[kultura] Kultowe filmy sensacyjne
-
Bartini
[kultura] Kultowe filmy sensacyjne
Wiekszosc prawdziwych facetów na pewno ogląda tego typu filmy. Chodzi mi o "Psy", "Leon Zawodowiec", "Szklana Pułapka", "Ścigany" (lub "Wydział Pościgowy") czy inne tego typu.Oglądacie takie filmy? Wasi ulubieni filmowi herosi?
Nadawajcie :)Jak dla mnie Boguś L. w "Psach". Stał sie dla mnie pozytywnym bohaterem po wypiciu polowy flaszki jedym haustem ;)w razie co to mowcie, dodam ekstra opcje do ankiety
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
W tym rankingu wygrywa Terminator i mimo, iz 3 czesc jest debilna i powinna byc zaiczona do filmowych bajek fantasy to 1 i 2 wszystko rekompensują 8)
-
LucekDM
A ja dałem na PSY
Dialogi są tam świetne!!!!! Ale tak naprawde to Terminatora bym zaznaczył... gdyby tylko dialogi były lepsze..
Get out the crane
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
-
Gość
Zdecydowanie PSY , oraz PSY 2 - Ostatnia Krew . ale nie za dialogi ale za sęs filmu , dialogo także są świetne ale tu nie chodzi o to , ten film trzeba zrozumieć 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
PSY są świetne!! Znakomity film dla uczących się języka polskiego! Szybko opanują tak często i poularnie używane slowa jak K***A i CH***j
.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
krzysztofzawadzki
Terminator Rulez !!!!!!!
-
slick
dokladnie jedyneczka i dwojeczka, bo 3 odslona Terminatora to juz taka bajka ze ehhh, nie podobala mi sie
mimo iz juz ten film sie ogloadalo setki razy to zaplanowalem obejrzenie go wczoraj na tefał-enie jednak oczywscie przegapilem
mimo iz juz ten film sie ogloadalo setki razy to zaplanowalem obejrzenie go wczoraj na tefał-enie jednak oczywscie przegapilem
-
krzysztofzawadzki
No bo trzecia cześć nie ma tego klimatu co 1 i 2 w czesci 3 jest za duzo efektów ,i ta kobieta cyborg jest "przesadzona" bo z jednej reki potrafi zrobic każdą broń... po prostu bajka dla dzieci. Najlepsza jest jednak 2 czesc a w szczególnosci T-1000. A oprócz Terminatora do kultowych filmów zalicze Rambo i Predatora
(ze sobie porymuje)
-
slick
jedynka podobala mi sie za to ze byla przesycona taka groza
Arnie w roli zlego Terminatora to faktycznie nic milego
- zreszta "jedynke" ogladalem pierwszy raz juz mniej wiecej w wieku "wczesno mlodzienczym"
a "dwojeczke" w 1991 roku majac 5 lat w czasie kiedy film byl hitem. przez to utkwil mi bardzo w pamieci
I'll Be Back...

Arnie w roli zlego Terminatora to faktycznie nic milego
I'll Be Back...
-
szajajaba
Hej, Dymek66, puścisz taką bajeczkę dziecku ?:) A w ogóle to czy sam się porównujesz do Terminatora? Musisz męski byc bardzo... 
-
krzysztofzawadzki
Tak oczywiście:) chodze codziennie na siłownie
. A dzieciakowi nie bede puszczał takich filmów bo wyrosnie z niego bandzior
filmy z Arnoldzikiem górą !!! 
-
RaV
Ja podalbym za przyklad postac, grana przez Samuela L. Jacksona w "Dlugim Pocalunku na dobranoc". Podobala mi sie ta rola 
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
Cobra...i Marion Cobretti :]
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
RaV
Bruce Willis w "ostatnim Skaucie" 
-
ksioonc
Arnold zawsze miał fajne filmy , Predatora i Terminatora to oglądam w kółko i wogóle mi się nie nudzi , podobnie jak seria o Conanie , inne dobre filmy jak dla mnie to Nieśmiertelny (tylko odcinki z Ch.Lambertem) , choć niewiem czy można je nazwać sensacyjnymi bo każdy z nich coś ma z SF
-
wojtek_krakow
- Ulubiony utwór: Rush
I nikt nie podał "Gorączki" ?! Duet Pacino i Deniro rządzi! One of the greatest action movie ever!
tylko przed siebie
-
DT
pewnie większość widziała tylko nikt nie napisał a film faktycznie godny uwagi
fu..'em and their law
-
em.
Jak sensacyjne, to dla mnie kultowym jest 'Szklana pułapka' czy 'Leon zawodowiec'.
A 'Gorączka' oczywiście też kultowa! Mistrzowsko zrobiony, a do tego dwaj aktorzy-tytani w jednym filmie.
Ktoś tu ma dobry gust
I oczywiście serie Jamesa Bonda, ale tylko te z lat 60.-89., nie lubię tych 'współczesnych' wersji.
Nie mogłabym nie wymienić komedii sensacyjnej z moją ukochaną Audrey Hepburn- 'Szarada' z roku 1963.
Z polskich filmów podchodzi mi 'Prawo ojca', bardzo dobry film
A całej masy, która pozostaje do wypisania...nie pamiętam.
A 'Gorączka' oczywiście też kultowa! Mistrzowsko zrobiony, a do tego dwaj aktorzy-tytani w jednym filmie.
Ktoś tu ma dobry gust
I oczywiście serie Jamesa Bonda, ale tylko te z lat 60.-89., nie lubię tych 'współczesnych' wersji.
Nie mogłabym nie wymienić komedii sensacyjnej z moją ukochaną Audrey Hepburn- 'Szarada' z roku 1963.
Z polskich filmów podchodzi mi 'Prawo ojca', bardzo dobry film
A całej masy, która pozostaje do wypisania...nie pamiętam.
gwiazdy...
-
Rajca
Kto w tym grał? Bo ja to laik, ale może skojarzę.em. pisze:Z polskich filmów podchodzi mi 'Prawo ojca', bardzo dobry film
-
em.
gwiazdy...