Że przepraszam co niby? Skąd wiesz że sztuczne, tu wszak oceniamy albumy jako całość i w tej kategorii to coś więcej niż suma utworówshodan pisze:21 cze 2022 11:53Jedyne co kontrowersyjne głosy niektórych dały, to sztuczne wywindowanie ABF.
Liga albumów DM
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Re: Liga albumów DM
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Oj Shodan, Shodan.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Prowokacyjne jest umieszczanie tak przeciętnej plyty jak Violator na drugim miejscu
-
stripped
Sztucznie wywindowana, nie przejmuj się 
-
Hien
Ostatnio wyszło na jaw, że Shodan ma wyniki przed wynikami zapisane.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Podoba mi się podium, aczkolwiek SOFAD i Black Celebration też spokojnie mogłyby się tam znaleźć i nie czyniłoby to dla mnie dużej różnicy.
Dziwi mnie wysokie miejsce SOTU, bo jako całość ta płyta jest dość męcząca. Średnio wypadły Delta i Spirit, A Broken Frame to twardy zawodnik, dobrze, że powalczył o czołówkę. Totalna wtopa Construction Time Again, solidnej przecież jako całość płyty (pod tym względem lepszej od wielu wyżej notowanych).
Cieszy wygrana Excitera, cieszy wysokie miejsce Violatora (mocarna płyta!)
Kolejnej edycji tej zabawy chyba jednak faktycznie nie potrzebujemy. Bo wyniki raczej nie będą się zmieniać w sposób istotny.
Dziwi mnie wysokie miejsce SOTU, bo jako całość ta płyta jest dość męcząca. Średnio wypadły Delta i Spirit, A Broken Frame to twardy zawodnik, dobrze, że powalczył o czołówkę. Totalna wtopa Construction Time Again, solidnej przecież jako całość płyty (pod tym względem lepszej od wielu wyżej notowanych).
Cieszy wygrana Excitera, cieszy wysokie miejsce Violatora (mocarna płyta!)
Kolejnej edycji tej zabawy chyba jednak faktycznie nie potrzebujemy. Bo wyniki raczej nie będą się zmieniać w sposób istotny.
-
Hien
Na tym forum Cię dziwi wysoka pozycja SOTU?
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Tak, płyta jako całość nie klei się jak dla mnie. Po rozbiciu na elementy to i owszem, jest dużo dobrego, porozrzucanego na całej długości. Ale fenomenu albumu, a nie zbioru kawałków, jakoś nie rozumiem.
-
Hien
Nie musisz rozumieć, wystarczy, że jesteś na tym forum od dekady lol SOTU się tutaj lubi.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Mnie w sumie miejsce SOTU nie dziwi. Sam ostatnio znowu zmieniam o niej zdanie na lepsze. Mimo paru gorszych momencików.
Wiem, że to Exciterowi i tak nie mogło zaszkodzić, że to liga, gdzie można pokombinować i tego nikomu nie bronię. Ale chociaż mnie tu nie czarujcie gogusie.
Wiem, że zaraz powiecie "shodan myśli, że jak raz ktoś powiedział, że coś lubi, to tak musi być na wieki i się nie zmienia". No ale trochę Hiena już znam i jego stosunek do Exciter (mimo przesilenia ostatnimi czasy, co widać w lidze utworów). Więc głosowanie w połowie przypadków przeciw tej płycie, nawet w parze ze S&S, traktuję jednak jako element gry, bukmacherki, chęci pomocy innym mniej docenianym płytom.stripped pisze:21 cze 2022 11:54Że przepraszam co niby? Skąd wiesz że sztuczne, tu wszak oceniamy albumy jako całość i w tej kategorii to coś więcej niż suma utworów![]()
Wiem, że to Exciterowi i tak nie mogło zaszkodzić, że to liga, gdzie można pokombinować i tego nikomu nie bronię. Ale chociaż mnie tu nie czarujcie gogusie.
-
stripped
Akurat w parze z S&S to dla mnie żadne zaskoczenie 
Ja głosowałem na zasadzie "czego bym posłuchał chętniej w tym momencie"
Ja głosowałem na zasadzie "czego bym posłuchał chętniej w tym momencie"
-
shodan
O Tobie akurat w kontekście Exciter nie mówiłem, bo Ty nigdy fanem tej płyty nie byłeś.
-
Hien
Ja zawsze zagłosuję za S&S i nie ma w tym żadnej bukmacherki. Trudno Ci po prostu przyjąć do wiadomości, że można być fanem tego albumu.
-
shodan
Wcale nie, pytanie tylko, czy jest lepszy od Exciter?
-
Hien
Wracam do niego w sumie regularnie, a do Excitera przez ostatni rok w ogóle, więc to by było bez sensu gdybym głosował na Excitera. Widać jest gorszy, przynajmniej dla mnie, przynajmniej w tej chwili.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Dla mnie na przykład nie, ale rozumiem, że dla kogoś może tak
-
shodan
Ja też rozumiem. Tylko mówimy o Hienie - znanym od lat miłośniku płyty Exciter.
No ale ok. Hien wyjaśnił i przyjmijmy to do wiadomości.
No ale ok. Hien wyjaśnił i przyjmijmy to do wiadomości.
-
Hien
Ty Shodan masz problem z tym, że ludzie potafią mieć dużo ulubionych płyta na raz 
-
stripped
Wystarczy że ludzie są jak CHORĄGIEWA
-
shodan
Nie nie Hien, Ty wciąż czarujesz w naszych grach. Ja jako manager ligi wszystko widzę.