Tour Of The Universe

Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Re: Tour Of The Universe

Post 04 lis 2009 21:54

Get your kicks, on route...
Jari

Post 04 lis 2009 21:58

No brawo.... Route 66 to jedyny przypadek i to też nie najlepiej świadczy o tym zespole w zestawieniu zmian na trasie. Te zmiany będą tylko kosmetyczne i dotyczyć będą setu Gore'a.
Awatar użytkownika
slick

Post 04 lis 2009 22:02

Jari pisze:i dotyczyć będą setu Gore'a.
No przeciez caly czas gdybamy o tym, ze nie dotycza tylko setu Gore'a a wrecz przede wszystkim setu Gahana, gdzie wypadaja wspomniane M&S i S.
Jari

Post 04 lis 2009 22:26

To akurat dobrze, że wypadło bo grane w tak opłakanym stanie to tylko masakra dla uszu. Zresztą cała ta trasa brzmi płasko i mało przestrzennie a dźwięki brane z laptopów brzmią jak... brane z laptopów... tu zawsze będzie sucho brzmieniowo. Strangelove ze 101 i obecne to przepaść - nawet jeśłi to ze 101 podrasowali w studio - tak to właśnie powinno brzmieć a nie jak rozwalające się pozytywki....
Awatar użytkownika
Hien

Post 04 lis 2009 22:48

Strangelove poza wersją singlową dla mnie nie istnieje, na albumie była lipa i na 101 lipa do kwadratu. I po co było ruszać.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 05 lis 2009 08:12

Jesli chodzi o moje odczucia to na tej trasie tragicznie mnie Stripped i Enjoy... :-/

Master i Strangelove jeszcze dawały rade. Oczywiście jak były :)
Zdecydowanie Strippeda bym usunał bo jest 1. przejedzony, 2. nie wychodzi im.
Jari

Post 05 lis 2009 10:12

Wbrew temu co się mówi, że to Black Celebration Tour (stosunek piosenek 5 do 4 podczas ostatniego koncertu na rzecz albumu Black Celebration) to tak naprawde to jest World Violation Tour - dlaczego? A policzyć sobie i porównać... magiczna liczba 9 mówi wiele... 19-20 lat temu zagrali trasę gdzie było 9-10 piosenek z obecnej setlisty (!) Po drodze było jeszcze SOFAD, Ultra, Singles, Exciter, PTAngel i ostatni potworek a przed Violatorem kilka inych albumów - i z tego wszystkiego oni dobrali 10 piosenek extra do tych 9-10 już wspomnianych. Skandal i brak elementarnego szacunku dla fanów... A te aksutyki to sobie mogą w dupsztala zacedować - wielkie mi halo - każdy song tak można zagrać i nie potrzeba wielkich przygotowań do tego.

PS: Cywil jak ty tu z nami wytrzymasz? Tu niezdrowego i bezrytycznego uwielbienia do DM za wiele nie uświadczysz :8 My wręcz tasujemy ich analnie kaktusem bez wazelinki... Jest ból, krew i nieład w zwieraczu po naszych prezentowanych tu wywodach...
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 05 lis 2009 16:22

filmik perkusyjny z trasy jakby kto nie widzial:

http://www.youtube.com/watch?v=YvuCp1lZIBw
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 05 lis 2009 17:13

Jari pisze:A te aksutyki to sobie mogą w dupsztala zacedować
W zupełności się zgadzam z tym. :tak:
Jari pisze:Cywil jak ty tu z nami wytrzymasz? Tu niezdrowego i bezrytycznego uwielbienia do DM za wiele nie uświadczysz :8
Dobrze gada. Przez niego to nawet i mnie się już zdarzy pokręcić na ostatnie poczynania DM nosem. ;(
Awatar użytkownika
slick

Post 05 lis 2009 17:42

Jari to taka zatruta strzala. Kto ogladal Swiat wg. Kiepskich ten bedzie wiedzial o co chodzi. :8
Jari

Post 05 lis 2009 20:18

http://www.youtube.com/watch?v=N_nf-Lpz ... re=related Tu coś o wzmacniaczach, efektach gitarowych i gitarach samych w sobie.

Troszkę o sprzęcie wobec tego: Gore ma na statywie dwa klawisze: Access Virus TI a dolny klawisz to klawiatura sterująca (pobierająca sample z racków, samplerów albo laptopów) firmy Edirol, a konkretnie to: Edirol PCR 800. Fletcher na górze ma Edirol PCR 800 na dole ma Access Virus TI, a z boku ma 3 oktawową wersję Access Virus TI Polar (tzw. White Virus). Gordeno ma Access Virus TI oraz Roland Stage Piano. Gore używa do gitar systemu wzmaniaczy firmy Riviera a konkretnie: Riviera G12T-75. A oprogramowanie sceniczne w całości pochodzi od firmy Ableton i jest to: Ableton Live Music 8.

