Liga - sezon 2 - podsumowanie
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Liga - sezon 2 - podsumowanie
Pomyślałem sobie - czytając nasze rozmowy na ostatnich stronach tematów poszczególnych lig - że warto byłoby zrobić ogólne podsumowanie całego sezonu, zobaczyć, co i jak i gdzie wygląda.
Na początek skład lig:
I liga:
2 utwory śpiewane przez Marta (Blue Dress, Breathe)
18 utworów śpiewanych przez Dave'a (Useless x2)
0 b-side'ów
0 instrumentali
1 wersja singlowa
Black Celebration - 1 utwór (3. miejsce)
Violator - 6 utworów (w tym 1. i 2. miejsce) - 2/3 płyty
Songs of Faith and Devotion - 3 utwory (i wszystkie 3 spadły)
Ultra - 3 utwory (1 spadł); 1 to singlowa wersja albumowego utworu grającego w tej samej lidze, który zresztą spadł
Only When I Lose Myself - 2 utwory
Exciter - 4 utwory
Sounds of the Universe - 1 utwór
Miejsca na podium:
Sezon 1: The Love Thieves, Stripped, Shine
Sezon 2: Halo, Blue Dress, Stripped.
Tylko Stripped obroniło miejsce na podium, widać, że sympatia do najlepszego utworu DM z lat 80. (co widać po różnych zestawieniach) jest niezmienna. Shine spadło na 5. miejsce (3 pkt za podium), a mistrz - The Love Thieves - wylądował aż na 8. miejscu (10 pkt straty). Halo awansowało z 4. (był punkt straty do podium) na 1., Blue Dress z 7. i 11 pkt straty na 2.
2 punkty przewagi mistrza nad 2. i 3., 5 nad 4. w tabeli World In My Eyes.
Spadek: Higher Love, In Your Room, Useless, Walking In My Shoes. Wyraźnie widać, która płyta ma tendencję zniżkową.
Ich miejsce zajęły: When The Body Speaks, Freelove albumowe (2 kolejne utwory z Excitera), Behind The Wheel singlowy (rodzynek z Music for the Masses) i It's No Good z Ultry. Wszystko to absolutne beniaminki.
Spadkowicze z wyraźną stratą do bezpiecznych miejsc (Walking 9 pkt, Useless 8, In Your Room 5, Higher Love 4). Jeszcze na kolejkę przed końcem zagrożony był Clean.
Miejsca beniaminków: 9 - I Am You, 10 - Waiting for the Night, 12 - Corrupt, 13 - Useless singlowy. Bez szału, ale też żaden nie spadł.
Gołym okiem widać, który okres działalności DM jest naszym ulubionym - okres 1990-2001. Całkowicie popieram to twierdzenie, bo to również mój ulubiony okres w twórczości DM. Stripped i Corrupt to rodzynki w cieście. Przy tak wyrównanej stawce bardzo dużo może się zdarzyć, choć triumf Breathe czy Waiting for the Night byłby sensacją.
Na początek skład lig:
I liga:
2 utwory śpiewane przez Marta (Blue Dress, Breathe)
18 utworów śpiewanych przez Dave'a (Useless x2)
0 b-side'ów
0 instrumentali
1 wersja singlowa
Black Celebration - 1 utwór (3. miejsce)
Violator - 6 utworów (w tym 1. i 2. miejsce) - 2/3 płyty
Songs of Faith and Devotion - 3 utwory (i wszystkie 3 spadły)
Ultra - 3 utwory (1 spadł); 1 to singlowa wersja albumowego utworu grającego w tej samej lidze, który zresztą spadł
Only When I Lose Myself - 2 utwory
Exciter - 4 utwory
Miejsca na podium:
Sezon 1: The Love Thieves, Stripped, Shine
Sezon 2: Halo, Blue Dress, Stripped.
Tylko Stripped obroniło miejsce na podium, widać, że sympatia do najlepszego utworu DM z lat 80. (co widać po różnych zestawieniach) jest niezmienna. Shine spadło na 5. miejsce (3 pkt za podium), a mistrz - The Love Thieves - wylądował aż na 8. miejscu (10 pkt straty). Halo awansowało z 4. (był punkt straty do podium) na 1., Blue Dress z 7. i 11 pkt straty na 2.
2 punkty przewagi mistrza nad 2. i 3., 5 nad 4. w tabeli World In My Eyes.
Spadek: Higher Love, In Your Room, Useless, Walking In My Shoes. Wyraźnie widać, która płyta ma tendencję zniżkową.
