Best of Forum
-
Hien
To jest rozkima na wręcz założenie osobnego tematu, ale myślę, że na postrzeganie dekad, ma też wpływ rozwój wykonawców, którzy ją tworzyli. Inaczej się teraz myśli o Lady Gadze niż w 2008, inaczej się traktuje MGMT niż w czasach Kids, czy nawet, sięgając dalej, inaczej się traktuje Talk Talk teraz, niż w połowie ejtisów. Przez ten pryzmat też się gloryfikuje stare czasy. Do tego, brakuje tej ogórnej klamry, którą jest kolejna, inna dekada. Choćby z tego powodu trudno ogarnąć na bieżąco, co ma jaką wartość i faktyczny wpływ na kształtowanie aktualnego dziesięciolecia. Z drugiej strony, pamiętam dobrze jak było w latach 90 i wszystko wtedy wydawało się bardzo nowoczesne. Przełom 90/00s to były ostatnie lata kiedy w muzyce faktycznie działo się coś kompletnie nowego. Nie mówię, że lepszego, ale te zmiany były zdecydowanie bardziej wyraźne. Z trzeciej strony, ja z lat 80 siusiaka pamiętałem jako rocznik 86... Mówię, temat na inny temat.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Porcupine Tree - Normal
Ułatwię co niektórym zadanie, a już na pewno Hienowi.
Jeżozwierze mają mnóstwo świetnych numerów, ale Normal to utwór, który rozłożył mnie na łopatki od samego początku. Choć bardzo lubię też Sentimental z płyty Fear of A Blank Planet, który jest inną wersją Normal.
Wszystko jest tu idealne, świetna melodia, dobry wokal, perkusja, ale absolutny prym wiedzie gitara. Szczególnie imponuje mi początek utworu. Pierwsze 1,5 minuty ma niesamowity wręcz klimat. Po prostu coś pięknego.
Ten utwór to dla mnie top topów.
https://www.youtube.com/watch?v=kcpUO8K_rek
Ułatwię co niektórym zadanie, a już na pewno Hienowi.
Jeżozwierze mają mnóstwo świetnych numerów, ale Normal to utwór, który rozłożył mnie na łopatki od samego początku. Choć bardzo lubię też Sentimental z płyty Fear of A Blank Planet, który jest inną wersją Normal.
Wszystko jest tu idealne, świetna melodia, dobry wokal, perkusja, ale absolutny prym wiedzie gitara. Szczególnie imponuje mi początek utworu. Pierwsze 1,5 minuty ma niesamowity wręcz klimat. Po prostu coś pięknego.
Ten utwór to dla mnie top topów.
https://www.youtube.com/watch?v=kcpUO8K_rek
-
shodan
Czy dobrze rozumiem, że to Twój brat? Rodzony brat?stripped pisze:12 mar 2022 09:47Podobnie było z Reno, raperze z mojego rodzinnego Bełchatowa, który prywatnie jest po prostu moim starszym bratem.
No nie podejrzewałbym Ciebie Hien o słuchanie takich rzeczy.Hien pisze:12 mar 2022 11:17Nie będę się rozpisywał, ale jak wjedzie mi faza na ten kawałek, to potrafię niczego innego nie słuchać cały dzień.
Dragon jestem gotów pomyśleć, że nie znasz muzyki, gdzie występuje coś takiego jak wokal.
-
Hien
Jakich rzeczy?
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
No a co napisałem powyżej...
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Zapewniam, że i taką znam!shodan pisze:12 mar 2022 21:18Dragon jestem gotów pomyśleć, że nie znasz muzyki, gdzie występuje coś takiego jak wokal.![]()
-
stripped
Pewnie pocięty na milisekundowe frazy i zapętlony 1000 razy xd
-
shodan
No takie.
-
Dragon
W sumie mam coś takiego w głowie... nie pomyślałem nad tym
-
dejmien
W głównej mierze muzykę ocenia się poprzez pryzmat emocji jakie wywołuje lub wspomnień przez nią przywoływanych. Jeśli są pozytywne, to piosenka czy płyta, która ogólnie nie jest traktowana jako arcydzieło, w takich okolicznościach stawia poprzeczkę wyżej. Chętniej wraca się do czegoś, co w jednej chwili pozwala odtworzyć jakaś przyjemna sytuacje z przeszłości. Muzyka to wehikuł czasu. A na muzyczny krajobraz danej dekady składa się wiele bardzo różnorodnych elementów. Bywa, że nieoczywistych.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Chciałem napisać, że innych niż Steven Wilson i "W kraju Zulugula", ale to już nie 2011 ;/
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Czas leci, mastercook chodzi
-
shodan
-
stripped
Też się dziwię jak Hien mógł zapodać coś TAKIEGO.
-
Dragon
Dziwię się waszemu zdziwieniu, serio
-
Hien
Ja nie wiem o co chodzi. Ze co Shakira? Że kobieta? Że gra muzykę? Panowie pomóżcie Xddd
-
stripped
No wiesz co 
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
To się nadaje do Sprawy dla Reportera!
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA