Mój tata robi doskonały serniko-makowiec, mimo, że nie przepadam za makowcami, to ten w połączeniu z sernikiem jest pycha. Wilgotny
Ulubione potrawy wielkanocne.
-
em.
Ulubione potrawy wielkanocne.
Skoro było o potrawach wigilijnych, no to może narobimy sobie wzajemnie smaka i podzielimy tym, co lubimy podjadać na Zajączka, co będziemy w tym roku pichcić albo co pichcą mamy i babcie
Mój tata robi doskonały serniko-makowiec, mimo, że nie przepadam za makowcami, to ten w połączeniu z sernikiem jest pycha. Wilgotny
i genialnie dobry. Już mi ślina kapie, ale duupa sama nie schudnie, więc w tym roku chyba tylko kęsik serniko-makowca.
gwiazdy...
-
dejmien
Żurek zdecydowanie, dobrze upieczony pasztet i babka. To mój ulubiony zestaw wielkanocny. 
-
em.
Oj, żurek mojej babuni to miszczostwo
Też uwielbiam. A jaka babka?
gwiazdy...
-
dejmien
Jogurtowa
Mój ulubiony rodzaj ciasta. Już się doczekać nie mogę. Turbo żarcie będzie.
-
em.
Oooo! Chcę przepis
Ja właśnie zastanawiam się co fajnego wymodzić dla rodziny na te święta. Zawsze z siorką wymyślamy jakieś ciekawostki. Mam na razie na uwadze ciasteczka migdałowe, ale to tak do kawy między kiełbasą, a żurkiem, więc to niewiele. Jakieś ciasto ukręcę zajeebiste, ale jeszcze nie wiem jakie.
edit: już wiem
Właśnie na to wpadłam! Ciasto marchewkowe zrobię, babeczki kokosowe i ewentualnie jakąś tartę owocową z mascarpone
Ale jestem kuchareczka zmyślna, ojej 
edit: już wiem
gwiazdy...
-
Hien
Już teraz czekam na wielkanoc, niby u nas zbyt tradycyjnie nie jest, nie ma mazurka, itd, ale typowo domowe jedzenie się znajdzie i to takie świąteczne
Czyli najlepsze.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
dejmien
I pewnie na Wielkanoc będzie zima, tak jak na Boże Narodzenie była wiosna.
Stary ja jeszcze się nie pozbyłem nadwagi, którą zdobyłem w grudniu a Ty już myślisz o Wielkiej Nocy. 
-
Hien
No, ja nadwagi nie mam 
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn