Depeche Mode Live Wiki
- slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
-
Kontakt
Strona WWW Twitter YouTube
Depeche Mode Live Wiki
https://dmlive.wiki/wiki/Main_Page
Pamiętam studenckie czasy we Wrocławiu. Zafiksowany totalnie na wersjach live DM, słuchałem tylko botów (najczęściej okres 85-90). Wszystko po to, aby porównywać sample z poszczególnych koncertów itp. Totalny fanatyzm-pierdolec. Wtedy wszystko było ciężkie do zdobycia. Hub DC++ i te sprawy. Dzisiaj jest łatwiej…
Wyżej wymieniona strona agreguje wszystkie boty live, co ciekawe, można je pobrać bez żadnych ograniczeń. Teraz prześledzenie wybranej trasy z gigu na gig to kwestia wygodnego fotela i dobrych słuchawek.
Polecam tą stronę.
Pamiętam studenckie czasy we Wrocławiu. Zafiksowany totalnie na wersjach live DM, słuchałem tylko botów (najczęściej okres 85-90). Wszystko po to, aby porównywać sample z poszczególnych koncertów itp. Totalny fanatyzm-pierdolec. Wtedy wszystko było ciężkie do zdobycia. Hub DC++ i te sprawy. Dzisiaj jest łatwiej…
Wyżej wymieniona strona agreguje wszystkie boty live, co ciekawe, można je pobrać bez żadnych ograniczeń. Teraz prześledzenie wybranej trasy z gigu na gig to kwestia wygodnego fotela i dobrych słuchawek.
Polecam tą stronę.
Hej, jeśli masz problemy z logowaniem na forum to spróbuj z przypomnieniem hasła. Jeśli to nie pomaga, skontaktuj się ze mną. Postaram Ci się pomóc.
- Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Niezly bajer
Enjoy The Silence
- Dragon
- Ulubiony utwór: Cringowy Lovesong
Hien dość regularnie korzysta z jej dobrodziejstw. Co ciekawe, do bootlegów z TTA/TOTU trzeba się trochę mniej oficjalnie dokopać - no i brakuje całkiem sporego wycinka z dwóch ostatnich tras. Na szczęście to jedyny i nie taki duży mankament przy TAKIM zasobie.
- slick
-
Kontakt
Oni uzupełniają materiały na bieżąco. To nie jest skończony projekt. Owszem, boty z TTA zostały opublikowane dość niedawno.
Hej, jeśli masz problemy z logowaniem na forum to spróbuj z przypomnieniem hasła. Jeśli to nie pomaga, skontaktuj się ze mną. Postaram Ci się pomóc.
- Hien
Kiedy zaczynałem przygodę z bootlegami DM był 2001 rok. Niektóre koncerty można było znaleźć na stronach, mp3 były do zassania pojedynczo, bo nikt nie miał takiego neta, żeby pobrać całość na raz. Można było zapomnieć o naprawdę rzadkich bootlegach, więc wiele z nich kupowałem od kolekcjonerów na cd-r. W dobie DMLiveWiki można się z tego śmiać, ale 20 lat temu nie za bardzo było inne wyjście jeżeli samemu gówno się miało na ewentualną wymianę. Gość, który stoi za tą stroną wykonał niesamowitą robotę. Wszystko pod ręką, wszystko świetnie opisane, tylko najlepsze możliwe źródła. Facet dzieli się wszystkim co ma i nie cwaniaczy jak bootlegerzy typu SlickMode (nie związany oczywiście z Mateuszem ). Fajnych czasów dożyliśmy (głupi moment żeby to mówić, ale jednak).
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
- Dragon
Z najnowszych lat jeszcze kupa pracy - mógłbym podesłać im parę bootów, ale raczej w mp3'kach nie przyjmą.slick pisze:04 maja 2020 21:34Oni uzupełniają materiały na bieżąco. To nie jest skończony projekt. Owszem, boty z TTA zostały opublikowane dość niedawno.
- Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
A co Ci szkodzi Dragon. A moze akurat sie przyczynisz
Enjoy The Silence
- slick
-
Kontakt
Kreska czy cokolwiek innego nie ma niczego, czego nie ma na https://dmlive.wiki/wiki/Main_Page, także niczego nie straciłeś.Dragon pisze:07 lis 2021 20:21Odbiłem się od prymitywnego poziomu dyskusji na kresce i zawitałem tutaj. Niestety z tamtego czasu nie zdążyłem pobrać paru bootlegów z trasy promującej Deltę, jedyna strata.
- Hien
Akurat z trasy Delta dmlivewiki miał spore braki.
- Dragon
I ma je cały czas. Kreska dysponowała świeżutkimi linkami do wielu rarytasków dzisiaj nie do znalezienia, przede wszystkim brakujące drugonocne koncerty z Dusseldorfu czy Wantagh, ale też komplet koncertów z Los Angeles np. Tych pierwszych naprawdę szkoda, pewnie ktoś i tak to ma zabunkrowane u siebie, ale nie prędko puści...
Sam dysponuję bootlegami z Łodzi, Londynu (jedyny wykon Leave In Silence) czy drugim LA (ostatni Higher Love, ostatni pełny drugonocny set z Behind The Wheel i World In My Eyes), których na dmlivewiki nie ma.
Sam dysponuję bootlegami z Łodzi, Londynu (jedyny wykon Leave In Silence) czy drugim LA (ostatni Higher Love, ostatni pełny drugonocny set z Behind The Wheel i World In My Eyes), których na dmlivewiki nie ma.
- Hien
Jak Cie to pocieszy, to wszystkie tamtejsze linki nie działają.
- dejmien
Ja tu trafiłem przez użytkowniczkę o nicku Pędzel. Wcześniej siedziałem na kresce i po rejestracji tutaj uderzył mnie dysonans poznawczy. Kompletnie dwa różne światy.
- Dragon
Wtedy byłem bardzo zainteresowany tematem, one już zdechły po paru miesiącach, ale no nie brałem wtedy tego w ogóle pod uwagę.
Dla uzupełnienia dodam, że znacznie lepiej w temacie najnowszych tras radzi sobie podlinkowany niżej portal, jest m.in. Anaheim z ostatniej trasy, z pierwszym po 30 latach The Things You Said w godnej jakości. To takie małe dopowiedzenie na koniec
http://www.depeche-mode.be/files/catego ... 2013-2014/
- Hien
Dramat to jest z totu, bo jak wyszły lhny to ludzie masowo zaczęli kasować bootlegi z publiki. Był taki jeden super koncert z wczesnej trasy, z którego pochodziło zajebiste Stripped. Nie mogę tego nigdzie znaleźć, a miałem na starym stacjonarnym.
- Dragon
I tu jeszcze dmlivewiki jest świetna, ale właśnie, od momentu, w którym przestali maszynowo jechać z LHNami. W niektórych nagraniach taki Miles Away wyrywa z kapci, np. Zurych.