Nasza Kasa
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Nasza Kasa
W zwiazku z nowym, chorym regulaminem naszej kasy - wlasnie usunalem konto w tym chorym miejscu w sieci. Co ciekawe, dane rzekomo nie sa permanentnie kasowane i trzeba jeszcze sie fatygowac z osobnym mailem do serwisu aby dane zniknely fizycznie. Co za chory serwis... juz mnie tam nie ma.
Piec dupnych paragrafow regulaminu o tym, ze nk staje sie wspolwlascicielem naszych danych, zdjec itp... trzeba byc kretynem zeby to zaakceptowac i pozostawic tam konto.
Jestem juz tylko na FB i GoldenLine.
Piec dupnych paragrafow regulaminu o tym, ze nk staje sie wspolwlascicielem naszych danych, zdjec itp... trzeba byc kretynem zeby to zaakceptowac i pozostawic tam konto.
Jestem juz tylko na FB i GoldenLine.
-
elliott
W sumie olewałam nk od dłuższego czasu, ale dzisiaj jak zobaczyłam ten regulamin to stwierdziłam, że i tak wchodzę tam 'od święta' i konto wykasowałam. FB jest lepszy 
-
Hien
Myślę co z tym fantem zrobić bo szkoda mi kontaktu z niektórymi ludźmi.
Na razie mam konto w zawieszeniu, za 30 dni poleci.
Na razie mam konto w zawieszeniu, za 30 dni poleci.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Zesranie nie zawieszenie. Nie zwracaj uwagi na ta zolta ramke. A kontakty? Ci na poziomie sa na FB. Ci co imie i nazwisko ozdabiaja znaczkami z windowsowej tablicy znakow, pisza bzdety na tym calym sledziu czy wala szpanerskimi fotami wsrod mas "znajomych" (ktorych w polowie na oczy nie widzieli) to wiesz... dziesiec takich kontaktow nie jest wartych jednego fizycznego znajomego z tzw. reala.
A to, do czego w zalozeniu malo sluzyc NK - szukanie znajomych z dawnych lat ze szkolnej lawki? Smiech bo wiekszosc sie dodalo do znajomych i na tym sie kontakt zakonczyl. Wole isc na drinka z kolezanka z ktora chodzilem do jednego przedszkola, podstawowki i liceum i zobaczyc sie po paru latach, powspominac, niz miec wszystkich debili z bylych klas w kontaktach i ogladac ich zalosne zdjecia na NK z Irlandii, jak jeden nieuk i debil z drugim siedzi na zmywaku i szpanuje zajebistym dvd z irlandziego odpowiednika Lidla, czy szpanuje jakims gratem z kierownica po prawej stronie. Kolezanki z podstawowki, ktore juz zabaniaczyly czy sie pohajtaly zeby miec cieple gniazdko i nieuka z zawodowki ktory bedzie na nia lozyl to tez mam to gleboko w grocie nestle...
Ci na ktorych mi zalezy sa na FB. Nic nie stracilem klikajac dzisiaj na "usun konto". Jak wroce na chate dzisiaj to jeszcze napisze maila do NK zeby fizycznie usuneli moje dane...
A to, do czego w zalozeniu malo sluzyc NK - szukanie znajomych z dawnych lat ze szkolnej lawki? Smiech bo wiekszosc sie dodalo do znajomych i na tym sie kontakt zakonczyl. Wole isc na drinka z kolezanka z ktora chodzilem do jednego przedszkola, podstawowki i liceum i zobaczyc sie po paru latach, powspominac, niz miec wszystkich debili z bylych klas w kontaktach i ogladac ich zalosne zdjecia na NK z Irlandii, jak jeden nieuk i debil z drugim siedzi na zmywaku i szpanuje zajebistym dvd z irlandziego odpowiednika Lidla, czy szpanuje jakims gratem z kierownica po prawej stronie. Kolezanki z podstawowki, ktore juz zabaniaczyly czy sie pohajtaly zeby miec cieple gniazdko i nieuka z zawodowki ktory bedzie na nia lozyl to tez mam to gleboko w grocie nestle...
Ci na ktorych mi zalezy sa na FB. Nic nie stracilem klikajac dzisiaj na "usun konto". Jak wroce na chate dzisiaj to jeszcze napisze maila do NK zeby fizycznie usuneli moje dane...
