Depeszwizja
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Beck - Poser
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Z Bitelsami to największe oszustwo, byłem pewien, że to Seba (tym bardziej, gdy nie widziałem Swans)
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Jako drugi wielki nieobecny - WUJA
No i klasycznie zero dla Bitli.
Ależ wyrównany peleton po dwóch kolejkach lol
W sumie typowałbym podobnie, może jedynie nwm jakiegoś Musiała prędzej bym podejrzał o 2 Unlimited, wychodząc z założenia, że Munlup już by nie śmieszkował kolejny raz w tej zabawie. Nie będę ukrywać, że na pewnym poziomie bawi mnie fakt, że akurat pięć punktów od Wuja dostał Hien i fakt ten każe mi podejrzewać, że ta inba parę stron wcześniej była ustawką...Depeszwizja 2 - 5 pkt.
Depeszwizja 1 - 4 pkt.
Depeszwizja 3 - 3 pkt.
Depeszwizja 4 - 2 pkt.
Depeszwizja 5 - 1 pkt.
Moje typy:
Depeszwizja 1 - Czez
Depeszwizja 2 - Dev
Depeszwizja 3 - Dragon
Depeszwizja 4 - Lircze
Depeszwizja 5 - Hien
Depeszwizja 6 - stripped
Depeszwizja 7 - Mintaj
No i klasycznie zero dla Bitli.
Kod: Zaznacz cały
1. HIEN - Travis - Another Guy - 6 pkt.
2. SHODAN - Beck - Loser - 5 pkt.
3. LIRCZE - Suzi Quatro and Chris Norman - Stumblin' In
DEV - the Beatles - I am the Walrus - 4 pkt.
5. MENTOS - Swans - Volcano
DRAGON - 2 Unlimited - No Limit
MURZYN - Monami - Tonę - 3 pkt.
8. CZEZ - Billy Page - Only in Love - 2 pkt.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Chyba każdy tak stawiałDragon pisze:05 lut 2024 21:02Z Bitelsami to największe oszustwo, byłem pewien, że to Seba (tym bardziej, gdy nie widziałem Swans)
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
Jako trzeci stripped.
Nie no, podoba mi się tok rozumowania, który kazał przyporządkować koledze czarnemu 8 do deva - prawie tak samo jak rozkminianie poziomu Beatelsów w Beatelsach. I to, że po serii nieudanych propozycji w tematach przeróżnych udało mi się sprzedać akurat SWANS.
Powoli klaruje się nam lider, ale przewaga jest nieznaczna i w sumie każdy tutaj jeszcze wygrać, każdy może jeszcze przegrać, a numer konta macie w prywatnych wiadomościach...
tl;dr hehe1 - duet damsko-męski, przypomina mi trochę wrzucany przez Czesia do bestki duet Parton/Rogers, tu też jakby trąci country ale to chyba inna wokalistka. Niemniej fajny song, jakiś stary szlagier i zdecydowanie coś co Czezimir mógłby wrzucić więc stawiam na niego![]()
Przyznaję 1 pkt
2 - tu jakiś bardziej współczesny song jakiegoś indie bandu chyba, od wejścia skojarzyło mi się z munlupem, bardzo fajny kawałek, może nie porywający ale DOBRY, stawiam na Hiena zdecydowanie
Przyznaję 2 pkt
3 - szalony klubowy bicik plus damski wokal śpiewający jakby pastiszowy numer. Dziwadło ale naprawdę przyjemne. Na mój gust to mógłby wrzucić Dragon. Żarcik trochę ale zabawny nawet, numer jak dla mnie brzmi jakby wyjęty z GTA 2, coś w tym wokalu i biciku brzmi totalnie jak z tamtejszego radyjka, no i ta pastiszowa forma. Na początku bardzo mi się spodobało, z biegiem czasu troszeczkę zaczęło drażnić i ocena leciutko siadła.
