Liga 5
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Że co, że za nisko czy co?
Dla mnie pozycja 80% utworów jest niewytłumaczalna. No ale decyduje większość, a nie ja.
Dla mnie pozycja 80% utworów jest niewytłumaczalna. No ale decyduje większość, a nie ja.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Za wysoko...
Powinien dno szorować
Powinien dno szorować
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Should Be Higher
Sister of Night
Jazz Thieves
A Question Of Time
Cover Me -
Martyr
My Secret Garden
Nodisco
In Sympathy
Where's the Revolution
I Feel Loved
Get The Balance Right
Sister of Night
Jazz Thieves
A Question Of Time
Cover Me -
Martyr
My Secret Garden
Nodisco
In Sympathy
Where's the Revolution
I Feel Loved
Get The Balance Right
Enjoy The Silence
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Enjoy The Silence
-
Hien
Mnie też zaskakuje pozycja I Feel Loved. Lubię ten kawałek, ale jak na utwory, z którymi wygrywa, i które prześciga w generalnym zestawieniu, to jednak szok. Również zaskakuje mnie mega niska pozycja Get The Balance Right, wydawało mi się, że na tym forum to jest bardzo lubiany utwór. Jednocześnie z lekkim rozbawieniem, ale i satysfakcją obserwuję poczynania Jazz Thieves, zwłaszcza masakrę jaką ta miniaturka zrobiła Nothing's Impossible xD I nawet nie musiałem kombinować
Ponadto, Martyr nieźle sobie radzi jak na jeden z bardziej hejtowanych utworów, więc wstępne lamenty Shodana, że to będzie chłopiec do szorowania dna, były (tak jak przypuszczałem) mocno przesadzone.
Should Be Higher
Rush
Jazz Thieves
A Question Of Time
Cover Me
Zenstation
My Secret Garden
Nodisco
In Sympathy
Sometimes
I Feel Loved
Fail
Should Be Higher
Rush
Jazz Thieves
A Question Of Time
Cover Me
Zenstation
My Secret Garden
Nodisco
In Sympathy
Sometimes
I Feel Loved
Fail
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Niestety dwa inne utwory szorują dno, bo nikt oprócz mnie na nie nie głosuje. Gdybym wiedział zawczasu, to bym nie marnował dwóch slotów.
Jazz Thieves jest bardzo dobrym utworem, ale też mnie dziwi aż tak wysoka pozycja.
Za to dla mnie Get The Balance Right to taki utwór na poziomie prawie The Meaning of Love. Czyli dla dzieci.
Jazz Thieves jest bardzo dobrym utworem, ale też mnie dziwi aż tak wysoka pozycja.
Za to dla mnie Get The Balance Right to taki utwór na poziomie prawie The Meaning of Love. Czyli dla dzieci.
-
Hien
Serio? Szczerze mówiąc, to dla mnie Get The Balance Right jest całkiem mroczny jak na ich popowy singiel, kompletnie nie czuję konotacji z The Meaning Of Love, które faktycznie jest dosyć infantylnym (ale nadal fajnym) kawałkiem. Bardziej z See You.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Sądziłem, że oddam więcej głosów na All That's Mine, ale przy bliższym podejściu stwierdziłem, że jednak konkurenci są lepsi. W sumie z Nothing's Impossible mam to samo. Widać, że oba (wraz z Should Be Higher) najprawdopodobniej polecą.
I Feel Loved lubię i staram się choć trochę wypchnąć w górę.
Jazz Thieves pewnie zadziałał trochę na zasadzie zaskoczenia, gdyby liga szła wolniej, to pewnie rozkład głosów też byłby inny. Shodan słusznie stwierdził: decyduje większość, a nie ja. Gdyby ktoś z nas miał sam zadecydować, to po prostu zamieściłby zestawienie, w którym uporządkowałby utwory i na tym by się skończyło. A tak jest ciekawiej.
Get The Balance Right! trochę odeszło od stylistyki The Meaning Of Love, jest jednak nieco poważniejsze. Bardzo lubię ten utwór. Ale taka specyfika ligi, że przy zestawieniach z silnymi konkurentami nawet lubiane utwory muszą ustąpić bardziej lubianym (czyli w moim przypadku np. Cover Me).
Alone to trochę taki śmietnik, nie dziwię się, że nie jest wysoko, zaskakująco dobrze za to radzi sobie Eternal. Martyr też. Długa jest lista kandydatów do spadku, mam nadzieję, że walka o awans nie rozstrzygnie się przedwcześnie jak poprzednim razem.
I Feel Loved lubię i staram się choć trochę wypchnąć w górę.
Jazz Thieves pewnie zadziałał trochę na zasadzie zaskoczenia, gdyby liga szła wolniej, to pewnie rozkład głosów też byłby inny. Shodan słusznie stwierdził: decyduje większość, a nie ja. Gdyby ktoś z nas miał sam zadecydować, to po prostu zamieściłby zestawienie, w którym uporządkowałby utwory i na tym by się skończyło. A tak jest ciekawiej.
