Miłość
-
szajajaba
Miłość
http://kobieta.interia.pl/news?inf=694587
Taki sobie artykulik, ale...Co sądzicie o takich związkach/romansach? Albo też o innych romansikach, niekoniecznie w relacjach nauczyciel/uczeń, ale np. w pracy, pozamałżenskich itd...?
Taki sobie artykulik, ale...Co sądzicie o takich związkach/romansach? Albo też o innych romansikach, niekoniecznie w relacjach nauczyciel/uczeń, ale np. w pracy, pozamałżenskich itd...?
-
SweetLittleGirl
Oj, romans w pracy to chyba najgorsze co może być... W ciągu jednej nocy można stracić pracę.
Co do związków pozamałżeńskich, powszechnie nazywanych zdradą to jest to temat rzeka. Inaczej widzi to kobieta zdradzona ze swojego punktu widzenia, a inaczej facet, który ją zdradził... Czytałam pewien artykuł na ten temat, był dość głęboki i odkrywający dużo prawd. Faceci zdradzają swoje żony czy dziewczyny i często uważają... że im się to należy od losu... Gdy żona zajęta jest domem i dzieckiem, nie ma dla niego tyle czasu co kiedyś, on spędza czas w ramionach tej "drugiej", która zawsze ma dla niego czas i uśmiech... To tak powierzchowne wnioski wynikające z tego dość szokującego dla mnie artykułu.
Inna forma cokolwiek "dziwnych" i kontrowersyjnych związkow to nauczyciel i uczennica. W Interii określili to mianem swego rodzaj sponsoringu. Slyszałam także o promowaniu studentek przez łóżko... Cóż, dla mnie to nie do pomyślenia wszystko jest. No bo dziewczyna wypromowana przez "łózko" idzie potem do pracy i... wniosek nasuwa się sam- w jaki sposób zamierza robić karierę zawodową. Więc dla mnie to jest błędne koło. Taka osoba tak naprawdę nigdy nie uzyska niezależności, zawsze będzie zależna od kogoś kto jej płaci... niekoniecznie za jej wiedzę...
Opinia publiczna jest bezlitosna wobec takowych zwiąków. I w sumie to racja, bo moim zdaniem nie przynoszą one NIC DOBREGO...
Co do związków pozamałżeńskich, powszechnie nazywanych zdradą to jest to temat rzeka. Inaczej widzi to kobieta zdradzona ze swojego punktu widzenia, a inaczej facet, który ją zdradził... Czytałam pewien artykuł na ten temat, był dość głęboki i odkrywający dużo prawd. Faceci zdradzają swoje żony czy dziewczyny i często uważają... że im się to należy od losu... Gdy żona zajęta jest domem i dzieckiem, nie ma dla niego tyle czasu co kiedyś, on spędza czas w ramionach tej "drugiej", która zawsze ma dla niego czas i uśmiech... To tak powierzchowne wnioski wynikające z tego dość szokującego dla mnie artykułu.
Inna forma cokolwiek "dziwnych" i kontrowersyjnych związkow to nauczyciel i uczennica. W Interii określili to mianem swego rodzaj sponsoringu. Slyszałam także o promowaniu studentek przez łóżko... Cóż, dla mnie to nie do pomyślenia wszystko jest. No bo dziewczyna wypromowana przez "łózko" idzie potem do pracy i... wniosek nasuwa się sam- w jaki sposób zamierza robić karierę zawodową. Więc dla mnie to jest błędne koło. Taka osoba tak naprawdę nigdy nie uzyska niezależności, zawsze będzie zależna od kogoś kto jej płaci... niekoniecznie za jej wiedzę...
Opinia publiczna jest bezlitosna wobec takowych zwiąków. I w sumie to racja, bo moim zdaniem nie przynoszą one NIC DOBREGO...
-
kawoszka
Hm...na ten temat to też można godziny rozważaćSweetLittleGirl pisze: No bo dziewczyna wypromowana przez "łózko" idzie potem do pracy i... wniosek nasuwa się sam- w jaki sposób zamierza robić karierę zawodową
Czymś innym jest jednak zdobycie pracy przez "łóżko" a potem parzenie kawki w expressie za jedyne 4tys.złociszków miesięczie
....jak dla mnie to chora ta RZECZYWISTOŚĆ
-
olz
- Ulubiony utwór: in your room
nic na to nie poradzisz :S
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
-
Dark Fate
moim zdaniem takie zwiazki przynosza barzdow iele dobrego, jak sie ma do tego odpowiednie podejscie, ogolem uwazam, ze powinno sie do wszystkigo podchodzic na luzie
-
SweetLittleGirl
Tak, ale niestety nie wszyscy tak potrafią i mają na tyle szeroki zakres tolerancji...
-
olz
if you believe in love at first sight, nothings impossible..
a wy? wierzycie?
a wy? wierzycie?
-
szajajaba
Nie. Od pierwszego kopa to moze byc tylko wzajemne przyciaganie fizyczne, fascynacja ciałem, latające w powietrzu feromony...
