Mnie by zależało, że to jakoś wyglądało, żeby każdy coś pisał o swoich typach, a nie tylko wrzucał album, piosenki i koniec, leci do statsów.
Formuła 3 utworów tygodnia (o czym już z Murzynem rozmawialiśmy) nie sprawdza się, zwłaszcza w przypadku kiedy ktoś z braku laku wrzuca trzy losowe piosenki z albumu tygodnia i potem to kompletnie rozwala statystykę. Najlepiej będzie wrócić do jednego utworu tygodnia, ale niech to będzie naprawdę utwór tygodnia, najlepszy, wyjątkowy, wyróżniający się z grona innych przesłuchanych. Tak jak Murzyn zasugerował, niech to będę naprawdę istotne typy, a nie pierwsze lepsze z tygodnia.
Nie do końca wiem jak ugryźć personalizowane statsy. Dla mnie taką funkcję pełni last, który ma tych różnych statysty od groma. Murzyn zwrócił uwagę na utwory, które pojawiają się w głowie, które z baku czasu nie ma kiedy włączyć, ale one są. Last oczywiście tego nie zbiera, podobnie jak utworów z winyla, utworów zasłyszanych w radiu w taksówce, czy w kiblu na stacji. Tutaj statsy Gołego sprawdzają się najlepiej.
W każdym razie, wydaje mi się, że ten temat zaczął być przez ludzi traktowany trochę automatycznie, czy wręcz jako szkolny obowiązek (jest czwartek, trzeba coś wrzucić). Trzeba się zastanowić jak to zmienić.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn