Memento Mori Tour
-
Hien
Może trochę, ale jednak Martin na wokalu. W tej samej kategorii leży One Caress z 2010.
Swoją droga, przeglądałem teraz DMLW i widzę, że w końcu dostępny jest z trasy pełny IEM matrix, bez dodatków z publiki. Czyste BC np
https://media.dmlive.wiki/stream/dm2023 ... 644/17.m4a
Swoją droga, przeglądałem teraz DMLW i widzę, że w końcu dostępny jest z trasy pełny IEM matrix, bez dodatków z publiki. Czyste BC np
https://media.dmlive.wiki/stream/dm2023 ... 644/17.m4a
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Hmm... ok, dla mnie One Caress mniej zaskakujące. W pewnym momencie w przypadku MLG przestało mieć znaczenie kto to w oryginale śpiewa, ale HL i WTBS bym nie wymyślił. Na pewno nie szybciej niż jego kawałki.
-
Hien
Co mnie jeszcze w jakimś stopniu zaskakuje, to konsekwentne powroty do Waiting for the Night, zawsze z Gahanem, w rożnych wersjach.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Jest to hit, ale chyba dla niedzielniaków.Hien pisze:29 sty 2024 10:39Just Can't Get Enough będzie grzał miejsce w secie tak jak Enjoy, nie wyleci albowiem ponieważ - 1. ludzie to lubią, jest to hit
W ogóle ja bym nie przesadzał z tymi zastępami przypadkowych ludzi ciągnących na koncerty DM. Wg mnie jest ich mały procent. Znakomita większość to po prostu fani zespołu, którzy idą nie tylko dla Enjoya. A granie zbutwiałego Justa dla garstki przypadkowych ludzi byłoby śmieszne. Reakcje publiki to też żaden argument, bo prawdę mówiąc do każdego żwawszego utworu ludzie skaczą i śpiewają. Ja bym raczej szukał przyczyn w tym, że sam Gahan lubi do tego wywijać dupą. I dobrze mu się to śpiewa.
Wcale DM dla mnie nie musi grać 20 razy Halo. Nie musi grać nawet moich największych ulubieńców. Wyobraźcie sobie, że jest parę innych utworów, które wolałbym usłyszeć na żywo. Radość mi sprawia, gdy sięgają po naprawdę rzadkie i mało popularne utwory. Jak choćby Corrupt czy Sister of Night. Niestety te rodzynki szybciutko z setu wylatują, bo trzeba po raz milionowy wrócić do POT czy BTW.
Człowiek tu niby narzeka, ale jak byłem na koncercie to mi się oczywiście bardzo podobało. Mimo tego i tak uważam, że dwa sloty były kompletnie zmarnowane, czyli Strangelove i JCGE. Zresztą Everything Counts też. Dobrze brzmiało, ale w to miejsce mogłoby wejść tyle innych dobrych, a dawno niesłyszanych rzeczy.
-
Hien
No, nie powiedziałbym, że GARSTKA przypadkowych ludzi chce usłyszeć Just Can't Get Enough. Reakcje na koncertach mówią same za siebie, ludzie kochają ten numer. Akurat dzis słuchałem jakiegoś koncertu z tej trasy i Gahan przez rozpoczęciem kawałka mówi "let's have some fun". Tak jak pisałem, publiczność chce tego słuchać, zespół chce grać. Podejrzewam, że garstka to ludzie, którzy nie chcą Just Can't Get Enough w secie.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Beka z Wuja
Jak oni mogą w ogóle grać jakiegoś DŻASTA a nie HEJLO
Haters gonna hate
Jak oni mogą w ogóle grać jakiegoś DŻASTA a nie HEJLO
Haters gonna hate
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Ludzie to się będą cieszyć nawet z puszczania bąków przez Gahana.
Ja jako wieloletni i zasłużony fan zespołu discopolowym utworom typu JCGE mówię stanowcze i zdecydowane NIE.
Zamiast Halo oddałbym wiele, żeby usłyszeć pełnoprawne Surrender. O, to by było coś!
Tak naprawdę, to jestem bardzo zadowolony z tego, co udało mi się usłyszeć w Warszawie. Sister of Night, APTIUT, JTR, Wrong, pełne AQOL, IYR - to są rzeczy niezapomniane. Zawsze chciałoby się więcej, ale i tak nie ma powodów do marudzenia. Przynajmniej jak na tamten moment trasy.
