[sport] Total Soccer

Awatar użytkownika
Erwartungen

[sport] Total Soccer

Post 22 maja 2005 22:51

pełen wątpliwości, ale równocześnie jakiejś upartej nadziei zakładam ten topik... Wiem, że jest na forum temat ogólny "gry komputerowe", ale wtedy idea rozpowszechnienia miodu jakim jest Total Soccer zginęłaby wśród dużo popularniejszych SIM CITY 3000 i Diablo...

Wiem, że będą na pewno minimum trzy osoby które będą się udzielały w tytm topicu - gilles, pimpf_101 i ja. Piękno gry odkryli oni dwaj właśnie, ja zrozumiałem najpóźniej, niemniej wpadłem w sidła tak samo :) Naszą pasją jest granie i wysyłanie do siebie powtórek różnych cudownych akcji

Ogólnie o grze... Pamiętacie hit "sensible soccer" na amigę? Albo "goal" na tenże komputer? Zasadniczo pobieżnie total to coś w tym stylu, niemniej cuda jakie można wyprawiać z piłką, możliwosći "zmylania" piłkarzy przeciwnika i maksymalnie duża jak na piłki komputerowe możliwość robienia z piłką dokładnie tego, co w danym momencie przyjdzie do głowy (a nie tego na co pozwalają klawisze A,S i D, oraz Q,W,E) czynią z tej piłki produkt nieziemski... Coś czego nie da się porównać pod względem taktyki w grze nawet z sensible, nie mówiąc o fifach przeróżnych.

Wersja którą można ściągnąć stąd ma dwie podstawowe zalety: działa bez problemów na windows XP, a po drugie zajmuje bardzo mało miejsca. Poza tym pod wględem samej gry niemal niczym nie różni się od swojej nowszej wersji.

Nie ujrzycie w tej grze boskiej grafiki rodem z Pro Evolution Soccer.. niemniej widok izometryczny z różnych kamer jest dostępny przy powtórkach (które w czasie meczu wywołuje się klawiszem f5). Różne ustawienia kamery (przy powtórkach) realizuje się słynnymi klawiszami PG DOWN i PG UP.

to tyle na razie... ściągajcie i wciągajcie się :)
Awatar użytkownika
pimpf_101

Post 22 maja 2005 23:09

Total Total i jeszcze raz Total.... Gra, która leżała u mnie na kompie przez prawie rok nietknięta... Aż do sądnego dnia, gdy pewnie z nudów zapuściłem i strzeliłem pierwszego gola z główki... Gol był mierny, ale to, że zdobyłem go po dośrodkowaniu natchnął mnie do dalszej gry... I powoli zaczęło mnie wciągać, z dnia na dzień bardziej.
To co zabija w tej piłce, to absolutna kontrola nad strzałem, konstrukcją akcji, dosłownie nad wszystkim. Chcę uprzedzić, że pierwsze tygodnie upłynęły mi na opanowaniu względnej kontroli przy prowadzeniu piłki, tylko trening pozwala na osiągnięcie umiejętności wykonywania genialnych zagrań i zwodów. Wszystko tu zależy od wyobraźni i talentu gracza:)

To tyle na razie, ale będę tutaj często zabierał głos.
Awatar użytkownika
gilles
Ulubiony utwór: Enjoy the silence

Post 23 maja 2005 00:58

o faulach trzeba było wspomnieć...
Awatar użytkownika
Iwonka

Post 23 maja 2005 09:23

Uważajcie, bo to naprawdę wciąga.....
Oni obrośli pajęczyną przy komputerach :)
Awatar użytkownika
gilles

Post 24 maja 2005 07:06

Bzdura... Ta gra ciągle nas zaskakuje swoimi nieograniczonymi niczym chyba możliwościami więc nie może być mowy o jakichkolwiek pajęczynach. Już prędzej ty obrosłaś pajęczynami w tym twoim depeszostwie... (ale mi się dostanie :) )

ps.
przy golach w okienko mówi się czasem, że zawodnik zdjął pajęczynę... więc Iwonka przypadkiem miała trochę racji - ale podkreślam TROCHĘ :)
Awatar użytkownika
Iwonka

Post 24 maja 2005 09:52

Ale mnie wkurzyłes, ale mi dosrałeś, Januszku :)
Awatar użytkownika
pimpf_101

Post 24 maja 2005 13:04

Sprawdziłem na boisku Gillos... Twoje podcięcie z Totala jest wykonalne rówież w rzeczywistości. Powiiniśmy to zagranie opatentować. Część zysków należy się jednak producentom Totala.:/
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 24 maja 2005 13:29

zauważyliście, że coraz mniej ludzi uczy się przewrotek? Po prostu nie wypada.... Przerwotki nie są trendy, w totalu ich nie ma
Awatar użytkownika
gilles

