Best of Forum
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ciekawe czy byś poligloto rozróżnił chiński od koreańskiego?
Nie znam niemieckiego, więc wierzę Ci na słowo. Choć norweski brzmi również bardzo twardo.
Czyli jest 1:1. Utwór po niemiecku, ale na pewno nie wykonywany przez złych szwabów.
Nie znam niemieckiego, więc wierzę Ci na słowo. Choć norweski brzmi również bardzo twardo.
Czyli jest 1:1. Utwór po niemiecku, ale na pewno nie wykonywany przez złych szwabów.
-
Hien
Nie znam ani koreańskiego, ani chińskiego, natomiast niemiecki znam, więc wiem kiedy coś nim jest xD
Jeśli są norwegami, ale śpiewają po niemiecku z fragmentami angielskimi, to lol.
Jeśli są norwegami, ale śpiewają po niemiecku z fragmentami angielskimi, to lol.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Aa znasz niemiecki, dlatego kozaczysz bratku. 
A kozacz sobie jak chcesz, ale wiedz, że właśnie piszę reckę XTC.
A kozacz sobie jak chcesz, ale wiedz, że właśnie piszę reckę XTC.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Ja nie zwróciłem uwagi na niemiecki specjalnie, ale tam są bez wątpienia frazy w języku Hitlera i Leni Riefenstahl
-
Hien
Nie rozumiem ani jednego, ani drugiego zdania.shodan pisze:12 kwie 2022 17:08Aa znasz niemiecki, dlatego kozaczysz bratku.
A kozacz sobie jak chcesz, ale wiedz, że właśnie piszę reckę XTC.![]()
No, uczyłem się niemieckiego w szkole, jak wszyscy z mojego rocznika, potrafię poznać, że to ten język. Co to za kozaczenie?
Po drugie, no ok, piszesz recke i co w związku z tym? To jest jakaś groźba?
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Pewnie ją pisze po niemiecku
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Z elementami norweskiego, żeby zmylić Hiena. To jest ta groźba.
-
shodan
Nie no skąd panie Poważny.Hien pisze:12 kwie 2022 18:01No, uczyłem się niemieckiego w szkole, jak wszyscy z mojego rocznika, potrafię poznać, że to ten język. Co to za kozaczenie?
Po drugie, no ok, piszesz recke i co w związku z tym? To jest jakaś groźba?
A ja się uczyłem niemieckiego w podstawówce i nie umiem rozróżnić. Tak samo jak chińskiego od koreańskiego.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Klaus Schulze - Crystal Lake
Tak jak napomknął Hien, takie rzeczy to do albumów >.< Znam Pana raptem z jednego kawałka chyba, wiedziałem dotąd jedynie że klasyka i tyle. Crystal Lake, no cóż, połowa utworu to wznoszenie się na orbitę, druga połowa to już stan nieważkości poza atmosferą i chyba na końcu jakieś lądowanie na Księżycu hehe, w każdym razie druga połowa przyjemniejsza jak dla mnie. Ale znalazłem pewien wspólny mianownik z muzyką klubową - to i to lepiej chyba wypada na dłuższym dystansie bo wówczas zyskuje na transowości. Ogólnie rzetelny ambient po raz kolejny, nie ma się do czego przyczepić niby ale wolę inne brzmienie może, to brzmi jeszcze nieco archaicznie, za mało subtelnie może.
Mark Knopfler - Monteleone
Hien pisze że to dad rock ale jeśli dla mnie Dire Straits było dad rockiem to ten solowy Knopfler to już ostry grandad rock
tak jak pisał już ktoś wyżej jest sielsko anielsko, trochę kojarzy się ze świętami ale z drugiej strony mam jeszcze inne obrazy przed oczyma - słuchając tego widzę jak stary Michael Corleone zwala się z ławki i kończy żywot gdzieś na gorącej Sycylii w 3 części Ojca Chrzestnego. Ogólnie wracając do tematu to nie lubię takiej muzy, nie chce mi się tego słuchać, rozumiem feelsy ale nie dla mnie to kompletnie.
Bel Canto - Ladonia
Tu kompletnie nie wiem co powiedzieć chyba, dream pop to to nie jest moim zdaniem, takie to ch*j wie co z mocno kiczowatym bitem i jeszcze bardziej kiczowatym klimatem. Ma to w sobie zalążek takiego radiowego numeru jak ta Jem z poprzedniej kolejki ale jest jeszcze gorzej, no i tyle no. Ogólnie tracę resztki nadziei na porozumienie z shodanem ale mocno wierzę że w następnej kolejce znajdziemy wspólny język.