Niemniej lubię muzyczne dziwadła i przyznaję 4 pkt
4 - śpiewający Pan zamiast Pani? Tak mi się coś zdaje że ten numer wrzucił Wujek, powiedzmy że trąci munlupowym klimatem ale jednocześnie nim nie jest, chyba pochodzi z innej bańki ten kawałek, stąd obstawiam Wujka. Początkowo miałem mehać trochę ale z biegiem odsłuchów siadło bardziej. Taki amerykańsko brzmiący melancholijny klimat i oszczędny aranż trochę jak u Nicka Drake'a.
Przyznaję mu 3 pkt
5 - klasyczek, No Limit to jeden z przebojów mojego dzieciństwa, mam w głowie bardzo wyraźnie scenkę jak mały Murzyn z disneyowską książką z grami i zadaniami słucha tego numeru rozwiązując zadanko typu "połącz cyferki kreskami i zobacz kto się kryje pod obrazkiem", długopis ostro popier*alał w rytm tego numeru xDDD
Tęsknię za tą książką kurdedzisiaj dzieciaki mają wszystko na wyciągnięcie ręki, wtedy wiele przedmiotów było wyjątkowych. Taki to wspomnieniowy trip od eurodance'u do pacholęcych lat, trochę zdziwko że ktoś takiego ENJOYA zapodał, ciut wbrew rigczowi, trochę z braku laku drogą eliminacji obstawiam Młodą (może chciała zaskoczyć?)
Lubię ALE niestety konkurencja była silna i przyznaję... właściwie nie przyznaję punktów.
6 to ja
7 - kuuuurde, trochę zagwozdka, z miejsca uderzył mnie bitlesowski klimacik, myślałem że ktoś zwyczajnie inspirował się/naśladował ten stajl a potem zacząłem myśleć że jednak to chyba faktycznie Lennon na wokalu i albo późni Bitlesi albo Lennon solo albo nie wiem, Yoko Ono Plastic Band? Ewentualnie - nie wiem czy takie były - kollabo Lennona z Zappą albo może Mothers of Invention? (Tu totalnie w ciemno bo nie znam ich muzy lol). W każdym razie nie wiem, ten dźwięk wyłączanego tv mnie zastanawia trochę i te sample wokalne na koniec, czy to nie brzmi jakoś zbyt współczesnie? Tak, do samego końca będę wietrzył spisek hej, bo tak to reszta pasuje mi do Bitlesów przełomu 60s/70s. Tu obstawiam mentosa. Kapitalny numer.
Naprawdę wzbudziła ta wrzutka mój ogromny ZACHWYT, niniejszym przyznaję 5 punktów (proszę, niech to faktycznie będzie Lennon)
8 - brzydko, oj nieładnie, ktoś widzę zainspirował się moją wrzutą z bestki i poleciał Beckowym "enjoyem", Loser to chyba najbardziej znany jego numer, trochę zapomniany przebój lat 90. świetnie parodiujący slackerski styl rockersów tej dekady. Tu trochę nie wiem, najpierw obstawiałem mentosa ale potem mentos przypasował mi do 7. zatem tu umieszczam deva no bo hej, czy to nie brzmi jak jego hymn? Jak daleko jest I'M A LOSER BABY od JESTEM PIRAMIDALNYM KRETYNEM?
Kurczę no, ja naprawdę BARDZO lubię ten kawałek ale jednocześnie nie mógłbym nie wyróżnić pozostałych utworów których nie znałem, siłą rzeczy niestety no bonus i 0 punktówale może słusznie? Może ktoś liczył na łatwe punkty wyczuwając moją sympatię do Becka?
Nie no, podoba mi się tok rozumowania, który kazał przyporządkować koledze czarnemu 8 do deva - prawie tak samo jak rozkminianie poziomu Beatelsów w Beatelsach. I to, że po serii nieudanych propozycji w tematach przeróżnych udało mi się sprzedać akurat SWANS.
