Tour Of The Universe
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Re: Tour Of The Universe
Get your kicks, on route...
-
Jari
No brawo.... Route 66 to jedyny przypadek i to też nie najlepiej świadczy o tym zespole w zestawieniu zmian na trasie. Te zmiany będą tylko kosmetyczne i dotyczyć będą setu Gore'a.
-
slick
No przeciez caly czas gdybamy o tym, ze nie dotycza tylko setu Gore'a a wrecz przede wszystkim setu Gahana, gdzie wypadaja wspomniane M&S i S.Jari pisze:i dotyczyć będą setu Gore'a.
-
Jari
To akurat dobrze, że wypadło bo grane w tak opłakanym stanie to tylko masakra dla uszu. Zresztą cała ta trasa brzmi płasko i mało przestrzennie a dźwięki brane z laptopów brzmią jak... brane z laptopów... tu zawsze będzie sucho brzmieniowo. Strangelove ze 101 i obecne to przepaść - nawet jeśłi to ze 101 podrasowali w studio - tak to właśnie powinno brzmieć a nie jak rozwalające się pozytywki....
-
Hien
Strangelove poza wersją singlową dla mnie nie istnieje, na albumie była lipa i na 101 lipa do kwadratu. I po co było ruszać.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
Jesli chodzi o moje odczucia to na tej trasie tragicznie mnie Stripped i Enjoy... :-/
Master i Strangelove jeszcze dawały rade. Oczywiście jak były
Zdecydowanie Strippeda bym usunał bo jest 1. przejedzony, 2. nie wychodzi im.
Master i Strangelove jeszcze dawały rade. Oczywiście jak były
Zdecydowanie Strippeda bym usunał bo jest 1. przejedzony, 2. nie wychodzi im.
-
Jari
Wbrew temu co się mówi, że to Black Celebration Tour (stosunek piosenek 5 do 4 podczas ostatniego koncertu na rzecz albumu Black Celebration) to tak naprawde to jest World Violation Tour - dlaczego? A policzyć sobie i porównać... magiczna liczba 9 mówi wiele... 19-20 lat temu zagrali trasę gdzie było 9-10 piosenek z obecnej setlisty (!) Po drodze było jeszcze SOFAD, Ultra, Singles, Exciter, PTAngel i ostatni potworek a przed Violatorem kilka inych albumów - i z tego wszystkiego oni dobrali 10 piosenek extra do tych 9-10 już wspomnianych. Skandal i brak elementarnego szacunku dla fanów... A te aksutyki to sobie mogą w dupsztala zacedować - wielkie mi halo - każdy song tak można zagrać i nie potrzeba wielkich przygotowań do tego.
PS: Cywil jak ty tu z nami wytrzymasz? Tu niezdrowego i bezrytycznego uwielbienia do DM za wiele nie uświadczysz
My wręcz tasujemy ich analnie kaktusem bez wazelinki... Jest ból, krew i nieład w zwieraczu po naszych prezentowanych tu wywodach...
PS: Cywil jak ty tu z nami wytrzymasz? Tu niezdrowego i bezrytycznego uwielbienia do DM za wiele nie uświadczysz
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
W zupełności się zgadzam z tym.Jari pisze:A te aksutyki to sobie mogą w dupsztala zacedować
Dobrze gada. Przez niego to nawet i mnie się już zdarzy pokręcić na ostatnie poczynania DM nosem.Jari pisze:Cywil jak ty tu z nami wytrzymasz? Tu niezdrowego i bezrytycznego uwielbienia do DM za wiele nie uświadczysz
-
slick
Jari to taka zatruta strzala. Kto ogladal Swiat wg. Kiepskich ten bedzie wiedzial o co chodzi. 
-
Jari
http://www.youtube.com/watch?v=N_nf-Lpz ... re=related Tu coś o wzmacniaczach, efektach gitarowych i gitarach samych w sobie.
Troszkę o sprzęcie wobec tego: Gore ma na statywie dwa klawisze: Access Virus TI a dolny klawisz to klawiatura sterująca (pobierająca sample z racków, samplerów albo laptopów) firmy Edirol, a konkretnie to: Edirol PCR 800. Fletcher na górze ma Edirol PCR 800 na dole ma Access Virus TI, a z boku ma 3 oktawową wersję Access Virus TI Polar (tzw. White Virus). Gordeno ma Access Virus TI oraz Roland Stage Piano. Gore używa do gitar systemu wzmaniaczy firmy Riviera a konkretnie: Riviera G12T-75. A oprogramowanie sceniczne w całości pochodzi od firmy Ableton i jest to: Ableton Live Music 8.
Jaka szczała ja się grzecznie pytam póki co i jadem nie zionę?
Troszkę o sprzęcie wobec tego: Gore ma na statywie dwa klawisze: Access Virus TI a dolny klawisz to klawiatura sterująca (pobierająca sample z racków, samplerów albo laptopów) firmy Edirol, a konkretnie to: Edirol PCR 800. Fletcher na górze ma Edirol PCR 800 na dole ma Access Virus TI, a z boku ma 3 oktawową wersję Access Virus TI Polar (tzw. White Virus). Gordeno ma Access Virus TI oraz Roland Stage Piano. Gore używa do gitar systemu wzmaniaczy firmy Riviera a konkretnie: Riviera G12T-75. A oprogramowanie sceniczne w całości pochodzi od firmy Ableton i jest to: Ableton Live Music 8.