-
Hien
Tak, zwłaszcza moja Mama, która kontakt z niektórymi znajomymi znalazła dopiero na NK, nikt z nich nie ma konta na FB, zaniżają zapewne wszelkie poziomy.slick pisze:Ci na poziomie sa na FB.
Akurat na FB nie ma osób, z którymi miałem najtrudniejszy kontakt, założyli konta na nk kiedy ten serwis służył jeszcze czemu innemu a nie interesuje ich lansiarskie ciupcianie się z quizami na FB. Stary, nie piernicz po porostu i tyle.
Nie tak łatwo odzskać potem kontakty z ludźmi, czasami się zwyczajnie nie da.
Mogę sobie pisać do 60 osób o telefony, maile, itd, ale nic z tego nie wyniknie.
-
Fen.
Popieram Hiena. W 100%.
Ja w sumie wyraziłam zgodę, bo chciałam komuś złożyć życzenia
I tak mają moje dane - są w historii, nawet jak się usunę to będą nimi handlować a firmy zbierające dane przeszukały nk wcześniej.
I co to za dane ? Dwa zdjęcia, imię nazwisko i niektóre szkoły. Jak im się to do czegoś przyda to proszę bardzo
Slick, nie czuję się kretynem.
Oczywiście nie zmienia to faktu, że regulamin jest kretyńsko chory
Ja w sumie wyraziłam zgodę, bo chciałam komuś złożyć życzenia
I tak mają moje dane - są w historii, nawet jak się usunę to będą nimi handlować a firmy zbierające dane przeszukały nk wcześniej.
I co to za dane ? Dwa zdjęcia, imię nazwisko i niektóre szkoły. Jak im się to do czegoś przyda to proszę bardzo
Slick, nie czuję się kretynem.
Oczywiście nie zmienia to faktu, że regulamin jest kretyńsko chory
Here's where the fun begins.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Sam nie wiem co z tym fantem zrobic ???
Enjoy The Silence
-
Hien
Ja już zaakceptowałem i trudno, zawsze i w każdej chwili mogę skasowac konto albo usunąć zdjęcia. Nie chce mi się nad tym myśleć bo mam wazniejsze rzeczy teraz na głowie. Obecnie, większym lansem jest chyba kasowanie kont na nk i trąbienie o tym publicznie, niż samo posiadanie.
-
walking
wgl dla mnie ta dyskusja jest bez sensu. Pieprzyć NK pieprzyć FB, bez tego świat się nie zawali i nikomu do szczęścia nie jest to potrzebne. Pierdoła.
-
Fen.
Hien pisze: Obecnie, większym lansem jest chyba kasowanie kont na nk i trąbienie o tym publicznie, niż samo posiadanie.
Każda dyskusja ma jakiś sens, a nawet brak sensu może nim byćKesja42 pisze:wgl dla mnie ta dyskusja jest bez sensu. Pieprzyć NK pieprzyć FB, bez tego świat się nie zawali i nikomu do szczęścia nie jest to potrzebne. Pierdoła.
NK, FB nie są potrzebne do życia, ale czasem się przydają i je umilają. Spotkania klasowe po latach - fajna sprawa. Z tego co słyszałam dużo ludzi ze starszych pokoleń odnalazło kumpli ze szkolnej ławki
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Osobiście to mam w dupie, czy nk jest współwłaścicielem moich trzech zdjęć na krzyż, czy też nie.
Na nk wchodzę właściwie tylko po to, żeby czasem smarnąć coś do starego znajomka z innej części Polski, albo żeby zobaczyć jak teraz wygląda po latach.
slick Ty masz trochę ponad 20 lat, więc normalne, że koledzy, z którymi dopiero co się rozstałeś nie interesują Cię. Ja ukończyłem szkołę prawie 20 lat temu, więc podchodzę do tego zupełnie inaczej. Tym bardziej, że wywędrowałem po szkole w zupełnie inną część kraju i z nikim nie mam tu kontaktu na żywo.
Miałem w technikum bardzo serdecznego przyjaciela, z którym dzieliłem pasję do DM i futbolu. Po ukończeniu szkoły nasze drogi się rozeszły i przez 15 lat nie mieliśmy żadnego kontaktu (w tamtych czasach można było tylko pomarzyć o komórce czy internecie). No i odnaleźliśmy się w końcu dzięki nk. Nasza znajomość po latach może być znów kontynuowana.
