[sport] Euro 2012
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
[sport] Euro 2012
Jeszcze 2,5 godziny. Jestem ciekaw co z tego bedzie. Wg. mnie mamy realne szanse na zostanie gospodarzem mistrzostw. Gospodarka by tak kopnela wszystko do przodu ze hej. Niby marzenia ale wydaje mi sie, ze sa na wyciagniecie reki jak nigdy wczesniej.
Wreszcie w najwiekszych polskich miastach powstalyby stadiony na 50-60 tysiecy ludzi, masa drog i ogolne napedzenie koniunktury na dobrych kilka lat. Trzymajcie kciuki - prosze o to zwlaszcza pesymistow. Jak sie uda to zobaczycie co sie bedzie w Polsce dzialo.
Wreszcie w najwiekszych polskich miastach powstalyby stadiony na 50-60 tysiecy ludzi, masa drog i ogolne napedzenie koniunktury na dobrych kilka lat. Trzymajcie kciuki - prosze o to zwlaszcza pesymistow. Jak sie uda to zobaczycie co sie bedzie w Polsce dzialo.
-
Bartini
Dostalimy 
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Ciesze sie jak małe dziecko

-
Jari
Super wiadomość. Wreszcie czegoś nie spieprzyliśmy już na wstępie... Oby tylko politycy nie zabrali się za organizację tego projektu i nie włączyli tego sukcesu do swoich spotów reklamowych bo udział ich nijaki. Mam też nadzieję, że jakies buraki (czy. pseudo-kibice) nie zniszczą tego sukcesu. I wreszcie będę na meczyku w ramach mistrzostw.
-
slick
Cytujac ten fragment mam przed oczami obszczany Wroclawski PKP. Jestem teraz jeszcze bardziej przekonany, ze w Polsce powstana nowoczesne dworce, szybsze koleje oraz, ze ogolnie pojety transport publiczny bedzie na swiatowym poziomie.Polska i Ukraina zapewniły we wniosku, że do rozpoczęcia Euro 2012 zmodernizowane zostaną połączenia kolejowe.
Nie dosc, ze po Warszawie Wroclaw otrzymuje z Unii najwiecej pieniazkow to jeszcze teraz jako miasto w ktorym Euro bedzie mialo miejsce, dostanie taki zastrzyk gotowki, ze przyszlosc widze w jawnie rozowych barwach.We Wrocławiu ma zostać rozbudowany pierwszy terminal lotniczy (gotowość do obsługi 2 mln pasażerów rocznie) oraz zbudowany ma być drugi terminal (gotowość do obsługi 900 tys. pasażerów rocznie). Dla celów Euro-2012 zostaną przeznaczone dwa dworce kolejowe: Główny i Nadodrze. Prawdopodobnie udostępniony będzie również dworzec Świebodzki.
Dlaczego pisze o wszystkim tak optymistycznie? Bo jeszcze nigdy przed Polska nie bylo tak wielkich mozliwosci ktore jeszcze 2 godziny temu byly marzeniami - teraz sa jak najbardziej realne i co wazniejsze BEDA zrealizowane!
Moje obstawianie na najblizsze 5 lat dla Wroclawia przedstawia sie nastepujaco:
- calkowite wybudowanie autostrady A8 wokol Wroclawia (Bielany z A4 na Psie Pole),
- masa nowych mieszkan (zreszta nie tylko we Wrocku - cala Polska zamieni sie w wielki plac budowy, jest realna szansa na to, ze budowlancy nie beda wyjezdzac na zachod bo roboty bedzie masa u nas)
- nowe hotele,
- jeszcze wiecej nowych drog ktorych nie bedziemy sie wstydzic,
- nie zdziwilbym sie takze, jakby ludnosc Wroclawia do 2012 urosla powyzej miliona mieszkancow.
Pisze mrzonki? Zobaczymy...
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
nie interesuję się sportem, ale również się cieszę, bo jak już wspomnieliście, dzięki temu kraj się rozwinie itepe. itede. i jest fajnie 
aż normalnie pójdę na jeden mecz
aż normalnie pójdę na jeden mecz
-
olz
- Ulubiony utwór: in your room
Mam dziwne wrazenie, ze i tak tego nie wykorzystamy 
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
-
Erwartungen
chyba jednak ten warunek NIE.. maksymalnie się tym interesowałem kiedyś i stwierdzam że to nie afryka, ani czasy niejako górniczego prosperity, żeby liczba mieszkańców zwiększyła się poprzez odpowiednio 1) zwiększenie liczby urodzeń (to w ogóle nie ma związku z mistrzostwami ale wymieniam dla porządku jako potencjalną przyczynę zwiększenia liczby ludności 2) masowy napływ ludności z innych regionów kraju.slick pisze: - nie zdziwilbym sie takze, jakby ludnosc Wroclawia do 2012 urosla powyzej miliona mieszkancow.
Pisze mrzonki? Zobaczymy...
Najlepszym przykładem taka Łódź.. podczas gdy w latach powojennych Kraków miał 480 tys. mieszkańców (obecnie 750 tys), Wrocław 420tys (obecnie 650tys), Poznań 390 tys (obecnie 570) tak Łódź miała.. 710 (obecnie 760
z mistrzostw też się cieszę, żeby nie było
-
DT
fajnie ze mamy to Euro
ale wczoraj ta radosc w mediach juz mnie wkurzala bylo tak jak bysmy juz wygrali i dzis to samo
ale wczoraj ta radosc w mediach juz mnie wkurzala bylo tak jak bysmy juz wygrali i dzis to samo
fu..'em and their law
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
No bo wygralismy
Polska jako gospodarz napewno zagra w Euro 2012, bo z tymi 2008 to roznie moze jeszcze byc 
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
rotfl
A teraz zachodzi pytanie:
kto zaśpiewa HYMN POLSKI ??
Mi się wydaje że może:
- Edyta Górniak
- Albo nasz premier Kaczyński tylko będzie musiał się troszkę poduczyć słów, ale w końcu ma jeszcze parę dobrych lat, ale myślę że sobie poradzi
-ale też słyszałam że Mandaryna już podpisała kontrakt
a może wy macie jakieś inne propozycje??
kto zaśpiewa HYMN POLSKI ??
Mi się wydaje że może:
- Edyta Górniak
- Albo nasz premier Kaczyński tylko będzie musiał się troszkę poduczyć słów, ale w końcu ma jeszcze parę dobrych lat, ale myślę że sobie poradzi
-ale też słyszałam że Mandaryna już podpisała kontrakt
a może wy macie jakieś inne propozycje??
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
-
rotfl
A mi się wydaje że może fajnie by hymn wyszedł Ryśkowi z Klanu

