Best of Forum II

Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 10 sie 2022 11:37

Że niby kto? Ja tam na nic się nie nastawiałem
Inna sprawa, że już raczej doszliśmy do tego, że Mentos nie ma dystansu dopóki coś nie jest polskie i nie pochodzi z blokowisk xD
Wat
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 10 sie 2022 11:39

Ja się cały czas nastawiam, że wrzucisz jeszcze jakiś band, którego nie lubisz XD
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 10 sie 2022 11:40

Na luzie
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 10 sie 2022 11:41

<3
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 10 sie 2022 12:47

Hien pisze:
10 sie 2022 11:35
Nie no, Shodan, pls xD Myślę, że każdy tu wiedział co to jest Gangam Style i z czym to się wiąże w kontekście PSY. Nie zawsze jest tak, że jak ktoś kawałka nie lubi, to za brak muzycznej elokwencji i brak ambitnych zabiegów kompozytorskich.
Ale ja tak ogólnie piszę o oczekiwaniach niektórych, a nie konkretnie w odniesieniu do PSY akurat.
Awatar użytkownika
Hien

Post 10 sie 2022 12:54

Przy tej kolejce to prawie wszyscy się wyprztykali z memów
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 10 sie 2022 12:58

No fakt shodan, po Arianie spodziewałem się Twojego powrotu na fajne tory, oberwałem w pysk sajajaj, rozminęły się oczekiwania. Ja nawet swojego Dosko jeszcze nie wrzuciłem a i tak obrywam xd
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
shodan

Post 10 sie 2022 13:25

Ode mnie oberwałeś za wersję, bo sam utwór jest piękny.
stripped pisze:
10 sie 2022 12:58
po Arianie spodziewałem się Twojego powrotu na fajne tory
Czyli wychodzi na to, że śpiewające panie jednak fajne były. Mówiłem, że zatęsknicie.:D
Ale uprzedzałem, że ta 25-ka będzie w przeciwieństwie do poprzedniej dużo bardziej ryzykowna i luzacka, a co za tym idzie narażona na krytykę. Ale ewentualna krytyka w przypadku takich wykonawców jak PSY czy Papa Dance nawet w 1/100 nie doskwiera mi tak, jak krytyka autentycznie moich ulubieńców muzycznych, na których mi najbardziej zależy i których muzykę najbardziej cenię.
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 10 sie 2022 13:32

shodan pisze:
10 sie 2022 13:25
Ode mnie oberwałeś za wersję, bo sam utwór jest piękny.
Nawet nie wiecie jak bardzo chce zobaczyć zdanie Czeza w tej kwestii.

Ja nie mam planów na tę 25kę, w sumie nie wiem, czy coś memicznego mam jeszcze w zestawie... pewnie tak xd

Po krytyce Andy'ego była krótka blokada, ale na pewno w te rejony będą powroty, oj będą
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 10 sie 2022 13:35

Ja tylko chcialem delikatnie zasugerowac, ze moge nie wyrobic sie z reckami do niedzieli. Gdyby ktos chcial mnie poganiac.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
shodan

Post 10 sie 2022 14:09

A pewnie, że chcemy. :8
Awatar użytkownika
Hien

Post 10 sie 2022 14:27

U Czeza to widzę będzie już tradycja każdej kolejki "sorry panowie, ale ja dopiero po weekendzie" xD
Awatar użytkownika
Hien

Post 10 sie 2022 18:32

To ja tradycyjnie proponuję żeby od soboty wrzucać już numery kolejnej kolejki, a Czezu nadrobi. Chyba, że Dev też do tego czasu nie dostarczy, to wtedy czekamy.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 10 sie 2022 21:18

Ja po prostu nawet nie mam kiedy tego posluchac.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
stripped

Post 10 sie 2022 21:33

Spoko Czezu, nikt nie goni ;) korzystaj z urlopu
Awatar użytkownika
Hien

Post 11 sie 2022 00:24

Mów za siebie xD
Awatar użytkownika
stripped

Post 11 sie 2022 09:08

Przecież nie będziemy nikogo poganiać. Polecimy dalej :mrgreen:
Awatar użytkownika
Hien

Post 11 sie 2022 11:19

Tak jest!
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 12 sie 2022 13:41

Nadchodzę, bo ja zawsze się po prostu gubię na tym dworcu.

