Depeche Mode Madness Bracket (Wielki Turniej Depeche Mode)
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
No cóż... Wybieraliśmy łatwo i lekko na fristajlu, bywa.
Blue Dress wygrywa 3:2 z Only When I Lose Myself
No i co, został nam jedynie...
FINAŁ
World In My Eyes x Blue Dress
Violatorowy pojedynek koniec końców nas czeka.
Przeanalizujmy drogę tych dwoje do finału turnieju:
World In My Eyes wyeliminowało:
The Love Thieves (3:2)
Surrender (3:2)
See You (4:1)
Halo (3:2)
Shine (3:2)
Blue Dress wyeliminowało:
A Question of Lust (5:0)
Ghost (4:1)
I Am You (3:2)
Photographic (5:0)
Only When I Lose Myself (3:2)
Jak widać BD miało trochę prostszą drogę do finału.
Blue Dress wygrywa 3:2 z Only When I Lose Myself
No i co, został nam jedynie...
FINAŁ
World In My Eyes x Blue Dress
Violatorowy pojedynek koniec końców nas czeka.
Przeanalizujmy drogę tych dwoje do finału turnieju:
World In My Eyes wyeliminowało:
The Love Thieves (3:2)
Surrender (3:2)
See You (4:1)
Halo (3:2)
Shine (3:2)
Blue Dress wyeliminowało:
A Question of Lust (5:0)
Ghost (4:1)
I Am You (3:2)
Photographic (5:0)
Only When I Lose Myself (3:2)
Jak widać BD miało trochę prostszą drogę do finału.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
No i widzisz, co narobiłeś.Dragon pisze:07 kwie 2021 01:30Sam zaproponowałem Blue Dress. I jestem niezadowolony. Potężny moment![]()
Finał godnych siebie rywali. Blue dress nie miało łatwej drogi, ale WIMS od pierwszej rundy musiał walczyć z prawdziwymi gigantami.
Mój głos na World In My Eyes.
-
stripped
Zdradzę Wam pewien sekret skoro już tu doszliśmy. Tak naprawdę World In My Eyes nie powinno było dotrzeć do finału. Wynik wypaczyło dojście Czeza po części, a to dlatego że nie mogąc się zdecydować w pierwszej rundzie lekką ręką grałem na remis chcąc dogrywki WIME x The Love Thieves x Surrender. Wiedziałem że tu problem się rozwiąże, a nawet sam chyba postawiłbym w końcu na The Love Thieves. No ale zgodziłem się dopuścić Czeza jeszcze w pierwszej rundzie rzutem na taśmę i potem już się potoczyło.
Co ciekawe - nie wiem czy też tak macie ale utwory nie mają u mnie jednej stałej oceny, wszystko zależy ciągle od zestawienia ich z drugim, i gdyby to WIME trafiło na Only When I Lose Myself to też zagłosowałbym na ten drugi. Wszystko zależy od preferowanego klimatu w danej chwili. Gdyby The Love Thieves dotarło do finału pewnie bym na niego zagłosował, ale go nie ma, i z finałowej pary stawiam na Blue Dress
Także Dragon nie jesteś sam bo ja z kolei dorzuciłem WIME do stawki i sam żałuję
Co ciekawe - nie wiem czy też tak macie ale utwory nie mają u mnie jednej stałej oceny, wszystko zależy ciągle od zestawienia ich z drugim, i gdyby to WIME trafiło na Only When I Lose Myself to też zagłosowałbym na ten drugi. Wszystko zależy od preferowanego klimatu w danej chwili. Gdyby The Love Thieves dotarło do finału pewnie bym na niego zagłosował, ale go nie ma, i z finałowej pary stawiam na Blue Dress
Także Dragon nie jesteś sam bo ja z kolei dorzuciłem WIME do stawki i sam żałuję
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Violatorowy finał, czyli zero problemu. Blue Dress
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
No tak, teraz to wszystko moja wina.
A final godny swojej dostojnosci. Wybor chyba najtrudniejszy z dotychczasowych. Shodan pewnie by powiedzial, ze na pewno wybiore WIME. Ale w tym momencie to wcale nie jest takie oczywiste.
Tak sobie mysle, ze mimo wszystko choc to niemozliwe, to moglby byc jeszcze trudniejszy final. Jako przyklad dodam The Things You Said.
Piszac to caly czas mysle, na ktory utwor zaglosowac. No i dalej nie wiem, ale w koncu trzeba sie na cos zdecydowac. Zatem niech bedzie: World In My Eyes.
A final godny swojej dostojnosci. Wybor chyba najtrudniejszy z dotychczasowych. Shodan pewnie by powiedzial, ze na pewno wybiore WIME. Ale w tym momencie to wcale nie jest takie oczywiste.
Tak sobie mysle, ze mimo wszystko choc to niemozliwe, to moglby byc jeszcze trudniejszy final. Jako przyklad dodam The Things You Said.
Piszac to caly czas mysle, na ktory utwor zaglosowac. No i dalej nie wiem, ale w koncu trzeba sie na cos zdecydowac. Zatem niech bedzie: World In My Eyes.
