Best of Forum

Awatar użytkownika
Hien

Post 12 kwie 2022 16:51

Śpiewane to jest po niemiecku (poza paroma fragmentami po angielsku). No chyba, że Norwegia to druga Austria.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 12 kwie 2022 16:57

Ciekawe czy byś poligloto rozróżnił chiński od koreańskiego? :P
Nie znam niemieckiego, więc wierzę Ci na słowo. Choć norweski brzmi również bardzo twardo.
Czyli jest 1:1. Utwór po niemiecku, ale na pewno nie wykonywany przez złych szwabów. :D
Awatar użytkownika
Hien

Post 12 kwie 2022 17:01

Nie znam ani koreańskiego, ani chińskiego, natomiast niemiecki znam, więc wiem kiedy coś nim jest xD
Jeśli są norwegami, ale śpiewają po niemiecku z fragmentami angielskimi, to lol.
Awatar użytkownika
shodan

Post 12 kwie 2022 17:08

Aa znasz niemiecki, dlatego kozaczysz bratku. ;)
A kozacz sobie jak chcesz, ale wiedz, że właśnie piszę reckę XTC. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 12 kwie 2022 17:43

Ja nie zwróciłem uwagi na niemiecki specjalnie, ale tam są bez wątpienia frazy w języku Hitlera i Leni Riefenstahl
Awatar użytkownika
Hien

Post 12 kwie 2022 18:01

shodan pisze:
12 kwie 2022 17:08
Aa znasz niemiecki, dlatego kozaczysz bratku. ;)
A kozacz sobie jak chcesz, ale wiedz, że właśnie piszę reckę XTC. :mrgreen:
Nie rozumiem ani jednego, ani drugiego zdania.
No, uczyłem się niemieckiego w szkole, jak wszyscy z mojego rocznika, potrafię poznać, że to ten język. Co to za kozaczenie?
Po drugie, no ok, piszesz recke i co w związku z tym? To jest jakaś groźba?
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 12 kwie 2022 18:08

Pewnie ją pisze po niemiecku
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 12 kwie 2022 18:27

Z elementami norweskiego, żeby zmylić Hiena. To jest ta groźba.
Awatar użytkownika
shodan

Post 12 kwie 2022 19:24

Hien pisze:
12 kwie 2022 18:01
No, uczyłem się niemieckiego w szkole, jak wszyscy z mojego rocznika, potrafię poznać, że to ten język. Co to za kozaczenie?
Po drugie, no ok, piszesz recke i co w związku z tym? To jest jakaś groźba?
Nie no skąd panie Poważny.
A ja się uczyłem niemieckiego w podstawówce i nie umiem rozróżnić. Tak samo jak chińskiego od koreańskiego.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 12 kwie 2022 20:22

Klaus Schulze - Crystal Lake

Tak jak napomknął Hien, takie rzeczy to do albumów >.< Znam Pana raptem z jednego kawałka chyba, wiedziałem dotąd jedynie że klasyka i tyle. Crystal Lake, no cóż, połowa utworu to wznoszenie się na orbitę, druga połowa to już stan nieważkości poza atmosferą i chyba na końcu jakieś lądowanie na Księżycu hehe, w każdym razie druga połowa przyjemniejsza jak dla mnie. Ale znalazłem pewien wspólny mianownik z muzyką klubową - to i to lepiej chyba wypada na dłuższym dystansie bo wówczas zyskuje na transowości. Ogólnie rzetelny ambient po raz kolejny, nie ma się do czego przyczepić niby ale wolę inne brzmienie może, to brzmi jeszcze nieco archaicznie, za mało subtelnie może.

Mark Knopfler - Monteleone

Hien pisze że to dad rock ale jeśli dla mnie Dire Straits było dad rockiem to ten solowy Knopfler to już ostry grandad rock 😬 tak jak pisał już ktoś wyżej jest sielsko anielsko, trochę kojarzy się ze świętami ale z drugiej strony mam jeszcze inne obrazy przed oczyma - słuchając tego widzę jak stary Michael Corleone zwala się z ławki i kończy żywot gdzieś na gorącej Sycylii w 3 części Ojca Chrzestnego. Ogólnie wracając do tematu to nie lubię takiej muzy, nie chce mi się tego słuchać, rozumiem feelsy ale nie dla mnie to kompletnie.

Bel Canto - Ladonia

Tu kompletnie nie wiem co powiedzieć chyba, dream pop to to nie jest moim zdaniem, takie to ch*j wie co z mocno kiczowatym bitem i jeszcze bardziej kiczowatym klimatem. Ma to w sobie zalążek takiego radiowego numeru jak ta Jem z poprzedniej kolejki ale jest jeszcze gorzej, no i tyle no. Ogólnie tracę resztki nadziei na porozumienie z shodanem ale mocno wierzę że w następnej kolejce znajdziemy wspólny język.

Rome - A Legacy of Unrest

Tu zdziwko że mentos takie numery lubi, no z nim i jego wrzutkami niestety mam ciągle relację hit&miss. Takie to patetyczne, trochę trąci mi to powagą Cave'a jakby, ogólnie jest źle a jak wchodzi pianinko to już w ogóle brzmi jak rasowy numer do filmu pokroju Twilight czy innego równie ambitnego popcornowego kina. Dzięki ale nie.