Rome - A Legacy of Unrest
Tu zdziwko że mentos takie numery lubi, no z nim i jego wrzutkami niestety mam ciągle relację hit&miss. Takie to patetyczne, trochę trąci mi to powagą Cave'a jakby, ogólnie jest źle a jak wchodzi pianinko to już w ogóle brzmi jak rasowy numer do filmu pokroju Twilight czy innego równie ambitnego popcornowego kina. Dzięki ale nie.
Alizee - Abracadabra
Melki nawet nie wie jak bliski był wygranej kolejki bo gdyby wrzucił Moi Lolita byłoby po sprawie bo to taki numer do którego się po latach przekonałem. Za to Abracadabra to jakaś makabra. Produkcja w tym kawałku jest tak ch*jowa że szkoda gadać, nawet znalezienie wrzutki z oficjalnego kanału w ciut lepszej jakości nie pomogło, ten bit i ta elektronika po prostu takie są. Koszmarek.
Einsturzende Neubauten - Ich warte
Czekałem, czekałem i się nie doczekałem. No dobra, ten numer w przeciwieństwie do większości tej kolejki ma jakąś wartość artystyczną, opiera się na jakiejś koncepcji jak Nieprzysiadalność czy No Pussy Blues i to doceniam ale wykonanie mnie nie jara zwyczajnie. Może kiedyś, może jeszcze to nie ten czas na tą ekipę, nie wiem, POCZEKAM.
Także no Panowie w telegraficznym skrócie ROZCZAROWALIŚCIE mnie okrutnie, kolejkę wygrywają Niemiaszki ze wskazaniem jednak na RZETELNY ambient Dragona a to tylko podkreśla jak ch*jowa była ta kolejka w moim odbiorze, najsłabsza od początku gry i na dobrą sprawę żaden numer tak naprawdę nie przypadł mi do gustu. Nigdy k*rwa więcej please
Tak jak napomknął Hien, takie rzeczy to do albumów >.< Znam Pana raptem z jednego kawałka chyba, wiedziałem dotąd jedynie że klasyka i tyle. Crystal Lake, no cóż, połowa utworu to wznoszenie się na orbitę, druga połowa to już stan nieważkości poza atmosferą i chyba na końcu jakieś lądowanie na Księżycu hehe, w każdym razie druga połowa przyjemniejsza jak dla mnie. Ale znalazłem pewien wspólny mianownik z muzyką klubową - to i to lepiej chyba wypada na dłuższym dystansie bo wówczas zyskuje na transowości. Ogólnie rzetelny ambient po raz kolejny, nie ma się do czego przyczepić niby ale wolę inne brzmienie może, to brzmi jeszcze nieco archaicznie, za mało subtelnie może.
Mark Knopfler - Monteleone
Hien pisze że to dad rock ale jeśli dla mnie Dire Straits było dad rockiem to ten solowy Knopfler to już ostry grandad rock
Bel Canto - Ladonia
Tu kompletnie nie wiem co powiedzieć chyba, dream pop to to nie jest moim zdaniem, takie to ch*j wie co z mocno kiczowatym bitem i jeszcze bardziej kiczowatym klimatem. Ma to w sobie zalążek takiego radiowego numeru jak ta Jem z poprzedniej kolejki ale jest jeszcze gorzej, no i tyle no. Ogólnie tracę resztki nadziei na porozumienie z shodanem ale mocno wierzę że w następnej kolejce znajdziemy wspólny język.
Rome - A Legacy of Unrest
Tu zdziwko że mentos takie numery lubi, no z nim i jego wrzutkami niestety mam ciągle relację hit&miss. Takie to patetyczne, trochę trąci mi to powagą Cave'a jakby, ogólnie jest źle a jak wchodzi pianinko to już w ogóle brzmi jak rasowy numer do filmu pokroju Twilight czy innego równie ambitnego popcornowego kina. Dzięki ale nie.
Alizee - Abracadabra
Melki nawet nie wie jak bliski był wygranej kolejki bo gdyby wrzucił Moi Lolita byłoby po sprawie bo to taki numer do którego się po latach przekonałem. Za to Abracadabra to jakaś makabra. Produkcja w tym kawałku jest tak ch*jowa że szkoda gadać, nawet znalezienie wrzutki z oficjalnego kanału w ciut lepszej jakości nie pomogło, ten bit i ta elektronika po prostu takie są. Koszmarek.