Post 24 maja 2005 15:29

Czy jest chociaż jeden forumowicz który skorzystał z linka?? :|
Piszcie nawet jeśli ściągnęliście grę, a ona zawiodła wasze oczekiwania.
Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Post 24 maja 2005 15:37

Ja chętnie zagram tylko niech po ktoś powie jak to cholerstwo odpalić a przede wszystkim jak poskładać do kupy te pliki spakowane :P (ciemnota ze mnie :lol: )
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 24 maja 2005 16:14

ponieważ nie wiem dokładnie jak daleko "posunięta jest" Twoja niewiedza :) , wyjaśnię dokładnie, nie gniewaj się, jeśli wypisuję rzeczy oczywiste dla Ciebie (co jest bardzo prawdopodobne)

Jeśli masz WinRara, to sprawa jest prosta -

- uruchom plik który ściągniesz;
- wypakuj katalog ts2000_2 do jakiegoś dowolnego katalogu
- po rozpakowaniu URUCHOM PLIK SOCCER.exe, lub SOCCER3DFX.exe

i powinno już wszytsko działać :)

wybierz single game, wybierz drużyny... i graj

sterowanie: kursory, shift (podanie), ctrl (strzał)

rada dnia :) : skorzystaj z Training!
Awatar użytkownika
gilles

Post 24 maja 2005 16:20

Jesli cos nie bedzie dzialalo to mozna jeszcze checkdx.exe uruchomić

a jeśli chodzi o trening to jesli bedzie zbyt trudny mozna pocwiczyc z "martwym" przeciwnikiem czyli właczyć mecz przeciwko drugiemu człowiekowi i biegać sobie po boisku bez obaw że ktoś będzie przeszkadzał
Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Post 24 maja 2005 16:26

Widzę moja niewiedza jest bardzo daleko posunięta. Wychodzi na to, że wiedziałam tylko co to WinRar :o :lol: :lol: Dzięki za pomoc :tak:
Awatar użytkownika
gilles

Post 24 maja 2005 16:30

Nie jest tak źle, pimpf dopiero niedawno odkrył, że teraz internet jest nawet na komputerach :)
Awatar użytkownika
pimpf_101

Post 25 maja 2005 17:30

Dzisiaj finał Ligi Mistrzów, ciekawe czy Dudek odrobił zadanie domowe i w ramach treningu Totalnie zajął się przygotowaniem do meczu...:)
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 26 maja 2005 17:04

zadanie domowe odrobił. Myślę że wypadałoby w następnej wersji Totala zrobić ukłon w stronę Dudka, i poprawić możliwość gry bramkarzem. Tak gdzieś na poziomie commodorowskiego Microprose Soccer.

Dodatkowo jak już się poprawi grę bramkarza, można by jeszcze dorobić moduł gry przez sieć, ale to już niekoniecznie.
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 27 maja 2005 16:30

Nooo ściągnąlem sobie, zaraz się tym pobawię może dolączę do gry... :)
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 28 maja 2005 03:04

no to ja powiem tak... dzisiaj przeżyłem szok :| SZYBKOŚĆ gry marka mnie ZABIŁA......... Ten człowiek DZISIAJ dowiedział się, że w Totalu jest coś takiego jak podawanie piłki... wcześniej trzymał lewą rękę tylko na Katoralu... Myślałem, że z kim jak z kim, ale z Markiem poćwiczę sobie wreszcie jakieś ładniejsze akcje.. nie da się.. jak mi prześle dzisiejsze akcje to zainteresowanym prześlę...

Devotional, Eves uczcie się! Będzie nas coraz więcej :) A o jakość noclegu na naszych "totalnych imprezach" się nie martwcie - u nas i tak zawsze spanie na podłodze drogą losowania przypada Pimpfowi :>
Awatar użytkownika
Iwonka

Post 28 maja 2005 09:09

Ja tylko powiem nieśmiało (przepraszam, że wypowiadam się w tym temacie), że gilles ostatnio nauczył mnie grać w totala :) Już nawet go sfaulowałam
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 28 maja 2005 11:14

Nooo chwycilem, niedlugo odpalę (tj jak czas będę mial :) ).
Ale chyba sobie pogram...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl