DMPL ma tylko jedno, domene. Brak materialow, zaplecza i czegokolwiek innego sprawia, ze sa niczym i taka jest (nie)stety prawda. Nie istnieje cos takiego jak "oficjalna" + "polska" strona Depeche Mode. Kto ma jaka domene ten pisze co chce. Myslisz, ze DMPL to jakies guru? Ze maja przecieki z dot.com czy z HOME? Wiem cos o tym i wszystko sprowadza sie do tego, kto pierwszy zerznie newsa z zagranicznej strony, przetlumaczy go i wdupczy na swoja strone, ten bedzie liderem. DMPL to pionki, stare pionki. To samo saganofski... kiedy tylko dowiedzielismy sie z Bartinim, ze lamer odkupil domene d-m.pl, podstanowilismy zrobic konkurencje, zeby mu ego w mozg za mocno nie przysralo. Tak powstalo depechemodeforum.pl. Kiedy Nasz serwis sie zaczal rozrastac, ten przystopowal co bylo widac w tresci tego amatorskiego serwisu, newsach i budowie. Zarowno dm.pl jak i d-m.pl jest jedynie zarzadzane przez swoich wlascicieli, zarowno jedni jak i drudzy maja zerowa wiedze na temat serwisow, budowy, php, xhtml itp. itd... Potwierdzeniem faktu, ze depechemodeforum.pl jest najbardziej rozbudowana strona o Depeche Mode w Polsce byl swojego czasu fakt, ze na skrzynke zapukal mi mail z DMPL z pretensjami jako, ze depechemodeforum.pl kopiuje od DMPL. Sagan sie nie odwazy do mnie napisac a wlasciciel DMPL zaryzykowal... po merytorycznej odpowiedzi z mojej strony, spuscil z tonu i wyluzowal... podsumowujac - zarowno DMPL jak i skansen sagana maja jedna przewage - domeny, depechemodeforum.pl bije obie ostrony na glowe jesli chodzi o tresci. Statystki google analytics swoje mowia. Utre nosa kazdemu frajerowi ktory podskoczy i zacznie sie burzyc. Od pewnego czasu jest spokoj i widze, ze kazdy znalazl swoje miejsce. W Polsce sa trzy (i tylko trzy) witryny o DM, depechemodeforum.pl, depechemode.pl i depeche myslnik mode.pl.newdress pisze:Jeżeli DMPL pisze,że to oryginał,to znaczy,że to jest oryginał.rafi666 pisze:jest już oryginał na sieci i rzekomo to jest oryginalem.
Mnie sie podoba ale liczylem na cos innego
Otwarcie dodam, iz czesc tresci depechemodeforum.pl to pozostalosci po stronie Barrela, stronie rafiego666 ktory swojego czasu mial potege a reszta wchodzila pod szafe na stojaco. Prosze nie porownywac lamerstwa budowanego przez obce firmy budujace strony (ktorych wlasciciele nie maja o niczym pojecia) z oddaniem, trescia i miloscia do zespolu Depeche Mode budowanego zarowno przez depechemodeforum.pl i depechemodeforum.pl. To forum i ten vortal beda zawsze azylem przed zawiscia, wiesniactwem i wzajemna adoracja a to gdzie kto sie zarejestruje, gdzie bedzie ile postow, kto gdzie bedzie czytal newsy o DM... to juz pozostaje w gestii madrych czytelnikow i fanow.