Einsturzende Neubauten - Ich warte
Czekałem, czekałem i się nie doczekałem. No dobra, ten numer w przeciwieństwie do większości tej kolejki ma jakąś wartość artystyczną, opiera się na jakiejś koncepcji jak Nieprzysiadalność czy No Pussy Blues i to doceniam ale wykonanie mnie nie jara zwyczajnie. Może kiedyś, może jeszcze to nie ten czas na tą ekipę, nie wiem, POCZEKAM.
Także no Panowie w telegraficznym skrócie ROZCZAROWALIŚCIE mnie okrutnie, kolejkę wygrywają Niemiaszki ze wskazaniem jednak na RZETELNY ambient Dragona a to tylko podkreśla jak ch*jowa była ta kolejka w moim odbiorze, najsłabsza od początku gry i na dobrą sprawę żaden numer tak naprawdę nie przypadł mi do gustu. Nigdy k*rwa więcej please
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Co za marudne te Mudżyny się porobiły. Sam wrzucił śpiewającego aktora sprzed 200 lat, a na wszystkich biadoli.

Widzisz jaki jesteś mało przystępny? W mojej klasyfikacji jesteś na 2 miejscu, a Ty tracisz resztki nadziei. Czyli albo ja słucham chu.jostwa, albo Ty się nie znasz.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
No, ostatni raz to tak wściekłego murzyna widziałem, gdy Mike Tyson odgryzł ucho Holyfieldowi hehe
-
stripped
Uważaj bo będziesz następny hehe
-
stripped
No cóż... klasyfikacja wkrótce szybko może ulec zmianom bo połowa moich wrzutek do końca to hip hopshodan pisze:12 kwie 2022 20:36Co za marudne te Mudżyny się porobiły. Sam wrzucił śpiewającego aktora sprzed 200 lat, a na wszystkich biadoli.
Widzisz jaki jesteś mało przystępny? W mojej klasyfikacji jesteś na 2 miejscu, a Ty tracisz resztki nadziei. Czyli albo ja słucham chu.jostwa, albo Ty się nie znasz.![]()
-
shodan
A mówiłeś, że wrzuciłeś h-h na początku, żeby mieć z głowy.
Czyli myrzyńskie obiecanki nic nie warte?
Czyli myrzyńskie obiecanki nic nie warte?
-
stripped
To było w albumach, ogarnij się 
I chodziło tylko o pierwsze top10!
I chodziło tylko o pierwsze top10!
-
shodan
To ja Cię zamęczę melancholią. 
-
Hien
Łojezu, Murzyn to chyba ma jakiś no pussy blues ostatnio, że taki sfrustrowany xD
Ale ładnie skumał Knoplfera z klimatem Ojca Chrzestnego, więc chociaż tyle.
Ale ładnie skumał Knoplfera z klimatem Ojca Chrzestnego, więc chociaż tyle.
-
shodan
Idzie wiosna, to i muchy się obudziły.
Szczególnie muchy w nosie Mudżyna.
Szczególnie muchy w nosie Mudżyna.
-
Hien
Grunt, że nie w dupie, bo by już wszystko było na czerwono. Zresztą pewnie i tak będzie, bo Murzyna nie jest łatwo muzycznie zadowolić xD
Tymczasem ja się delektuję wyzywaniem mnie od DADa (wiem, że nikt tego nie zrobił, ale wiem, że byście chcieli). To jest mega przyjemne po prostu odpuścić i zaakceptować, że jest się starym, i że za parę lat kupię kaszkiet, będę nosił szare swetry, zapuszczę wąsa i będę stał w niekończących się kolejkach do lekarzy (tbh już to robię). Jeszcze tylko muszę sobie dziecko zrobić, bo co to za DAD bez dziecka. Kogoś przecież będę musiał wkurzać dziaderstwem, a Dragon się nie liczy, bo to jednak nie swoje xD
Tymczasem ja się delektuję wyzywaniem mnie od DADa (wiem, że nikt tego nie zrobił, ale wiem, że byście chcieli). To jest mega przyjemne po prostu odpuścić i zaakceptować, że jest się starym, i że za parę lat kupię kaszkiet, będę nosił szare swetry, zapuszczę wąsa i będę stał w niekończących się kolejkach do lekarzy (tbh już to robię). Jeszcze tylko muszę sobie dziecko zrobić, bo co to za DAD bez dziecka. Kogoś przecież będę musiał wkurzać dziaderstwem, a Dragon się nie liczy, bo to jednak nie swoje xD