Macie takie utwory których poszukiwaliście latami a może nadal szukacie i kojarzycie jedynie fragment, jakiś strzępek teledysku lub muzyki? Ja miałem takich wiele, część z moich ulubionych numerów dzieciństwa po latach od ręki wymienił mi mój starszy brat gdy wymieniłem kilka szczegołów, innych szukałem sam i znajdywałem po latach przypadkiem, jeden może nawet wrzucę w mojej bestce później a póki co podam inny przykład utworu który co ciekawe zgubiłem nawet DWUKROTNIE xD.
Nie pamiętam kiedy natrafiłem na niego po raz pierwszy ale oglądając MTV Dance leciał klip do jakiegoś houseowego utworu który prawie nie miał wokalu poza jednym zwrotem niezrozumiałym a muzycznie opierał się na fajnych - jak to wtedy określałem - dzwoneczkach, a tak naprawdę organach, klawiszach o wysokim brzmieniu jak się okazuje. Klip był o tyle charakterystyczny że w nim dwie laski kradły w sklepie piwo i był to nasz rodzimy Żubr w puszce a na ulicy stały kosze na śmieci podobne do tych jakie kojarzyłem z Londynu chociażby. Numer przeleciał bez żadnego paska z nazwą artysty i utworu, naszukałem się go jak szalony. Założyłem nawet konto na jednym portalu gdzie ludzie szukają tak muzyki ale bez rezultatu.
Natrafiłem na ten numer szczęśliwie dopiero jakoś w 2018 czy 2019 roku kiedy na fejsbukowym WALLU wyświetlił mi się post z profilu T- Mobile Electronic Beats właśnie z tym kawałkiem! Moja radość była nie do opisania.
Co najśmieszniejsze oczywiście tamten klip zapisałem sobie na jakiejś playliście, a później z YouTube on zniknął najwyraźniej a ja zapomniałem nazwy utworu i autora.
Tym razem z pomocą przyszło wysilenie szarych komórek, skupiłem się i ostatecznie zwizualizowałem sobie ten klip na YouTube razem z nazwą wykonawcy, trafiłem, udało się szczęśliwie i go odzyskałem.
Tym numerem było Coma Cat od producenta o pseudonimie Tensnake:
https://youtu.be/Lb2uv9oF18A
A jak u Was?
Macie takie historie które nie wejdą do bestki a może szukacie czegoś i możemy sobie jakoś wzajemnie pomóc?