Nie można pokochać człowieka, nie znając go kompletnie. Bo może okazac się, że gdy ten człowiek się odezwie, wszystko pryśnie...
-
olz
od razu mowie ze to nie ja wymyslilam temat postu, to jak na mnie zbyt sentymentalne 
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
Paluch: Tak sobie czasem myślę, czy miłość to w ogóle w życiu jest możliwa. Czy to w ogóle jest takie coś.
Kolega z baru: Miłość !??
Paluch: No !! Miłość ! Czy to w ogóle jest możliwe ?!
Kolega z baru: Noo ! W telewizji to często pokazują miłość, jak tam się jacyś kochają albo mówią.
Paluch: No ! Ja też tak myślę, w życiu to jest nie możliwe.
Kolega z baru: Miłość !??
Paluch: No !! Miłość ! Czy to w ogóle jest możliwe ?!
Kolega z baru: Noo ! W telewizji to często pokazują miłość, jak tam się jacyś kochają albo mówią.
Paluch: No ! Ja też tak myślę, w życiu to jest nie możliwe.
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
Iwonka
Weirze, jednak niekoniecznie dzisiaj 
-
SweetLittleGirl
Miłość... jednak istnieje, ale trzeba trafić na odpowiedniego faceta, a nie na kretyna 
-
Bartini
od pierwszego wejrzenia to moze byc conajwyzej pożądanieolz pisze:a wy? wierzycie?
od pierwszej rozmowy w 4 oczy to co innego...
-
kawoszka
I tu sie mylisz BartiniBartini pisze: od pierwszego wejrzenia to moze byc conajwyzej pożądanie
...
-
Bartini
no nie wiem, kompletnie nie znajac jakiejs osoby, widzac ja pierwszy raz w zyciu masz ochote:
- zrobic dla niej wszystko?
- poswiecic dla tej osoby (niemal)wszystko?
itp, itd...?
nie wydaje mi sie?
itp, itd...?
nie wydaje mi sie?
-
Iwonka
Błagam nie mówcie mi tu o sile miłości, wiem, nie musze wchodzić do tego tematu, nikt mi nie każe, ale on mnie boli, wypala, budzi niedowierzanie. Te pieszczoty, dobre słowa są tak niczego nie warte...? Po prostu przestaje sie widzieć, patrzec na siebie nawzajem od jednego dnia
-
Higher_MR
Od pierwszego wejrzenia? Nie wiem, nie przeżyłam czegoś takiego...
-
kawoszka
Owszem,istnieje coś takiegoBartini pisze:no nie wiem, kompletnie nie znajac jakiejs osoby, widzac ja pierwszy raz w zyciu masz ochote:
itp, itd...?
nie wydaje mi sie?
Przeżyłam coś takiego,to cudowne(nie mówie o pożądaniu,nie)
-
Erwartungen
no najbliższa jest mi opinia Kawoszki.. zdecydowanie..
-
RaV
Mnie tez jest bliska opinia Kawoszki... dodam jednak trzy grosisze od siebie 
Milosc od pierwszego wejrzenia dla mnie to nie jest uczucie, ktore pojawia sie w mgnieniu oka... czasem potrzebna jest dluzsza chwila (nawet kiedy juz sie rozstajemy i nie widzimy z tym kims przez jakis czas) zanim sie zorientujemy... to moze nas trafic nieoczekiwanie gdzies zupelnie nie na miejscu i w nieodpowiednim czasie, ale to jest mozliwe... to jest cos jak polaczenie sie jazni, ale poza nasza swiadomoscia... i nawet jesli nie znamy tej osoby, to wystarczy nam jakis kontakt, jakas wymiana zdan... a potem, kiedy juz wiemy, to poznawanie sie wzajemne nie stanowi problemu, akceptujemy ta osobe taka jaka jest i zadna przeszkoda nie odbierze nam tej swiadomosci...
Nie musicie sie ze mna zgadzac... ja po prostu wierze w to co napisalem i zdanie moje moze zmienic tylko zycie... wierze tez, ze zycie utwierdzi mnie w moim przekonaniu ...
Milosc od pierwszego wejrzenia dla mnie to nie jest uczucie, ktore pojawia sie w mgnieniu oka... czasem potrzebna jest dluzsza chwila (nawet kiedy juz sie rozstajemy i nie widzimy z tym kims przez jakis czas) zanim sie zorientujemy... to moze nas trafic nieoczekiwanie gdzies zupelnie nie na miejscu i w nieodpowiednim czasie, ale to jest mozliwe... to jest cos jak polaczenie sie jazni, ale poza nasza swiadomoscia... i nawet jesli nie znamy tej osoby, to wystarczy nam jakis kontakt, jakas wymiana zdan... a potem, kiedy juz wiemy, to poznawanie sie wzajemne nie stanowi problemu, akceptujemy ta osobe taka jaka jest i zadna przeszkoda nie odbierze nam tej swiadomosci...
Nie musicie sie ze mna zgadzac... ja po prostu wierze w to co napisalem i zdanie moje moze zmienic tylko zycie... wierze tez, ze zycie utwierdzi mnie w moim przekonaniu ...