Ich miejsce zajęły: When The Body Speaks, Freelove albumowe (2 kolejne utwory z Excitera), Behind The Wheel singlowy (rodzynek z Music for the Masses) i It's No Good z Ultry. Wszystko to absolutne beniaminki.
Spadkowicze z wyraźną stratą do bezpiecznych miejsc (Walking 9 pkt, Useless 8, In Your Room 5, Higher Love 4). Jeszcze na kolejkę przed końcem zagrożony był Clean.
Miejsca beniaminków: 9 - I Am You, 10 - Waiting for the Night, 12 - Corrupt, 13 - Useless singlowy. Bez szału, ale też żaden nie spadł.
Gołym okiem widać, który okres działalności DM jest naszym ulubionym - okres 1990-2001. Całkowicie popieram to twierdzenie, bo to również mój ulubiony okres w twórczości DM. Stripped i Corrupt to rodzynki w cieście. Przy tak wyrównanej stawce bardzo dużo może się zdarzyć, choć triumf Breathe czy Waiting for the Night byłby sensacją.
-
Hien
Skład pierwszej ligi to niestety flaki z olejem, ale może uda się to zmienić.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Wiem Hien, że wymieniłbyś 3/4 utworów i powstawiał tu jakieś Come Backi czy inne Perfecty.
Dla mnie skład 1 ligi w obecnym sezonie jest prawie idealny. Brakuje mi tu może z 2 utwory z mojego prywatnego topu. To są rzeczywiście najlepsze utwory DM. W temacie Rate The Discography Challenge wszystkie utwory z obecnej 1 ligi oceniłem na 10/10. Dlatego skład tak bardzo mi się podoba. Dlatego co kolejka to trudne dylematy. Choćby takie jak Blue Dress - Breathe w 1 kolejce.
W ogóle Melki fajne podsumowanie. Dobra robota.
Dla mnie skład 1 ligi w obecnym sezonie jest prawie idealny. Brakuje mi tu może z 2 utwory z mojego prywatnego topu. To są rzeczywiście najlepsze utwory DM. W temacie Rate The Discography Challenge wszystkie utwory z obecnej 1 ligi oceniłem na 10/10. Dlatego skład tak bardzo mi się podoba. Dlatego co kolejka to trudne dylematy. Choćby takie jak Blue Dress - Breathe w 1 kolejce.
W ogóle Melki fajne podsumowanie. Dobra robota.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Skład pierwszej ligi jest bardzo dobry, właśnie przekłada stan faktyczny naszego zainteresowania na zabawę.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Melki, kawal dobrej roboty. Wielkie dzieki. A liga... to nasza wypadkowa.
Enjoy The Silence
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Popieram i mi wcale np o Come Back czy podobne nie chodzi, po prostu wielu moich faworytów nie ma w pierwszej lidze w ogóleHien pisze:19 gru 2021 12:05Skład pierwszej ligi to niestety flaki z olejem, ale może uda się to zmienić.
I Feel You
Higher Love
Black Celebration
Heaven
Strangelove albumowy
I kilka innych pewnie.
Stripped i WIME już rzygam, z tego wszystkiego kreuję sobie nowych ulubieńców wśród mniej popularnych kawałków.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
stripped, ale 3 z tych 5 utworów już w 1 lidze było. I spadły.
Zawsze się ze mnie śmiejecie, że ja niby taki niestały, że często zmieniam zdanie. Tak pewnie jest, ale raczej względem utworów z dalszych miejsc. Jeżeli chodzi o utwory topowe to nie ma bardziej stałego gościa niż ja. Jakby prześledzić top-10 każdego z nas z ostatnich powiedzmy 10 lat, to jestem pewny, że moje top zmieniło się najmniej. Nie wyobrażam sobie, żebym miał rzygać np. Halo, Shine czy WIME. Bo to by znaczyło, że to wcale nie jest żaden top, a chwilowa zachcianka.
Zawsze się ze mnie śmiejecie, że ja niby taki niestały, że często zmieniam zdanie. Tak pewnie jest, ale raczej względem utworów z dalszych miejsc. Jeżeli chodzi o utwory topowe to nie ma bardziej stałego gościa niż ja. Jakby prześledzić top-10 każdego z nas z ostatnich powiedzmy 10 lat, to jestem pewny, że moje top zmieniło się najmniej. Nie wyobrażam sobie, żebym miał rzygać np. Halo, Shine czy WIME. Bo to by znaczyło, że to wcale nie jest żaden top, a chwilowa zachcianka.
-
Hien
Szkoda, że w jednej lidze musi być prawie cały Violator. Marzy mi się żeby spadły World In My Eyesm Halo i Waiting For The Night.