Jaka szczała ja się grzecznie pytam póki co i jadem nie zionę? :8
Awatar użytkownika
Martini

Post 06 lis 2009 11:56

Motywy są różne, dlaczego tu jestem. A generalnie uważam, że ani to forum ani tamto nie jest odchylone albo w jedną albo w drugą stronę aż tak bardzo. Po obu stronach są jeźdźcy bez głowy i tacy do głowę d...pie dM by trzymali non-stop.

Po za tym ja uważam, że Ci z Was, co byli kiedyś tam a teraz są tu sprawiali, że bogactwo opinii na -forum było pełniejsze oddawało większy wachlarz poglądów. I to, że jestem tu to też efekt braku Was tam <bierze chusteczkę, bo się zaraz posmarcze ze wzruszenia :lol: >. A ja sobie to cenię. Po za tym uważam, że nawet najwięksi napierdalacze z tego forum, czasami bardziej przyjmują pozę taką niż w rzeczywistości są. Już sam fakt, że tu są mówi coś, a o innych przykładach nie będę mówił. Sam często zmieniam poglądy, czytając i analizując dostępne mi informacje i opinie, co choćby widać dobrze po tym jak ewoluują moje poglądy na moim blogu.

A po za tym mam również inne powody, żeby tu być. Kto wie, czy nie istotniejsze niż to wszystko, co powyżej napisałem :> proszę nie pytać co to bo i tak nie powiem, co..

Ja już i tak jestem myślami jestem w drodze do Mannheim, o 17 ruszamy.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2009 12:00 przez slick, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: To jak bedziesz chcial zmiane nicka na "Martini" to daj znac. :-)
MODEontheROAD: WWW / FB / G+ / YT / SC / Twitter
MODE2Joy: WWW
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 06 lis 2009 12:01

No to życzem szerokości na drodze ''Martini'' :D ,i kupy wrażeń na miejscu. :D
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Awatar użytkownika
Martini

Post 06 lis 2009 12:20

@Slick: Pomyślem, póki co zostanie tak jak jest.
@Marcin: Szerokości i przyczepności się przyda, bo małym mobilem pomykać ścieżką będę i żeby misiaków nie było po trasie, bo dróżka daleka. :D
MODEontheROAD: WWW / FB / G+ / YT / SC / Twitter
MODE2Joy: WWW
Jari

Post 07 lis 2009 08:37

Acrobat pisze:Sam często zmieniam poglądy, czytając i analizując dostępne mi informacje i opinie, co choćby widać dobrze po tym jak ewoluują moje poglądy na moim blogu..
No to moje poglądy wyewoluowały chyba dość mocno na przestrzeni lat... od totalnego fanatyka zapisanego do nieistniejącego już FC Bong London, wydawcy zina [Shame] i samozwańczego redaktorka strony Shame Site po totalnego krytyka wszelkich poczynań bandu owego. :/ :shock: :o
Acrobat pisze:Ja już i tak jestem myślami jestem w drodze do Mannheim, o 17 ruszamy.
Że nie szkoda ci kruszcu na te wyjazdy i słuchanie playbacków... Raz w Łodzi by styknął w zupełności, od biedy dwa... a kaska na wódeczkę - wydatek ten sam, a efekty i wrażenia artystyczno-wizualne nieporównywalne.
:8
Awatar użytkownika
Hien

Post 07 lis 2009 13:04

Jari pisze: No to moje poglądy wyewoluowały chyba dość mocno na przestrzeni lat... od totalnego fanatyka zapisanego do nieistniejącego już FC Bong London, wydawcy zina [Shame] i samozwańczego redaktorka strony Shame Site po totalnego krytyka wszelkich poczynań bandu owego. :/ :shock: :o
naturalna ewolucja ;)
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Post 07 lis 2009 15:47

Wygląda na to, że plotki nie kłamały i dzisiaj w Mannheim faktycznie szykuje się jakaś konkretna zmiana setlisty - http://www.depechemode.com/tour/tourblog.html. Czyżbyśmy za wcześnie ich przekreślili?
Jari

Post 07 lis 2009 19:34

Taaa... Condemnation... :/
Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Post 07 lis 2009 21:06

Zaczęli... Błagam, nie dajcie dupy... :P

1. In Chains
Awatar użytkownika
slick