-
slick
I juz sie odzywa sposob dzialania typowego Polaka. Pier.dolic jakis tam hymn! Teraz mamy nie wziasc sie do pracy tylko zapier.dalac z praca i to migiem. Dostalismy szanse, dostalismy cos co znacznie przyblizy nas do krajow Europy zachodniej.
Jak slysze tych wszystkich malkontentow to mam ochote jawnie przypier.dolic w ryj. Przepraszam za to, ze nie cenzuruje ale emocje sa tak samo wielkie jak to co nam dano. Kochani wykorzystajmy to a naprawde za 5 lat bedziemy mieli sie czym pochwalic! Czas zmieniac prawo, wykupywac grunty pod autostrady i zaczac pracowac! Hymn to ja moge z Bartinim wymyslec na 3 dni przed otwarciem mistrzostw.
Jak slysze tych wszystkich malkontentow to mam ochote jawnie przypier.dolic w ryj. Przepraszam za to, ze nie cenzuruje ale emocje sa tak samo wielkie jak to co nam dano. Kochani wykorzystajmy to a naprawde za 5 lat bedziemy mieli sie czym pochwalic! Czas zmieniac prawo, wykupywac grunty pod autostrady i zaczac pracowac! Hymn to ja moge z Bartinim wymyslec na 3 dni przed otwarciem mistrzostw.
-
rotfl
bo właśnie taka jest mentalność POLAKÓW, najlepiej sie wkurzać i sypac tekstami zamiast napisać EOT i koniec. Szkoda nerwów, jeśli ciebie wkurzyłam to sorki

-
slick
Ja pisze ogolnie. Wogole nie mialem Ciebie na mysli. Wyluzuj. 
-
rotfl
aha no to spoko
jak to sie pisze... zwracam honor??!!
pozdrawiam
jak to sie pisze... zwracam honor??!!
pozdrawiam
-
Pędzel
Dobra, to od dzisiaj zbieram cegły na ten stadion co mi mają pod domem wybudować.slick pisze: Teraz mamy nie wziasc sie do pracy tylko zapier.dalac z praca i to migiem. (...)
Kochani wykorzystajmy to a naprawde za 5 lat bedziemy mieli sie czym pochwalic!
-
Bartini
Lepiej zacznij stawiać na tych Maślicach budkę z hamburgerami, za 5 lat będzie jak znalazł. 
-
Pędzel
Pomysł przedni!
"Hamburgery u Pędzla", to brzmi dumnie!
"Hamburgery u Pędzla", to brzmi dumnie!