Get The Balance Right! trochę odeszło od stylistyki The Meaning Of Love, jest jednak nieco poważniejsze. Bardzo lubię ten utwór. Ale taka specyfika ligi, że przy zestawieniach z silnymi konkurentami nawet lubiane utwory muszą ustąpić bardziej lubianym (czyli w moim przypadku np. Cover Me).
Alone to trochę taki śmietnik, nie dziwię się, że nie jest wysoko, zaskakująco dobrze za to radzi sobie Eternal. Martyr też. Długa jest lista kandydatów do spadku, mam nadzieję, że walka o awans nie rozstrzygnie się przedwcześnie jak poprzednim razem.
-
stripped
Nie rozstrzygnęła się przedwcześnie tylko Ty za późno się połapałeś 
Niestety NI, All That's Mine (tu troche zdziwko), Should Be Higher czy Alone to kawałki lubiane mocniej przez 2 osoby tutaj, w porywach do 3.
Niestety NI, All That's Mine (tu troche zdziwko), Should Be Higher czy Alone to kawałki lubiane mocniej przez 2 osoby tutaj, w porywach do 3.
-
Hien
Dzisiaj w ramach gruntownego odświeżania przypomniałem sobie dokładniej b-side'y z Delty i remiksy Spirit. All That's Mine to jest słaby kawałek dla mnie. Trochę jakby jacyś fani próbowali zrobić numer w stylu DM, ale nie mając pomysłu.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
No, nie, Stripped, ja i przy tamtym wpisie już widziałem, że trudno będzie cokolwiek zmienić, Home miało jednak przewagę nad konkurencją, musiałoby doznać wysokich porażek (0-4) przy wygranych rywali. A teraz - jak dotąd - chyba jest ciekawiej. I oby tak zostało.
-
stripped
Ja od początku nie przepadałem za All That's Mine, ostatnio dopiero fazę złapałem i inaczej jakoś siadło. Bardzo mi się podoba wokal Dave'a w tym numerze a ten synth z refrenu w sumie brzmi trochę jak elektryczna gitara (albo odwrotnie, sam nie wiem
)
Nie potrafię tego wyjaśnić ale zwrotki zwlaszcza bardzo mi się spodobały, nawet nie wiem czy tekst. Może to shodanowy przypadek gdzie ten wokal jest świetnym instrumentem sam w sobie, nie wiem. Lubię takiego Dave'a i takie DM jak z tych bonusów Delty.
Nie potrafię tego wyjaśnić ale zwrotki zwlaszcza bardzo mi się spodobały, nawet nie wiem czy tekst. Może to shodanowy przypadek gdzie ten wokal jest świetnym instrumentem sam w sobie, nie wiem. Lubię takiego Dave'a i takie DM jak z tych bonusów Delty.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Czez mocno masakruje krytyków I Feel Loved!
All That's Mine
Sister of Night
Judas
A Question Of Time
Cover Me
Zenstation
My Secret Garden
Stories of Old
In Sympathy
Sometimes
I Feel Loved
Fail
All That's Mine
Sister of Night
Judas
A Question Of Time
Cover Me
Zenstation
My Secret Garden
Stories of Old
In Sympathy
Sometimes
I Feel Loved
Fail
-
shodan
No widzicie, tak to już jest. Jeden zespół a tak różny odbiór. Dla mnie akurat All That's Mine i Alone to jedne z najlepszych rzeczy na tej w sumie dość słabej płycie jak na DM.
-
stripped
Miesza ich z błotem i każe im się szorować ;D
-
Hien
Alone to jest ofiara aranżacji, która niesamowicie chaotyczna i krótko mówiąc niespecjalna. Sam utwór jest bardzo dobry i szkoda, że nie zrobili go w ramach studio session.
-
stripped
Studio Session? Nie mam pojęcia jakby to miało brzmieć, trudno mi wyobrazić sobie jakiś rdzeń pod tym aranżem wokół którego by to zagrali, chyba byłaby mocna przeróbka.
-
Hien
O to chodzi właśnie. Rozebrać do kości i spróbować to jakoś poskładać. Studio sessions zawsze mi się podobały pod tym kątem, że oni musieli te kawałki tak ogarnąć żeby zagrać je w 90% na żywo (czasami z dodatkiem automatu perkusyjnego), czego nawet na koncertach nie robią. Wtedy odrzuca się dużo niepotrzebnego bulszajsu, ozdobników, itd i zostaje sama piosenka. Alone to jeden z tych kawałków, któremu by to najlepiej zrobiło.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
All That's Mine to jest klasa, rzeczywiście ten refrenowy synth bardzo mocno kojarzy się z gitarowym graniem. Minimum czasu, maksimum treści, a przy tym jakaś taka oszczędność aranżu. Gorzej z Alone, który trochę im pod względem tych elektronicznych pasaży spuchł. Ale w wersji studio session na syntezator, jakiś klawisz basowy i automat perkusyjny mogłoby się udać.