Alizee - Abracadabra

Melki nawet nie wie jak bliski był wygranej kolejki bo gdyby wrzucił Moi Lolita byłoby po sprawie bo to taki numer do którego się po latach przekonałem. Za to Abracadabra to jakaś makabra. Produkcja w tym kawałku jest tak ch*jowa że szkoda gadać, nawet znalezienie wrzutki z oficjalnego kanału w ciut lepszej jakości nie pomogło, ten bit i ta elektronika po prostu takie są. Koszmarek.

Einsturzende Neubauten - Ich warte

Czekałem, czekałem i się nie doczekałem. No dobra, ten numer w przeciwieństwie do większości tej kolejki ma jakąś wartość artystyczną, opiera się na jakiejś koncepcji jak Nieprzysiadalność czy No Pussy Blues i to doceniam ale wykonanie mnie nie jara zwyczajnie. Może kiedyś, może jeszcze to nie ten czas na tą ekipę, nie wiem, POCZEKAM.

Także no Panowie w telegraficznym skrócie ROZCZAROWALIŚCIE mnie okrutnie, kolejkę wygrywają Niemiaszki ze wskazaniem jednak na RZETELNY ambient Dragona a to tylko podkreśla jak ch*jowa była ta kolejka w moim odbiorze, najsłabsza od początku gry i na dobrą sprawę żaden numer tak naprawdę nie przypadł mi do gustu. Nigdy k*rwa więcej please :/
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
shodan

Post 12 kwie 2022 20:36

Co za marudne te Mudżyny się porobiły. Sam wrzucił śpiewającego aktora sprzed 200 lat, a na wszystkich biadoli. ;)
stripped pisze:
12 kwie 2022 20:22
Ogólnie tracę resztki nadziei na porozumienie z shodanem
Widzisz jaki jesteś mało przystępny? W mojej klasyfikacji jesteś na 2 miejscu, a Ty tracisz resztki nadziei. Czyli albo ja słucham chu.jostwa, albo Ty się nie znasz. :P
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 12 kwie 2022 20:40

No, ostatni raz to tak wściekłego murzyna widziałem, gdy Mike Tyson odgryzł ucho Holyfieldowi hehe
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped

Post 12 kwie 2022 20:49

Uważaj bo będziesz następny hehe
Awatar użytkownika
stripped

Post 12 kwie 2022 21:05

shodan pisze:
12 kwie 2022 20:36
Co za marudne te Mudżyny się porobiły. Sam wrzucił śpiewającego aktora sprzed 200 lat, a na wszystkich biadoli. ;)
stripped pisze:
12 kwie 2022 20:22
Ogólnie tracę resztki nadziei na porozumienie z shodanem
Widzisz jaki jesteś mało przystępny? W mojej klasyfikacji jesteś na 2 miejscu, a Ty tracisz resztki nadziei. Czyli albo ja słucham chu.jostwa, albo Ty się nie znasz. :P
No cóż... klasyfikacja wkrótce szybko może ulec zmianom bo połowa moich wrzutek do końca to hip hop :D
Awatar użytkownika
shodan

Post 12 kwie 2022 21:24

A mówiłeś, że wrzuciłeś h-h na początku, żeby mieć z głowy.
Czyli myrzyńskie obiecanki nic nie warte? :/
Awatar użytkownika
stripped

Post 12 kwie 2022 21:36

To było w albumach, ogarnij się ;)

I chodziło tylko o pierwsze top10!
Awatar użytkownika
shodan

Post 12 kwie 2022 21:37

To ja Cię zamęczę melancholią. :P
Awatar użytkownika
Hien

Post 12 kwie 2022 21:48

Łojezu, Murzyn to chyba ma jakiś no pussy blues ostatnio, że taki sfrustrowany xD

Ale ładnie skumał Knoplfera z klimatem Ojca Chrzestnego, więc chociaż tyle.
Awatar użytkownika
shodan

Post 12 kwie 2022 21:54

Idzie wiosna, to i muchy się obudziły.
Szczególnie muchy w nosie Mudżyna. :roll:
Awatar użytkownika
Hien

Post 12 kwie 2022 22:35

Grunt, że nie w dupie, bo by już wszystko było na czerwono. Zresztą pewnie i tak będzie, bo Murzyna nie jest łatwo muzycznie zadowolić xD
Tymczasem ja się delektuję wyzywaniem mnie od DADa (wiem, że nikt tego nie zrobił, ale wiem, że byście chcieli). To jest mega przyjemne po prostu odpuścić i zaakceptować, że jest się starym, i że za parę lat kupię kaszkiet, będę nosił szare swetry, zapuszczę wąsa i będę stał w niekończących się kolejkach do lekarzy (tbh już to robię). Jeszcze tylko muszę sobie dziecko zrobić, bo co to za DAD bez dziecka. Kogoś przecież będę musiał wkurzać dziaderstwem, a Dragon się nie liczy, bo to jednak nie swoje xD