Na nk wchodzę właściwie tylko po to, żeby czasem smarnąć coś do starego znajomka z innej części Polski, albo żeby zobaczyć jak teraz wygląda po latach.
slick Ty masz trochę ponad 20 lat, więc normalne, że koledzy, z którymi dopiero co się rozstałeś nie interesują Cię. Ja ukończyłem szkołę prawie 20 lat temu, więc podchodzę do tego zupełnie inaczej. Tym bardziej, że wywędrowałem po szkole w zupełnie inną część kraju i z nikim nie mam tu kontaktu na żywo.
Miałem w technikum bardzo serdecznego przyjaciela, z którym dzieliłem pasję do DM i futbolu. Po ukończeniu szkoły nasze drogi się rozeszły i przez 15 lat nie mieliśmy żadnego kontaktu (w tamtych czasach można było tylko pomarzyć o komórce czy internecie). No i odnaleźliśmy się w końcu dzięki nk. Nasza znajomość po latach może być znów kontynuowana.
-
Fen.
Nowy regulamin i już nie mam 1 znajomego ... Nk może się znacznie posypać.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Ale panikujecie. 
Regulamin zmieniono po to, by nie mogła się powtórzyć pewna sytuacja sprzed roku, gdzie jakaś kobieta wytoczyła pozew NK, gdy zobaczyła reklamę profilowaną ze sobą na stronie głównej i wygrała 10.000 (gdybym sam wiedział
). Nie sądzę by Nasza-Klasa wykorzystywała zdjęcia użytkowników do celów komercyjnych - w czasach coraz większej popularności Facebooka to mogłoby być dla nich bardzo niebezpieczne.
Regulamin zmieniono po to, by nie mogła się powtórzyć pewna sytuacja sprzed roku, gdzie jakaś kobieta wytoczyła pozew NK, gdy zobaczyła reklamę profilowaną ze sobą na stronie głównej i wygrała 10.000 (gdybym sam wiedział
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
walking
albo mi się zdaję albo urąbali mi posta... mhm....
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
W sumie jak ja to rozumie to tylko zdjecie glowne moga uzywac...
Enjoy The Silence
-
Hien
W sumie to całe podniecanie się jest bez sensu.
Jak chca to mogą sobie moje zdjęcia nawet na opakowania konserw dawać, ciupcia mnie to.
Jak chca to mogą sobie moje zdjęcia nawet na opakowania konserw dawać, ciupcia mnie to.
-
walking
bo to jest właśnie raczej tak jak Hien mówi.
-
Bartini
Który praktycznie niczym nie różni się od regulaminu fejsbóka...W zwiazku z nowym, chorym regulaminem naszej kasy
Widziałem pare razy jaki to poziom, dlatego ciągle mnie tam nie ma.Ci na poziomie sa na FB.
-
prey
Ach sniker reprezentujesz większość tego narodu, która przy podejmowaniu decyzji kieruje się emocjami, a nie racjonalnym myśleniem 
Termin 30 dniowy, jak i szczegółowy regulamin podyktowany jest współpracą jaką NK podjęła z Generalnym Inspektoratem Ochrony Danych Osobowych. W skrócie ustawa o ochronie danych osobowych wymaga, aby w ciągu 30 dni poinformować stronę zainteresowaną czyt. użytkowników (w tym nieistniejącego snikera) o zmianach, klarownych, zrozumiałych, czytelnych. Inną kwestią jest sposób w jaki informacja została przekazana czyli przekaz informacyjny. Kto usunął konto ten po prostu trąba

Termin 30 dniowy, jak i szczegółowy regulamin podyktowany jest współpracą jaką NK podjęła z Generalnym Inspektoratem Ochrony Danych Osobowych. W skrócie ustawa o ochronie danych osobowych wymaga, aby w ciągu 30 dni poinformować stronę zainteresowaną czyt. użytkowników (w tym nieistniejącego snikera) o zmianach, klarownych, zrozumiałych, czytelnych. Inną kwestią jest sposób w jaki informacja została przekazana czyli przekaz informacyjny. Kto usunął konto ten po prostu trąba
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
RadioactiveTangerine
Ja wysłałem im maila by wykasowali dane (wciaz mam konto na wszelki wypadek) a ci nawet nie odpisuja. Tylko spamują, ze "nie byłem ze 2-5 dni na koncie, to straszne".