Best of Forum II

Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 20 lip 2022 08:31

No już nie buduj jakiejś oblężonej twierdzy z racji tego że ludziom się teledysk nie podoba xd
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 20 lip 2022 08:38

shodan się obraził i wyjeżdża w siną dal ;(

No nie masz szczęścia do teledysków, a wystarczyło posłuchać Hiena i dorzucać je bonusowo.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 20 lip 2022 08:50

mintaj pisze:
20 lip 2022 08:31
No już nie buduj jakiejś oblężonej twierdzy z racji tego że ludziom się teledysk nie podoba xd
Jakiej twierdzy? Tylko dyskutowaliśmy na temat teledysku. Przecież forum do tego służy. Lubię wiedzieć, czemu się ludziom coś nie podoba.
A Ty mistrzuniu nie wymądrzaj się, tylko lepiej wrzucaj swoje wypocinki, bo jeszcze chory Czez gotów Cię odstawić w tyle. :P
stripped pisze:
20 lip 2022 08:38
shodan się obraził
O nie, nie grozi mi to. Lubię Sie i szanuję, ale i tak nie jest w jakimś moim ścisłym topie wykonawców, żeby mnie serce ściskało z żalu. :)
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 lip 2022 09:09

Swoją drogą, jeśli ktoś będzie zamulal z recenzjami, to lecimy z następną kokejką w poniedziałek. Czezu w międzyczasie mam nadzieję stanie na nogi (tbh więcej czasu na słuchanie muzyki jak teraz, to mieć nie będzie xD). Zresztą, tutaj łatwiej będzie nadrobić po czasie niż np Devovi cztery albumy naraz.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 20 lip 2022 09:32

Myślę że to aż nadmiar czasu. Wiem że była przerwa ale teraz to wyjdzie że robimy kolejkę dwa tygodnie xD powinniśmy robić ją w tydzień (wrzutki + recki), myślę że 2/3 dni na wrzutę i kolejne 4/5 dni na recki to dość czasu. Nie moglibyśmy ruszyć w sobotę kolejki?
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 lip 2022 09:45

W sumie wszystko rozbija się o kondycję Czeza, bo Mentos do soboty to się na pewno wyrobi (chyba, że jestem naiwny i król memów będzie w tym czasie kleił memy i grał w DSJ).
Awatar użytkownika
shodan

Post 20 lip 2022 10:28

A Ty Hien co się nie kąpiesz w morzu, tylko siedzisz na forum? ;)
Ja już mam przygotowany mega wyje.bany w kosmos numer na drugą kolejkę, którym zamierzam powetować sobie niepowodzenia z pierwszej kolejki. ;) ;)
Awatar użytkownika
mintaj

Post 20 lip 2022 11:47

Hien pisze:
20 lip 2022 09:45
W sumie wszystko rozbija się o kondycję Czeza, bo Mentos do soboty to się na pewno wyrobi (chyba, że jestem naiwny i król memów będzie w tym czasie kleił memy i grał w DSJ).
Da się to łączyć ze słuchaniem muzyki, wiec luźna guma. Acz w sumir nie grywam jakoś w dsj, wolę kalambury na kurniku
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 20 lip 2022 11:50

Shodan wrzuci kolejną śpiewającą panią i nam wreszcie pokaże!

Jak DSJ to tylko czwórka, kiedy odkryłem stronkę ze skoczniami robionymi przez fanów, to ta gra stała się jeszcze lepsza
Awatar użytkownika
shodan

Post 20 lip 2022 11:55

A figa z makiem Dragon. To będzie męski zespół z Polski.
Zobaczysz sam przyklękniesz z wrażenia. :P
Awatar użytkownika
Dragon

Post 20 lip 2022 11:57

Jestem gotowy na wszystko. Od Budki Suflera przez Enej do Milano
Awatar użytkownika
mintaj

Post 20 lip 2022 12:10

Pewnie azbest
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 lip 2022 14:35

Pewnie bezbest
Awatar użytkownika
Dragon

Post 22 lip 2022 10:28

Kolejka nie przyspieszyła, w takim razie moja kolejna wrzutka dopiero po Katowicach (nd wieczór/pon do południa). Pewnie i tak piszę na wyrost, ale zostawiam info żeby nie było xd
Awatar użytkownika
Hien