Ja jako wieloletni i zasłużony fan zespołu discopolowym utworom typu JCGE mówię stanowcze i zdecydowane NIE.
Zamiast Halo oddałbym wiele, żeby usłyszeć pełnoprawne Surrender. O, to by było coś!
Tak naprawdę, to jestem bardzo zadowolony z tego, co udało mi się usłyszeć w Warszawie. Sister of Night, APTIUT, JTR, Wrong, pełne AQOL, IYR - to są rzeczy niezapomniane. Zawsze chciałoby się więcej, ale i tak nie ma powodów do marudzenia. Przynajmniej jak na tamten moment trasy.
-
Hien
Uuu, karta 'wieloletni i zasłużony fan' XD Ale bilety kupujesz za te same pieniędze, co tacy fani jak ja, małoletni i nie zasłużeni, lubiący discopolowe Speak & Spell. Każdy coś dla siebie dostaje. Szarpanie się o jeden utwór nawet nie jest zabawne.
-
shodan
Hien widzę, że brakuje Ci dystansa, jak lubił mawiać Ferdek K.
I nie napisałem, że S&S jest discopolowe, tylko JCGE.
I nie napisałem, że S&S jest discopolowe, tylko JCGE.
-
Hien
Używanie disco polo jako przymiotnika pejoratywnego, po wrzuceniu "Ciao Italia" do BESTKI ŻYCIA, jest dosyć kuriozalne.
-
Dragon
w co ewoluowała ta dyskusja to ja nawet nie
Coraz wyżej to taki Violator Top One?
Coraz wyżej to taki Violator Top One?
-
shodan
No ale disco polo w wykonaniu DM to trochę inna sprawa.Hien pisze:29 sty 2024 15:09Używanie disco polo jako przymiotnika pejoratywnego, po wrzuceniu "Ciao Italia" do BESTKI ŻYCIA, jest dosyć kuriozalne.
Dajmy już spokój temu bidnemu JCGE. Niech się tam dokula do końca trasy, przynajmniej na kolejnej go nie powinno być.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Sądzicie, że jeszcze będzie trasa po MMT? 
-
shodan
Ja niczego nie wykluczam. Wszystko zależy od ich chęci. Dużo starsi ludzie nagrywają muzykę.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Jeśli takowa w ogóle się odbędzie.
Ja tylko dodam od siebie, że też jestem po stronie tych, którym JCGE nie wadzi, bo jeśli mielibyśmy to nazywać disco polo, to w sumie każda muzyka zagrana na instrumentach klawiszowych mieści się w tej definicji to raz, a dwa to siusiaka tam wiemy, a nie kto chadza na koncerty DM, a tym bardziej co tam chce usłyszeć
Ja tylko dodam od siebie, że też jestem po stronie tych, którym JCGE nie wadzi, bo jeśli mielibyśmy to nazywać disco polo, to w sumie każda muzyka zagrana na instrumentach klawiszowych mieści się w tej definicji to raz, a dwa to siusiaka tam wiemy, a nie kto chadza na koncerty DM, a tym bardziej co tam chce usłyszeć
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
shodan
To też ja nie wypowiadam się za wszystkich, tylko za siebie. Mam prawo jak każdy mieć swoje chciejstwa i marudzić, jak coś mi się nie podoba. Nie mam natomiast i tak wpływu na to, co zrobią. W każdym razie mimo obecności Justa w secie MMT to i tak najlepsza trasa, w jakiej uczestniczyłem.
-
Dragon
A jest jakaś granica. DM i 65+? Nie widzę tego.shodan pisze:29 sty 2024 15:31Ja niczego nie wykluczam. Wszystko zależy od ich chęci. Dużo starsi ludzie nagrywają muzykę.
-
Hien
Problem w tym, że DM jako czysto studyjny projekt może się nie udać. O ile kręcenie dupą przez 100 nocy, to będzie za dużo, to mogę sobie wyobrazić płyty, ale czy oni będą mieli motywację? Ja już na ich koncerty i tak nie chodzę, więc mogą robić xtc/talk talk, może by to było dla nich dobre.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ale nieopłacalne pewno.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Jak zdrowie dopisze, to jeszcze mogą tą dupą pokręcić. Nawet przy balkoniku.