-
shodan
Violator jest najwięcej, bo to topowa o ile nie najlepsza płyta DM. Proste. 1 liga jest dla najlepszych utworów, a nie dla dziwolągów.
A na Halo z tego co mówią staty sam sporo głosowałeś.
A na Halo z tego co mówią staty sam sporo głosowałeś.
-
Hien
Tym bardziej dziwi mnie obecność Halo, Waiting For The Night i The Sweetest Condition.
-
shodan
Hien z uwagi na sympaatię do Twojej osoby po prostu przemilczę tę wypowiedź. 
-
Hien
No, ale nie przemilczałeś.
-
stripped
Z tym ostatnim zdecydowanie się zgodzę. Ot felerność zasad dobranych przy układaniu pierwszej ligi.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
II liga:
2 piosenki Marta (The Things You Said, Sweetest Perfection)
18 piosenek Gaha
0 instrumentali
1 b-side (But Not Tonight)
3 wersje singlowe (Behind The Wheel - awans, Strangelove, In Your Room)
A Broken Frame - 1 utwór
Black Celebration - 2 utwory (spadek But Not Tonight z 20. miejsca)
Music for the Masses - 4 utwory (awans Behind The Wheel z 3. miejsca, spadek Never Let Me Down Again z miejsca 17.)
Violator - 2 utwory
Songs of Faith and Devotion - 3 utwory (spadek Mercy In You z 19. miejsca)
Ultra - 3 utwory (awans It's No Good z 4. miejsca, spadek Freestate z 18. miejsca)
Exciter - 3 utwory (w tym awans dwóch z 1. i 2. miejsca)
Delta Machine - 1 utwór
Po raz pierwszy mamy reprezentantów ABF i Delty. Mamy już 3/13 piosenki z Black Celebration, 4/13 z MFTM, 8/15 piosenek z Violatora, 6/12 z SOFAD, 6/15 z Ultry, 7/14 z Excitera, 2/18 z SOTU.
Wciąż nie pojawiły się S&S, CTA, SGR, PTA i Spirit (+szereg niealbumowych kawałków jak np. Martyr).
Wszystkie beniaminki I ligi (When The Body Speaks, Freelove, Behind The Wheel, It's No Good) awansowały po raz pierwszy.
Duża przewaga WTBS (61 pkt) nad Freelove (54), a obu wspólnie nad konkurencją.
Minimalna przewaga It's No Good nad Leave In Silence (po 46 pkt), Miles Away (45) i Dream On (44).
Awans utworów z miejsc 5-7 i 11 (Behind The Wheel) poprzedniego sezonu. Wszystkie wyraźnie na fali wznoszącej.
Spadkowicze: The Things You Said (10), I Feel You (13), Black Celebration (16), But Not Tonight (20). Żaden nie wrócił do elity, BC ledwie uniknęła kolejnego spadku (2 pkt przewagi nad Neverem), But Not Tonight drugi raz z rzędu kończy ligę na ostatnim miejscu (15 pkt straty do BC!!!).
Spadek utworów z miejsc 15-16 poprzednich rozgrywek (Mercy i Never), beniaminka Freestate i drugi kolejny spadkowicza But Not Tonight. Antypatie więc bez zmian, a Freestate to jak wańka-wstańka.
Beniaminki II ligi: Miles Away (5), Dream On (6) - niewiele brakło do awansu, Sweetest Perfection (15), Freestate (18) - spadek po jednym sezonie.
2 piosenki Marta (The Things You Said, Sweetest Perfection)
18 piosenek Gaha
0 instrumentali
1 b-side (But Not Tonight)
3 wersje singlowe (Behind The Wheel - awans, Strangelove, In Your Room)
A Broken Frame - 1 utwór
Black Celebration - 2 utwory (spadek But Not Tonight z 20. miejsca)
Music for the Masses - 4 utwory (awans Behind The Wheel z 3. miejsca, spadek Never Let Me Down Again z miejsca 17.)
Violator - 2 utwory
Songs of Faith and Devotion - 3 utwory (spadek Mercy In You z 19. miejsca)
Ultra - 3 utwory (awans It's No Good z 4. miejsca, spadek Freestate z 18. miejsca)
Exciter - 3 utwory (w tym awans dwóch z 1. i 2. miejsca)
Delta Machine - 1 utwór
Po raz pierwszy mamy reprezentantów ABF i Delty. Mamy już 3/13 piosenki z Black Celebration, 4/13 z MFTM, 8/15 piosenek z Violatora, 6/12 z SOFAD, 6/15 z Ultry, 7/14 z Excitera, 2/18 z SOTU.