Bajm - Dwa Serca, Dwa Smutki

Bajm to jest jeden z tych polskich zespołów, którego generalnie nie znoszę, choć jednocześnie talentu wokalnego Kozidrak odmówić nie sposób (podobnie siły głosu, która ma mocno rockowy charakter). Cała reszta... to jest taki pop a la Urszula, trochę 80sów, potem nagle 90sy z brzmiącymi identycznie gitarami (nawet zagrywki są takie same). Jakbym odpalił nagle Vox FM, ale ten Vox sprzed 10 lat, gdzie swoje audycje jeszcze miał Czejarek. Jak weszło to solo, w pewnym momencie poczułem, jak czeznę (HUEHUE). Ten kawałek był dużo lepszy w swojej oryginalnej odsłonie (dzięki mocno nowofalowemu zabarwieniu, polska nowa fala była bardzo charakterystyczna przez swoją pewną taniość brzmieniową, która po wielu dekadach dodaje świetnego lo-fi feelingu), tutaj naprawdę śpiewać mógłbym ktokolwiek (nawet Chylińska). Jeszcze jedno "oooołjeeeee" w wykonaniu tej bandytki drogowej i wyskoczyłbym z okna. Mówię papa, to nie mój styl kompletnie (choć moja matula na pewno zna tę wersję i się nią jara), zresztą Bajm ma dla mnie cały jeden dobry numer (i raczej nigdy się w tym zestawieniu nie znajdzie).

Let's Eat Grandma - I Really Want to Stay at Your Home

Kurde, to mogło być dla mnie odkrycie kolejki, i do pewnego stopnia nawet nim jest, bowiem zanim wchodzi bicik i te cholerne vocodery brzmiące jak masturbujący się C3PO numer jest nie tylko znośny - jest fajny. Wokal tej laski mi pasuje, elektronika - mimo paru tandentych zagrywek - nie trąci (cyber)mychą (dopóki nie wejdzie bit i wszystko, co mu towarzyszy, ale też robiłem podobne rzeczy w eJayu ponad półtorej dekady temu więc mogę mieć sentyment xD), generalnie mogło być fajnie i lekko dreamowo, wyszło kakofonicznie i jakoś tak... no nie jest to coś, czego szukałem, choć już prawie myślałem, że znalazłem. Siusiak mi w tylną część ciała. Mentos trochę zaskakuje, trochę jednak rozczarowuje, ale przynajmniej nie nudzi (jak ja z ejtisami). W Sajberpanka nie grałem i nie zagram, bo mi ta gra zwisa, więc i nie słyszałem tego utworu wcześniej (zresztą ostatnio w ogóle gry mi zwisają), ale nie cierpię z tego powodu. Gdyby numer był świetny i tak bym nie zagrał, ale bym się cieszył. A tak uczucia mam mieszane jak mięso w kebabie. Podium z tego nie będzie.

Nine Horses - The Librarian

Hien jak dowali, to zawsze smakuje. Czasem sobie myślę, że gdyby pracował w knajpie, to mógłby nawet nasrać na talerz i zaserwować to klientowi, a ten by zeżarł z autentycznym smakiem, bo np. treść wydalił Sylvian. A tak zupełnie serio, to to jeden z tych utworów, do których przy pierwszym podejściu (raptem wczoraj niestety, ale ostatnio znów chaotycznie) miałem odczucia mocno wykręcone we wszystkie strony, ale jak zapuściłem jeszcze 2 razy stwierdziłem, że kawałek jest genialny. Użyte instrumentarium, lekko podpity w brzmieniu wokal Sylviana, spokojne ale nie usypiające bębny wzmocnione różnymi perkusyjnymi przeszkadzajkami, momentami funkujące gitary... w ogóle mi się nie dłużyło. Jest klimatycznie, luźno, choć faktycznie pod wieczór lub deszcz (pora roku jednocześnie nie ma dla mnie tutaj jakiegoś kosmicznego znaczenia, choć wyczuwam, że wrócę na jesieni). Mogę być zbiasowany, bo lubię Sylviana - przy czym nie znam całości jego dokonań - ale też uważam, że ten utwór po prostu się broni. W ogóle nie poczułem tych 9 minut. Świetna porcja muzyki od Kuby w jego knajpie, zwycięzca kolejki.

