Ghosts Again
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Where's The Revolution? Heaven?Dragon pisze:10 lut 2023 00:25uwagę zwraca to, jak duży jest ich udział w teledysku. Ostatni na taką skalę? Trzeba by trochę poszukać.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
No w WTR to było trochę więcej robótki montażowej, a w Heaven statycznie i też z lekkimin odpałami. Może na wyrost, ale zwróciło moją uwagę
-
Arsendis
- Ulubiony utwór: I Feel Loved i Somebody
Za mało tego czołgania Dave'a w teledysku ...to był bardzo dobry motyw i ten a'la Siódma Pieczęć także
-
stripped
Trolololo, ale urwał, ależ to było dobre xD pan Hilary zgubił okulary, mega motyw xd
-
dejmien
Tak patrzyłem dziś na teledysk i uderzył mnie ten kontrast kiedy człowiek pamięta tych młodziutkich, pełnych radości, życia chłopaczków z pierwszych teledysków ich kariery, a obecnym klipem, który w pierwszym kadrze pokazuje dwóch starszych panów, podpierających się laskami, które stanowią mimo wszystko rekwizyt, ale nie wydae się być nie na miejscu. I jakoś tak melancholijno-refleksyjnie mnie to nastawiło.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Czas niestety zapieprza za szybko. 
-
Hien
Przynajmniej w klipach, DM wchodzą w podeszły wiek z godnością. Zobaczymy co będzie się działo na koncertach.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Widziałem, słyszałem, podoba mi się, może jutro napiszę coś więcej, bo dziś jestem już bardzo zmęczony i czucie się w tym gdzieś zgubiło. Ale dobrze jest.
-
shodan
Są ujęcia, kiedy Gahan naprawdę do złudzenia przypomina tego młodzieńca. Oczywiście musi to być przykamuflowane okularami przeciw słonecznymi lub kapturem, ale chwilami widzę wciąż tego młodego Dave'a.dejmien pisze:10 lut 2023 20:05Tak patrzyłem dziś na teledysk i uderzył mnie ten kontrast kiedy człowiek pamięta tych młodziutkich, pełnych radości, życia chłopaczków z pierwszych teledysków ich kariery, a obecnym klipem, który w pierwszym kadrze pokazuje dwóch starszych panów, podpierających się laskami, które stanowią mimo wszystko rekwizyt, ale nie wydae się być nie na miejscu. I jakoś tak melancholijno-refleksyjnie mnie to nastawiło.
Najbardziej cieszy mnie brak tej beznadziejnej bródki i pedalskich wąsików z czasów Spirit. Bez tego od razu Gahan jest dużo młodszy.
-
Dragon
Dla mnie to prędzej menelskie było niż pedalskie, ale... jeśli skończy się koncertowe łapanie za krocze i przegniłe miny to będzie dopiero zaskoczenie!
-
shodan
Ten riff gitarowy jest tak kurde hipnotyczny, że dzisiaj w nocy zdawało mi się, że nawet przez sen go nucę. A może i nuciłem?
Nucę to zresztą bezustannie jak poje.bany.
Nie podziewałem się w 2023r. aż takich emocji za sprawą DM. Gore to jest jednak gość.
Nie podziewałem się w 2023r. aż takich emocji za sprawą DM. Gore to jest jednak gość.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Podoba mi się ten kawałek, Gahan po raz kolejny udowadnia, że czego by nie zaśpiewał, to podnosi temu ocenę o kilka punktów. Chwytliwy, zaraźliwy motyw, fajna linia wokalu, nuta nieco melancholijna - dużo dobrego w tym. Refren mało się wybija ponad zwrotki, ale nie musi.
Klip utrzymany w ciemnych, szaroburych kolorach, fajny motyw z partią szachów, z dwoma statecznymi, starszymi już panami idącymi ulicą (ale ten Gore się postarzał! Zresztą, po Gahanie też to widać), scenami na cmentarzu, Gore z gitarą... Uderza to, że pierwszy raz jest ich tylko dwóch - o Wincentym dawno zapomnieliśmy (jeśli w ogóle), czasy Alana to odległa przeszłość, a teraz i Fletcha zabrakło. Jest w tym coś melancholijnego, smutnego, przypominającego, że to już nie młodzieniaszki, podsumowującego pewien etap. Ale panowie zagrali, podali sobie ręce, rozeszli się... i do następnego razu! Będzie następny raz. Kolejny z ciepłych utworów DM, dobrą mają i długą serię. Jest dobrze.