Enjoy The Silence
-
Hien
Blue Dress.
Od razu prośba do Mudżyna o zebranie w listę wszystkich propozycji z tej edycji żeby było łatwiej wybierać edycję 2 i nie dublować kawałków. Plus, jest nas teraz 5 więc nie wybieramy po 16.
Proponuję żeby każdy wybrał po 12 utworów, a Mudżyn jako mistrz gry wybrał 16.
Od razu prośba do Mudżyna o zebranie w listę wszystkich propozycji z tej edycji żeby było łatwiej wybierać edycję 2 i nie dublować kawałków. Plus, jest nas teraz 5 więc nie wybieramy po 16.
Proponuję żeby każdy wybrał po 12 utworów, a Mudżyn jako mistrz gry wybrał 16.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
Ojoj, jak miło. A miałem mówić że wy po 13 a ja 12.
Tak czy siak... wygrywa BLUE DRESS
(jak Niemcy, wszyscy grają ale wygrywają hehe)
Dobra, lepiej wkleję post przyszykowany już wcześniej:
Dobra Panowie, skoro już finał mamy za sobą nadszedł czas podsumowań i planów na przyszłość.
Myślę że format turnieju jako taki przyjął się, sprawdził, jest interesujący, zapewnia rozrywkę i miejscami ciekawe pojedynki. Wiem że niektórzy z Was mają pewnie już swoje pomysły jak go wykorzystać, sam chętnie pogram dalej więc jestem ciekaw co chcielibyście zobaczyć.
Jedna rzecz której chciałbym osobiście uniknąć to rozgrywanie kilku turniejów jednocześnie, o ile w przypadku głosowań były one bardziej różnorodne i konkretnie tematyczne, poza tym często gęsto zakładaliśmy nowe tematy czekając na rezultaty w innych to tutaj wolałbym dawkować te emocje licząc jednocześnie na Wasz dalszy czynny udział (brawa za comeback do żywych Czez).
Na tą chwilę ja najchętniej rozegrałbym po prostu drugi turniej podobny do pierwszego może jedynie z wyjątkiem aby oczywiście:
1. Nie brały udział utwory z pierwszego turnieju
2. Nie brały udziału inne niewykorzystane największe "hity" (Endżoje, Uselessy) lub nawet nie brały udziału single ogólnie (co byłoby może zbyt mocno krzywdzące dla niektórych słabszych singli (jakieś Meaning of Love czy nie wiem Hole To Feed). Możnaby np. ustalić które konkretne kawałki dopisujemy do listy zakazanych aby poziom był bardziej wyrównany (nie oszukujmy się, w większości zgodnie uznaliśmy że single to często te lepsze kawałki), choć zostały też mocne albumowe perełki które mogłyby lekko kosić konkurencję i możnaby je wykluczyć (Corrupt?)
Wypowiedzcie się jak Wam się to widzi i co chcecie.
Myślę że tak jak w przypadku tego turnieju trzab by też z góry najpierw ustalić reguły losowania grup i rozkładu drabinki przed wyborem utworów aby zapewnić możliwie losowy dobór grup i par turniejowych.
Tak czy siak... wygrywa BLUE DRESS
Dobra, lepiej wkleję post przyszykowany już wcześniej:
Dobra Panowie, skoro już finał mamy za sobą nadszedł czas podsumowań i planów na przyszłość.
Myślę że format turnieju jako taki przyjął się, sprawdził, jest interesujący, zapewnia rozrywkę i miejscami ciekawe pojedynki. Wiem że niektórzy z Was mają pewnie już swoje pomysły jak go wykorzystać, sam chętnie pogram dalej więc jestem ciekaw co chcielibyście zobaczyć.
Jedna rzecz której chciałbym osobiście uniknąć to rozgrywanie kilku turniejów jednocześnie, o ile w przypadku głosowań były one bardziej różnorodne i konkretnie tematyczne, poza tym często gęsto zakładaliśmy nowe tematy czekając na rezultaty w innych to tutaj wolałbym dawkować te emocje licząc jednocześnie na Wasz dalszy czynny udział (brawa za comeback do żywych Czez).
Na tą chwilę ja najchętniej rozegrałbym po prostu drugi turniej podobny do pierwszego może jedynie z wyjątkiem aby oczywiście:
1. Nie brały udział utwory z pierwszego turnieju
2. Nie brały udziału inne niewykorzystane największe "hity" (Endżoje, Uselessy) lub nawet nie brały udziału single ogólnie (co byłoby może zbyt mocno krzywdzące dla niektórych słabszych singli (jakieś Meaning of Love czy nie wiem Hole To Feed). Możnaby np. ustalić które konkretne kawałki dopisujemy do listy zakazanych aby poziom był bardziej wyrównany (nie oszukujmy się, w większości zgodnie uznaliśmy że single to często te lepsze kawałki), choć zostały też mocne albumowe perełki które mogłyby lekko kosić konkurencję i możnaby je wykluczyć (Corrupt?)