George Michael - Fastlove

Jakież było moje zaskoczenie parę miesięcy temu, kiedy sprawdziłem bio Jerzego Michała i okazało się, że wydał tylko 5 solowych albumów, podczas gdy myślałem, iż było ich z 15 xD to jest z kolei wykonawca, którego powinienem dawno temu poznać bliżej (bo i mi polecano i sam chciałem), ale jak zawsze trafił na półkę z napisem "ad mortem defecata" (podobną "relację" mam z Robbiem Williamsem, ale też Michał bardziej do mnie trafia). Ten kawałek jest zajebisty, absolutnie. Mógłbym się właściwie podpisać pod słowami Hiena, to jest idealny pop lat 90., który wyciąga z nich co najlepsze i produkuje amalgamat, jaki z powodzeniem broni się dziś (nawet wideo nie wygląda jakoś potwornie krindżowo, propsy za Davedancing w strugach sztucznego deszczu). Słuchałem tego najwięcej z całej kolejki (prawie całą wczorajszą drogę z Wawy do Zgierza) i w ogóle mi się nie nudziło. Gdyby nie to, że ostatnio mam nastrój na rzeczy w stylu Nine Horses, Dragon wyłapałby pierwsze miejsce, tak dostaje drugie. GM czego się nie dotknął, to zrobił dobrze (dosłownie dosłownie), zaczynając od Wham! którego za cringe nie uważam xD w ogóle wesoło, bo ode mnie też będzie TOPEWNIEJERZY, ale dopiero pod koniec tej kolejki bądź w następnej. Cóż za seans ^^

Polka Dziadek

Wrzucone ze spowolnieniem, detunem, distortem, czymkolwiek innym, fałszywym backiem w postaci strzelania spracowanego winyla, szumu taśmy magnetofonowej, poczułbym, że słucham podróby The Advisory Circle. Przynajmniej tyle. A tak... jakbym włączył radio. Słuchało się, ofc, zwłaszcza siedząc na działce w podłódzkim Justynowie, gdzie nie ma zasięgu i jedyny sprawny odbiornik, Unitra Taraban odbiera wyłącznie Program Pierwszy, miałem kiedyś nawet zgraną główną listę do mp3 i słuchałem jej z Winampa w jakimś 1999 roku (otwierał Black z Wonderful Life, oczywiście po tym dżinglu), no ale... jak bardzo bym nie kręcił beki z grażynocorowych komentarzy pod samym "filmem" na YT, które eksploatują do porzygu hasło KIEDYŚ TO BYŁO sam odczuwam minimum nostalgii związanej z tym brzmieniem. Ale nic więcej. Trochę absurdalna rzecz do wciśnięcia w bestkę życia.

PSY - Right Now

Krótko - xD. Brzmi jak jakiekolwiek klubowe byle co od byle kogo z tamtych (byle jakich) czasów. Nie rusza mnie to kompletnie (chyba, że byłbym po paru głębszych bądź na pigułach w lokalu), nawet nie ma za bardzo sznytu Psy z Gangnam Style czy Gentleman. To mogłoby być cokolwiek, dosłownie xD hype na w/w i tak mnie ominął w większym stopniu (bo jednak coś tam się słyszało siłą rzeczy), więc moje odczucia nawet neutralne nie są. Właściwie ich nie ma xD nie mam nic więcej do powiedzenia. I na tym zakończę, na szczęście ten utwór jest krótki i też szybko się kończy.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Hien

Post 12 sie 2022 14:21

Zaskakuje mnie niechęć Deva do PSY, pamiętając jak kochałeś pewien numer o inicjałach LF (nie spoileruje, bo dotarło do mnie, że będę chciał to wrzucić) xD
devotional pisze:
12 sie 2022 13:41
vocodery brzmiące jak masturbujący się C3PO
Kek

Ze srania na talerz też.

OK, jak dla mnie to możemy lecieć z następną kokejką, Czez nadrobi. Podsumowanka można składać z wrzutkami, jak kto woli.