Post 22 lip 2022 12:17

Dobra Panowie, Murzyn ma rację, nieoficjalnie mamy 11 dzień kolejki, styknie. Jutro zaczynamy następną, a kto zalega, to w czasie wrzucania numerów, może dorzucać braki.
Czez się nie odzywa, nie wiem jak tam jego stan (pewnie połowę sali zaraził na front 242 xD), ale najwyżej uzupełni. Jego Bee Gees zostaje i go recenzujemy. Dragon, jak Ci się spieszy, to możesz i już wrzucać.
Awatar użytkownika
Dragon

Post 22 lip 2022 13:35

Teraz już jestem w pociągu, jak mnie natchnie (i nie będzie zrywać zasięgu) to wyślę dzisiaj... jak nie to niedziela/poniedziałek xd
Awatar użytkownika
Hien

Post 22 lip 2022 14:14

Spoko, podejrzewam, że i tak nie będziesz ostatni.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 22 lip 2022 23:48

Ja swoje recki wrzuce w niedziele. A Shodan obstawiam, ze wrzuci Vox i Bananowy Song 😁😎
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 lip 2022 00:57

A Tribe Called Quest - Electric Relaxation

W czasach bycia młodym, głupim i gniewnym polakiem i katolikiem słuchałem którejś płyty ATCQ, nie pamiętam jej tytuły, ale pamiętam, że była hajpowana RYMie i generalnie była spoko i podobała mi się, mimo tego, że ostatni raz to słuchałem jej pewnie w jakimś... 2015? xd Nie znam się generalnie, ale mimo wszystko ta nazwa wywołuje u mnie RISPEKT. Wrzuta murzyna jest po prostu bardzo spoko - dobry bas, fajny vibe, jest luzacko, jest przyjemnie. Im dalej w las tym ciężko mi o jakieś oryginalne określenia czy porównania, trochę mi się to z San Andreas kojarzy, choć na stopro to tego w tej grze nie było, po prostu napiszę, że jest więcej niż rzetelnie i gdybym był typem, który jeździ na dupy z kolegami nad morze, to bym pewnie puścił to w tle podczas jednej z naszych eskapad. xD Propsuję anyway

Starship - We Built This City

Zabawne w sumie, że ten kawałek jest jakkolwiek powiązany z Jefferson Airplane, tj. nawet nie chodzi mi tyle o różnice w brzmieniu, ale to, że biografia tego zespołu była bardziej pojebana niż Lato z Radiem. Tbh śmieszna sprawa, bo chciałem opis tego kawałka powiązać z seansem jedynego filmu z franczyzy Star Wars, jakie widziałem w całości tj. Holiday Special, ale widać, że oglądałem ten film tak uważnie, że totalnie zapomniałem, że w nim nie użyto tego kawałka xD Generalnie to taki typowy, stereotypowy hicior z lat 80, jakby wręcz skrojony z jakiegoś szablonu ejtisowej muzyczki (pewnie Stock, Aitken i Waterman trzymają taki gdzieś głęboko schowany), który mocno by mnie drażnił, gdybym go słuchał częściej niż raz na pół roku. Bez czerwonego, ale i bez szału.

Bee Gees - You Win Again

Whoa! Czez wrócił po dłuższej absencji i dopierniczył. Naprawdę, dorzucił do pieca. To jest kurde arcyhicior, to jest arcydzieło, to jest wręcz wzorzec uroczej, słodkiej, sympatycznej i chwytliwej piosenki popowej. Wszystko tu pasuje jak ulał, wszystko tu leży jak dobrze skrojone ubranie, brzmi to jak trzeba i w ogóle jest w tym to bliżej niesprecyzowane CUŚ, czego szukam w muzyce. Absolutnie kocham, od paru dni katuje, jedno z fajniejszych odkryć tej zabawy i wielki powrót wielkiego polaka! Kuruj się czezu i wrzucaj więcej takich nieoczywiście oczywistych perełek, co by sie darzylo, hej!
Swoją drogą, nie wiem co myśleć o tym, że to druga wrzuta Bee Gees w tej zabawie, która mi się megapodoba, chyba jestem dziadersem czy coś. I dobrze.

Pjoter Nooten - After the call

Dragon tym razem nie dowalił do pieca klasycznym dragoncore'm, za co plus. Ja chyba co o trzecim zespole/artyście tutaj pisze, że słuchałem go kiedyś w latach 2011-15 i potem nie wracałem, więc tylko pro forma napiszę, że tak było z CoX. Generalnie to jest po prostu całkiem ŁADNA piosenka, tak po prostu i ten no... po prostu tyle. Zaskoczyło gdzieś po 2-3 odsłuchu, bo na początku chciałem pisać, że to jest jedna z tych rzeczy, które obiektywnie są ładne, ale mi się nie podobają, ale chyba po prostu słuchając tego pierwszy raz nie byłem w nastroju na tego typu muzykę i tyle. Fajny aranż, fajny klimat, to je dobre, pewnie będę wracał.