Klip utrzymany w ciemnych, szaroburych kolorach, fajny motyw z partią szachów, z dwoma statecznymi, starszymi już panami idącymi ulicą (ale ten Gore się postarzał! Zresztą, po Gahanie też to widać), scenami na cmentarzu, Gore z gitarą... Uderza to, że pierwszy raz jest ich tylko dwóch - o Wincentym dawno zapomnieliśmy (jeśli w ogóle), czasy Alana to odległa przeszłość, a teraz i Fletcha zabrakło. Jest w tym coś melancholijnego, smutnego, przypominającego, że to już nie młodzieniaszki, podsumowującego pewien etap. Ale panowie zagrali, podali sobie ręce, rozeszli się... i do następnego razu! Będzie następny raz. Kolejny z ciepłych utworów DM, dobrą mają i długą serię. Jest dobrze.
-
Dragon
Wokal Gahana topka, po Spirit myślałem, że będzie coraz trudniej o takie popisy.
-
shodan
Na Spirit wokal Gahana chwilami mnie zwyczajnie zniechęcał. Tutaj jest po prostu prima sort.
-
stripped
Wracam do tej piosenki raz dziennie sobie dla odświeżenia i mam poczucie że to w gruncie rzeczy dobry, ładny numer jest ale produkcja mogłaby być lepsza, trochę mi to Soothe My Soul zalatuje, rozwiązaniami które są proste ale nie z cyklu proste i genialne tylko bardziej tanie i leniwe. Chciałbym ten numer usłyszeć w aranżacji ala studio session, mogłoby zyskać (jak np. Goodbye choćby)
-
Dragon
A mnie to przypomina See You troszkie
-
M-C
- Ulubiony utwór: Enjoy
można narzekać na monotonną melodię ale dla mnie jest to najlepszy singiel od czasów Playing the Angel (Precious, Suffel Well) a teledysk dobry, motyw cmentarny super.. jest delikatny klimat DM z lat 80/90
-
obi
Wszystko jest tak "nie do końca". Kawałek miły dla ucha, ale brzmi po 3-4 testowych odsłuchach tak jakbym nie miał zamiaru do niego wracać, jak odrzut z SOTU. Taki singlowy "hicior" w stylu Precious.
Teledysk zaczyna się super i mogli zostać przy tej szachownicy [ruszanie ustami do tekstu, bardzo fajne] i coś mogłoby się wokół nich dziać, coś z tym Nowym Jorkiem [?] w tle, nawet duch Fletch'a mógłby przechodzić, łotewer. Ale sekwencja cmentarzowa to już jak dla mnie niedoróbka. Zgaduję: pierwszą część wymyślił Martin, drugą Dave. Parodia niewiadomoczego.
Najgorsze dla mnie jest to "bycie duchem znów". Chwytliwy tytuł - może dla goth-teens, ale o ch chodzi ? Chodzi o spirits, niematerialną formę przed narodzinami i po śmierci ? Jeśli tak to spoko. Popularnie "ghost" oznacza ducha....no nawet nie chce mi się tego pisać. Jesteś duchem po śmierci. Więc jak możesz być duchem jeszcze raz ? Nie no, kretynada, mieszanie znaczeń. Ghost, spirit to 2 różne pojęcia - kto pisał tekst ? Nie wierzę, że Martin, bo religijne nawiązania, porównania do tej pory wychodziły mu sensownie.
Teledysk zaczyna się super i mogli zostać przy tej szachownicy [ruszanie ustami do tekstu, bardzo fajne] i coś mogłoby się wokół nich dziać, coś z tym Nowym Jorkiem [?] w tle, nawet duch Fletch'a mógłby przechodzić, łotewer. Ale sekwencja cmentarzowa to już jak dla mnie niedoróbka. Zgaduję: pierwszą część wymyślił Martin, drugą Dave. Parodia niewiadomoczego.
Najgorsze dla mnie jest to "bycie duchem znów". Chwytliwy tytuł - może dla goth-teens, ale o ch chodzi ? Chodzi o spirits, niematerialną formę przed narodzinami i po śmierci ? Jeśli tak to spoko. Popularnie "ghost" oznacza ducha....no nawet nie chce mi się tego pisać. Jesteś duchem po śmierci. Więc jak możesz być duchem jeszcze raz ? Nie no, kretynada, mieszanie znaczeń. Ghost, spirit to 2 różne pojęcia - kto pisał tekst ? Nie wierzę, że Martin, bo religijne nawiązania, porównania do tej pory wychodziły mu sensownie.
-
shodan
Co jak co, ale ja tam rzadko teksty Gora jarzę. Ten jest jednym z bardziej niedorzecznych. Ale mam to w sumie jak zwykle gdzieś. Muzycznie jest dobrze i to się liczy.