Jaka szczała ja się grzecznie pytam póki co i jadem nie zionę?
-
Martini
Motywy są różne, dlaczego tu jestem. A generalnie uważam, że ani to forum ani tamto nie jest odchylone albo w jedną albo w drugą stronę aż tak bardzo. Po obu stronach są jeźdźcy bez głowy i tacy do głowę d...pie dM by trzymali non-stop.
Po za tym ja uważam, że Ci z Was, co byli kiedyś tam a teraz są tu sprawiali, że bogactwo opinii na -forum było pełniejsze oddawało większy wachlarz poglądów. I to, że jestem tu to też efekt braku Was tam <bierze chusteczkę, bo się zaraz posmarcze ze wzruszenia
>. A ja sobie to cenię. Po za tym uważam, że nawet najwięksi napierdalacze z tego forum, czasami bardziej przyjmują pozę taką niż w rzeczywistości są. Już sam fakt, że tu są mówi coś, a o innych przykładach nie będę mówił. Sam często zmieniam poglądy, czytając i analizując dostępne mi informacje i opinie, co choćby widać dobrze po tym jak ewoluują moje poglądy na moim blogu.
A po za tym mam również inne powody, żeby tu być. Kto wie, czy nie istotniejsze niż to wszystko, co powyżej napisałem
proszę nie pytać co to bo i tak nie powiem, co..
Ja już i tak jestem myślami jestem w drodze do Mannheim, o 17 ruszamy.
Po za tym ja uważam, że Ci z Was, co byli kiedyś tam a teraz są tu sprawiali, że bogactwo opinii na -forum było pełniejsze oddawało większy wachlarz poglądów. I to, że jestem tu to też efekt braku Was tam <bierze chusteczkę, bo się zaraz posmarcze ze wzruszenia
A po za tym mam również inne powody, żeby tu być. Kto wie, czy nie istotniejsze niż to wszystko, co powyżej napisałem
Ja już i tak jestem myślami jestem w drodze do Mannheim, o 17 ruszamy.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2009 12:00 przez slick, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: To jak bedziesz chcial zmiane nicka na "Martini" to daj znac. :-)
Powód: To jak bedziesz chcial zmiane nicka na "Martini" to daj znac. :-)
MODEontheROAD: WWW / FB / G+ / YT / SC / Twitter
MODE2Joy: WWW
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
No to życzem szerokości na drodze ''Martini''
,i kupy wrażeń na miejscu. 
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
Martini
@Slick: Pomyślem, póki co zostanie tak jak jest.
@Marcin: Szerokości i przyczepności się przyda, bo małym mobilem pomykać ścieżką będę i żeby misiaków nie było po trasie, bo dróżka daleka.
@Marcin: Szerokości i przyczepności się przyda, bo małym mobilem pomykać ścieżką będę i żeby misiaków nie było po trasie, bo dróżka daleka.
MODEontheROAD: WWW / FB / G+ / YT / SC / Twitter
-
Jari
No to moje poglądy wyewoluowały chyba dość mocno na przestrzeni lat... od totalnego fanatyka zapisanego do nieistniejącego już FC Bong London, wydawcy zina [Shame] i samozwańczego redaktorka strony Shame Site po totalnego krytyka wszelkich poczynań bandu owego.Acrobat pisze:Sam często zmieniam poglądy, czytając i analizując dostępne mi informacje i opinie, co choćby widać dobrze po tym jak ewoluują moje poglądy na moim blogu..
Że nie szkoda ci kruszcu na te wyjazdy i słuchanie playbacków... Raz w Łodzi by styknął w zupełności, od biedy dwa... a kaska na wódeczkę - wydatek ten sam, a efekty i wrażenia artystyczno-wizualne nieporównywalne.Acrobat pisze:Ja już i tak jestem myślami jestem w drodze do Mannheim, o 17 ruszamy.
-
Hien
naturalna ewolucjaJari pisze: No to moje poglądy wyewoluowały chyba dość mocno na przestrzeni lat... od totalnego fanatyka zapisanego do nieistniejącego już FC Bong London, wydawcy zina [Shame] i samozwańczego redaktorka strony Shame Site po totalnego krytyka wszelkich poczynań bandu owego.![]()
![]()
![]()
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
SinnerInMe
- Ulubiony utwór: Higher Love
Wygląda na to, że plotki nie kłamały i dzisiaj w Mannheim faktycznie szykuje się jakaś konkretna zmiana setlisty - http://www.depechemode.com/tour/tourblog.html. Czyżbyśmy za wcześnie ich przekreślili?
-
Jari
Taaa... Condemnation... 
-
SinnerInMe
- Ulubiony utwór: Higher Love
Zaczęli... Błagam, nie dajcie dupy...
1. In Chains
1. In Chains
-
slick