The War of Drugs - Living Proof

Z The War of Drugs wiąże się niesamowicie smieszna historia: nie znam tego zespołu. Sto lat temu na rymach hajpowano jedną płytę Kurta Vile, a że zbiegło się to jakoś z tym okresem w moim życiu, gdzie byłem na bieżąco z muzycznymi nowościami to zgadnijcie.... tak, tak - SŁUCHAŁEM JEJ, ALE PRAWIE W OGÓLE JEJ NIE PAMIĘTAM XD
Kurczę, czuję się trochę wyprztykany z określeń na spoko muzykę generalnie, co nie napiszę, to się czuję, jakbym napisał to ze tysiąc pięćset razy w trakcie tej zabawy. Po prostu przyjemna balladka, takie rzeczy potrafię jak najbardziej docenić, ale chyba bez odpowiedniego bagażu personalnego nie umiem się w tym zadurzyć. Albo.... nie no, ja naprawdę czasem nie potrafię racjonalnie wyjaśnić czemu coś mi zaskakuje, a czemu nie. Tu jest po prostu RZETELNIE i tyle, Kuba (heh, też se pozwalam, a co!) utrzymuje standardowy, równy poziom. Niby mógłbym się powyzłośliwiać, że wrzucił ten kawałek z jakieś 30 razy w poprzedniej odsłonie tej zabawy, ale po co - zwłaszcza ze to dobry kawałek?

Sia - You're Never Fully Dressed

Powinienem niby zjebać ten kawałek, bo niby jest zdecydowanie najsłabszy w tej zabawie, ale... no nie umiem. Nie wiem, generalnie to już mam ten syndrom, że radiowy pop z okolic lat tak nwm 2012-14 dobrze mi się kojarzy, mimo iż w czasach jego świetności jechałem po nim jak po łysej kobyle. Wiecie rozumiecie jak to jest, może to kwestia tego, że z obecnej perspektywy ten okres wydaje się być jakoś tak zaskakująco... spokojny i normalny? W każdym razie jakoś mnie to nie mierzi, trochę mi się to kojarzy z soundtrackiem do FIFY, trochę z jakimś filmem - w sumie pierwotnie zakładałem jakieś Minionki czy inne guwno, ale sprawdziłem i jednak ten utwór trafił do ścieżki dźwiękowej jakiegoś filmu opartego na brodway'owskim musicalu. No, załóżmy, że byłem blisko.
Sia mnie generalnie ni mierzi, ni jara, ten jej drugi kawałek to nawet lubiłem w swoim czasie, tutaj jest gorzej, ale powiedzmy, żę to bycie nośnikiem wspomnień jakoś ratuje ten kawałek. Plus fakt, że taktycznie po waszej dyskusji olałem teledysk hehe (tak naprawdę to zawsze to robię). ;]

Także no panowie... fajna kolejeczka generalnie, poziom utrzymany, nawet najsłabsze rzeczy nie są jakieś tragiczne, no i mamy wielki powrót. Oby tak dalej
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 23 lip 2022 07:52

Czez pisze:
22 lip 2022 23:48
Ja swoje recki wrzuce w niedziele. A Shodan obstawiam, ze wrzuci Vox i Bananowy Song 😁😎
Super, że zdrówko lepsze i wracasz. Od razu, w miarę możliwości, uszykuj sobie następny utwór do wrzutki. My już powoli lecimy, bo zanim się wszyscy zbiorą to już będzie nowy tydzień. Ty w tym czasie sobie spokojnie wrzuć recenzje.
mintaj pisze:
23 lip 2022 00:57
Sto lat temu na rymach hajpowano jedną płytę Kurta Vile, a że zbiegło się to jakoś z tym okresem w moim życiu, gdzie byłem na bieżąco z muzycznymi nowościami to zgadnijcie.... tak, tak - SŁUCHAŁEM JEJ, ALE PRAWIE W OGÓLE JEJ NIE PAMIĘTAM XD
Kurt, poza tym że był współzałożycielem zespołu i grał na debiucie, to w sumie nie ma już wiele wspólnego z TWoD, to jest trochę tak jakby wspominać o Vinsie przy okazji Black Celebration. Ja, szczerze mówiąc, do tego debiutu nie wracam za bardzo poza jednym utworem. Będzie ode mnie inna płyta w bestce albumów, to się tu wszyscy doedukują.