No ale wiesz, to jest prosta jajecznica na mój sposób, a ja wolę nie bawić się w porządne przyprawianie, bo zmaszczę. Wegety zawsze dam tyle, ile trzeba, więc...
Odwlekłam pytanie z niemca na po świętach, więc czeka mnie tydzień życia . Ale nie powinno być tak źle...
Czego do tej pory nie umiesz?
-
- Posty: 968
- Rejestracja: 10 maja 2010 21:00
- Ulubiony utwór: Everything Counts
-
- Posty: 16672
- Rejestracja: 04 lis 2007 14:18
- Ulubiony utwór: Halo
Racja, pycha.em. pisze:Jajecznica z kurkami albo ze szczypiorkiem-mniam!
Nie lubię za to z boczkiem czy kiełbasą.
A przyrządzić jajecznicę oczywiście umiem.
Jestem też mistrzem w kilku innych - troszkę bardziej skomplikowanych - daniach.
-
- Posty: 3683
- Rejestracja: 05 sty 2009 22:36
shodan, ma się rozumieć
Mamy temat 'co umiem?' W sumie, można pochwalić się niektórymi umiejętnościami. Jeszcze nam tu się uzbiera spore grono dobrych kucharzy.
Mamy temat 'co umiem?' W sumie, można pochwalić się niektórymi umiejętnościami. Jeszcze nam tu się uzbiera spore grono dobrych kucharzy.
gwiazdy...
-
- Posty: 6051
- Rejestracja: 02 wrz 2006 15:35
No to już, bo z nieumienia robi się umienie, gąski gąski do innego tematu
-
- Posty: 1281
- Rejestracja: 17 sty 2010 13:41
nie umiem nadal nie wkurzać się na mało znaczące rzeczy...
-
- Posty: 3683
- Rejestracja: 05 sty 2009 22:36
Ja nie umiem nie wkurzać się na wszystko
gwiazdy...
Często nie umiem "mieć w poważaniu" negatywnej opinii publicznej.
-
- Posty: 6423
- Rejestracja: 26 lut 2005 18:00
- Ulubiony utwór: Master And Servant
- Lokalizacja: bezdomny
nie umiem obsługiwać ekspresu do kawy na kapsułki (dzisiejsze spostrzeżenie)
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
- Posty: 6051
- Rejestracja: 02 wrz 2006 15:35
A co, kupiłeś?
-
- Posty: 6423
- Rejestracja: 26 lut 2005 18:00
- Ulubiony utwór: Master And Servant
- Lokalizacja: bezdomny
mam w domu i usiłowałem zrobić sobie kawę. ch*.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
- Posty: 6051
- Rejestracja: 02 wrz 2006 15:35
Smuteczek
-
- Posty: 810
- Rejestracja: 21 cze 2006 21:32
- Ulubiony utwór: Stripped
Ja natomiast chyba nigdy nie nauczę się gotować zupy z leśnych kurek Temat dla mnie nie do przeskoczenia.
-
- Posty: 3683
- Rejestracja: 05 sty 2009 22:36
A w czym problem? W smaku coś nie tego, nie wiesz, czym doprawić?
Kurki są same w sobie trochę mdłe, więc trzeba mocno doprawić, najlepiej aromatycznymi ziołami i świeżo mielonym pieprzem. Do tego najlepsza jest zupa gotowana na żeberku albo innym porządnym mięsiwie
No i znany trik - żeby dodać odrobinę szałwii, to ładnie komponuje się z grzybami.
Kurki są same w sobie trochę mdłe, więc trzeba mocno doprawić, najlepiej aromatycznymi ziołami i świeżo mielonym pieprzem. Do tego najlepsza jest zupa gotowana na żeberku albo innym porządnym mięsiwie
No i znany trik - żeby dodać odrobinę szałwii, to ładnie komponuje się z grzybami.
gwiazdy...
-
- Posty: 21674
- Rejestracja: 14 maja 2006 22:37
- Lokalizacja: Sam's Town
Jakoś mi nie staje na myśl o zupie z kurkami, ale jajecznica jak najbardziej
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
- Posty: 6051
- Rejestracja: 02 wrz 2006 15:35
Z grzybami komponuje się miotacz płomieni
-
- Posty: 810
- Rejestracja: 21 cze 2006 21:32
- Ulubiony utwór: Stripped
Próbowałam klasycznie jak zupę grzybową. Ale wypróbuję wg Twojego przepisu. Dziękuję bardzo! Buziem. pisze:A w czym problem? W smaku coś nie tego, nie wiesz, czym doprawić?
Kurki są same w sobie trochę mdłe, więc trzeba mocno doprawić, najlepiej aromatycznymi ziołami i świeżo mielonym pieprzem. Do tego najlepsza jest zupa gotowana na żeberku albo innym porządnym mięsiwie
No i znany trik - żeby dodać odrobinę szałwii, to ładnie komponuje się z grzybami.
-
- Posty: 3683
- Rejestracja: 05 sty 2009 22:36
Nati, właśnie kurki mają to do siebie, że ciężko je doprawić w zupie Grunt to dodać trochę warzyw, jakąś ostrą cebulkę, może być por, pietruszka, dużo, dużo! Ostrro. No i zioła, żeby podbić ten smak: szałwia, tymianek, dużo pieprzu. Pycha Ja dodałabym kapkę białego wina do takich grzybów. Wuala
Bo nie jadłeś mojej.Hien pisze:Jakoś mi nie staje na myśl o zupie z kurkami
gwiazdy...
-
- Posty: 6181
- Rejestracja: 24 cze 2011 22:37
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
- Lokalizacja: właściwa
U! Ja nie lubię grzybowej zupy, wolę grzyby smażone albo grzyby (tj. pieczarki marynowane) w sałatce jarzynowej. Żeby nie było off-topu powiem, że nie umiem ich rozróżniać.
-
- Posty: 810
- Rejestracja: 21 cze 2006 21:32
- Ulubiony utwór: Stripped
Kochana, gdzie Ty się uchowałaś Szkołę gastronomiczną ukończyłaś, prawda? Mnie wydawało się, że nawet w miarę gotuję ale Twoje zalecenia już smakują z daleka.em. pisze:Nati, właśnie kurki mają to do siebie, że ciężko je doprawić w zupie Grunt to dodać trochę warzyw, jakąś ostrą cebulkę, może być por, pietruszka, dużo, dużo! Ostrro. No i zioła, żeby podbić ten smak: szałwia, tymianek, dużo pieprzu. Pycha Ja dodałabym kapkę białego wina do takich grzybów. Wuala
Bo nie jadłeś mojej.Hien pisze:Jakoś mi nie staje na myśl o zupie z kurkami
Hien...ale co nie staje?
-
- Posty: 3683
- Rejestracja: 05 sty 2009 22:36
Po prostu mój tatko jest kucharzem z zamiłowania, a babcia uczyła mnie rozróżniać smaki i aromaty jak miałam 3 lata
A ja jestem nikim więcej jak łasuchem
A ja jestem nikim więcej jak łasuchem
gwiazdy...