Wciąż nie pojawiły się S&S, CTA, SGR, PTA i Spirit (+szereg niealbumowych kawałków jak np. Martyr).
Wszystkie beniaminki I ligi (When The Body Speaks, Freelove, Behind The Wheel, It's No Good) awansowały po raz pierwszy.
Duża przewaga WTBS (61 pkt) nad Freelove (54), a obu wspólnie nad konkurencją.
Minimalna przewaga It's No Good nad Leave In Silence (po 46 pkt), Miles Away (45) i Dream On (44).
Awans utworów z miejsc 5-7 i 11 (Behind The Wheel) poprzedniego sezonu. Wszystkie wyraźnie na fali wznoszącej.
Spadkowicze: The Things You Said (10), I Feel You (13), Black Celebration (16), But Not Tonight (20). Żaden nie wrócił do elity, BC ledwie uniknęła kolejnego spadku (2 pkt przewagi nad Neverem), But Not Tonight drugi raz z rzędu kończy ligę na ostatnim miejscu (15 pkt straty do BC!!!).
Spadek utworów z miejsc 15-16 poprzednich rozgrywek (Mercy i Never), beniaminka Freestate i drugi kolejny spadkowicza But Not Tonight. Antypatie więc bez zmian, a Freestate to jak wańka-wstańka.
Beniaminki II ligi: Miles Away (5), Dream On (6) - niewiele brakło do awansu, Sweetest Perfection (15), Freestate (18) - spadek po jednym sezonie.
-
shodan
Nie rozśmieszajcie mnie panowie. Nie chodzi mi o to co kto lubi. Ale jeżeli gra 6 graczy, Halo po 4 miejscu zostaje w kolejnym sezonie mistrzem (11 głosów Hiena na 19 możliwych), TSC dwukrotnie zajmuje wysokie miejsca w lidze a WFTN awansuje z 2 ligi, to o czym Wy w ogóle mówicie? Ja z Czezem to wszystko ukartowaliśmy?
Panowie nasze głosy ustalają tabele a nie feralne zasady! Tak trudno to zrozumieć?
Bzdura totalna. Przy ligach od 3 w dół była kompletna dowolność. Ale 1 liga miała ściśle określony system kwalifikacji. Owszem była maleńka furtka dla kwiatków typu BNT, ale tego typu utwory dawno spadły i była ich znikoma ilość. TSC się do wybryków na pewno nie zalicza skoro dwa razy z rzędu zajął bardzo bezpieczne miejsca. Gdyby był moją tylko fanaberią, to by już go w 1 lidze nie było.
Panowie nasze głosy ustalają tabele a nie feralne zasady! Tak trudno to zrozumieć?
-
Hien
I tak i nie. Głosy są jednak podporządkowane zasadom.
Ale ja ze swojej strony, ubolewam tylko nad kształtem ligi.
Ale ja ze swojej strony, ubolewam tylko nad kształtem ligi.
-
stripped
Wszystko zależy od zestawu utworów, ja jestem zdania że taki numer jak The Sweetest Condition to utwór środka tabeli i czy jest w 1 czy trafiłby do 3 ligi to tak już by tkwił. Może za parę sezonów coś się odmieni.
-
shodan
Nie jarzę stripped, naprawdę.
Tzn? Jeżeli coś jest nie tak, to czemu nie powiesz? Wiele razy Was pytałem o zdanie to zawsze było "shodan rób jak chcesz, to twoja liga".
-
Hien
Nie no, chodzi mi tylko o utwory 
-
shodan
System kwalifikacji też ustalaliśmy wspólnie. Nie tylko shodan wybierał utwory.
Zresztą chyba sami zauważyliście, że jak ktoś wpuścił do jakiejś ligi jakiś utwór z czapy, to ten utwór już dawno poleciał. I to nie rzadko dwa razy. Jak choćby BNT czy Come Back.
A teraz stripped mi tu coś pisze o TSC jako o utworze ze środka tabeli. Nieważne czy 1 ligi czy 10. Zawsze będzie w środku tabeli.
No stripped rozumiesz w ogóle sam siebie?
Zresztą chyba sami zauważyliście, że jak ktoś wpuścił do jakiejś ligi jakiś utwór z czapy, to ten utwór już dawno poleciał. I to nie rzadko dwa razy. Jak choćby BNT czy Come Back.
A teraz stripped mi tu coś pisze o TSC jako o utworze ze środka tabeli. Nieważne czy 1 ligi czy 10. Zawsze będzie w środku tabeli.
No stripped rozumiesz w ogóle sam siebie?