Wypowiedzcie się jak Wam się to widzi i co chcecie.
Myślę że tak jak w przypadku tego turnieju trzab by też z góry najpierw ustalić reguły losowania grup i rozkładu drabinki przed wyborem utworów aby zapewnić możliwie losowy dobór grup i par turniejowych.
-
Hien
Ja bym jednak nie odrzucał niczego. Myślę, że single nie są z góry rasą dominującą, co pokazało zwycięstwo Blue Dress. Co najwyżej możemy ustalić zasadę, że single nie mogą stanowić więcej niż 1/2 proponowanej listy, zresztą nie będzie chyba nawet tyłu singli. Ta druga edycja i tak będzie mocno inna od poprzedniej ze względu na brak wielu klasycznych utworów. I będzie ciekawiej.
Jak już nam się skończą kawałki, to możemy jechać z edycjami tematycznymi, czyli same strony b, same instrumentale, same single, wszystko tylko nie single, itd.
Jak już nam się skończą kawałki, to możemy jechać z edycjami tematycznymi, czyli same strony b, same instrumentale, same single, wszystko tylko nie single, itd.
-
Czez
Jesli moge sie wtracic, to dlaczego dyskryminowac single? Wszak piosenka to piosenka, my znamy je wszystkie doskonale, a ze niektore sa tak zwanymi singlami? Dla przykladu taki The Meaning Of Love to dla mnie jeden z gorszych kawalkow na ABF.
Enjoy The Silence
-
stripped
Nie są ale trochę są
przynajmniej połowa czy 1/3 z nich.
Cieszy mnie fakt że w tej edycji poszła większość albumowych/b-sideowych perełek jak Shine, Blue Dress i Love Thieves. Ale gdy dotarliśmy do półfinałów czar zabawy prysł.
To co ludziska robimy drugą edycję?
Najpierw niech lud zagłosuje, potem założymy osobny temat i będziemy ustalać szczegóły.
Cieszy mnie fakt że w tej edycji poszła większość albumowych/b-sideowych perełek jak Shine, Blue Dress i Love Thieves. Ale gdy dotarliśmy do półfinałów czar zabawy prysł.
To co ludziska robimy drugą edycję?
Najpierw niech lud zagłosuje, potem założymy osobny temat i będziemy ustalać szczegóły.
-
stripped
Wtrącaj się Czez, wtrącaj, ale to za chwilę jak ogarniemy nowy temat. Rozumiem że jesteś na tak aby grać dalej a szczegóły dogadamy.
shodan, Dragon, pytania, sugestie?
shodan, Dragon, pytania, sugestie?
-
Czez
Spoko. Ukladam liste pytan i petycji 

Enjoy The Silence
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Jedziemy dalej stripped. Wg mnie bez dyskryminowania singli.
To byłby pojedynek roku.
Nie ma co gdybać i umniejszać sukcesu WIME, bo zaraz wyjdzie, że znalazł się w finale przypadkiem. A nie znalazł się przypadkiem, bo pokonał The love thieves, Surrender, Halo i Shine. A to ma swoją wymowę.stripped pisze:07 kwie 2021 09:32gdyby to WIME trafiło na Only When I Lose Myself to też zagłosowałbym na ten drugi
Gdybyś go nie wrzucił, to ja i tak bym to zrobił.
-
Czez
A wyniki trzeba opic 

Enjoy The Silence
-
Hien
Po kielonie za każdy utwór, który wziął udział 
-
Dragon
Kielonek chętnie, uwag większych nie mam... może poza po prostu samym pojedynkiem finałowym. WIME eliminowałem z każdej pary poza tą z See You - tym bardziej nie mogło być trudno 
-
stripped
Siemanko.
Tak sobie pomyślałem że zaraz minie równo 5 lat (30 marca) od pierwszego depeszowego bracketa na tym forum, taki w sumie myślę był to jeden z przełomowych momentów pod kątem tych zabaw i gier rankingowych i może dla uczczenia tej okrągłej rocznicy byście chcieli pyknąć kolejnego? Nawet widziałbym tu chętnie nowych uczestników - dev czy mentos, troszkę by to mogło odmienić losy tej zabawy na pewno.
Jak będą chętni to wtedy osobny temat zrobię, na razie czekam na Wasz odzew.
Tak sobie pomyślałem że zaraz minie równo 5 lat (30 marca) od pierwszego depeszowego bracketa na tym forum, taki w sumie myślę był to jeden z przełomowych momentów pod kątem tych zabaw i gier rankingowych i może dla uczczenia tej okrągłej rocznicy byście chcieli pyknąć kolejnego? Nawet widziałbym tu chętnie nowych uczestników - dev czy mentos, troszkę by to mogło odmienić losy tej zabawy na pewno.
Jak będą chętni to wtedy osobny temat zrobię, na razie czekam na Wasz odzew.
-
Hien
No, jest to jedna z tych rzeczy, które uratowały to forum, kto wie co by tu dziś było, gdyby nie te brackety. Ja oczywiście jestem chętny.
-
Dragon
Jestem za