1. DEV - The Beatles - I am the Walrus - 9 pkt.
2. HIEN - Travis - Another Guy - 8 pkt.
3. MENTOS - Swans - Volcano - 7 pkt.
4. LIRCZE - Suzi Quatro and Chris Norman - Stumblin' In
CZEZ - Billy Page - Only in Love
SHODAN - Beck - Loser - 5 pkt.
7.DRAGON - 2 Unlimited - No Limit
MURZYN - Monami - Tonę - 3 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
To co? Głosy od CZEZA? Głosy od Czeza.

Hien i Musiał na ten moment przekupują najskuteczniej, goni ich Lircze, czego się po niej nie spdziewałem. Niestety ale mnie i moim łabędziom peleton odlatuje, co było do przewidzenia, ale przynajmniej NIE TONĘ....
Duet M&M (mentos and murzyn) musiał obejść się smakiem.5 - 5
1 - 4
8 - 3
2 - 2
7 - 1
1. HIEN - Travis - Another Guy
DEV - The Beatles - I am the Walrus - 10 pkt.
3. LIRCZE - Suzi Quatro and Chris Norman - Stumblin' In - 9 pkt.
4. DRAGON - 2 Unlimited - No Limit
SHODAN - Beck - Loser - 8 pkt.
6. MENTOS - Swans - Volcano - 7 pkt.
7. CZEZ - Billy Page - Only in Love - 5 pkt.
8.MURZYN - Monami - Tonę - 3 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Drugą połówkę otwiera niejaki HIEN
Beka z głosu na Swans hehe.
I na prowadzeniu popularni BITELSI, których mocno dogoniła koleżanka Lircze. Ku mojemu zaskoczeniu. Hien za nimi, dalej peleton ośmiopunktowców i tonący Jacek, który chwycił się brzytwy czy coś - nwm, nie znam się na rasistowskich żartach 
Tym razem kolega Jakub nie podesłał mi swoich typów co do tego kto co wrzucił. Może to i lepiej - możemy założyć, że faktycznie nie widział, że ósemka była Wuja, a szóstka Murzyna...5 pkt – utwór 7
4 pkt – utwór 1
3 pkt – utwór 4
2 pkt – utwór 6
1 pkt – utwór 3
0 pkt – utwór 5
0 pkt – utwór 8
Beka z głosu na Swans hehe.
1. DEV - The Beatles - I am the Walrus - 15 pkt.
2. LIRCZE - Suzi Quatro and Chris Norman - Stumblin' In - 13 pkt.
3. HIEN - Travis - Another Guy - 10 pkt.
4. MENTOS - Swans - Volcano
CZEZ - Billy Page - Only in Love
DRAGON - 2 Unlimited - No Limit
SHODAN - Beck - Loser - 8 pkt.
8.MURZYN - Monami - Tonę - 5 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Wlatuje LIRCZE
Lircze skutecznie strzeliła sobie w stopy, głosując na duet łódzko-zgierski, który dzięki jej głosom ją wyprzedził. Goni ją Czez, który wraz z wujem wydostał się z grona ósemkowców. W którym zostaliśmy ja i Smoku, co było do przewidzenia. Murzyn jeszcze Tonie i miejmy nadzieję, że złapie jakieś punkty, bo już skończyły mi się nawiązania do nazwy jego kawałka.
Na ten moment Hien jest jedynym partycypantem, który dostał punkty od każdego. Czy tak się utrzyma do końca to wam nie powiem, bo gdy piszę te słowa, to jestem przed otrzymaniem głosów od Roberta. xD5 pkt - nr 2
4 pkt - nr 4
3 pkt - nr 7
2 pkt - nr 6
1 pkt - nr 8
1. DEV - The Beatles - I am the Walrus - 18 pkt.
2. HIEN - Travis - Another Guy - 15 pkt.
3. LIRCZE - Suzi Quatro and Chris Norman - Stumblin' In - 13 pkt.
4. CZEZ - Billy Page - Only in Love - 12 pkt.
5. SHODAN - Beck - Loser - 9 pkt.
6.MENTOS - Swans - Volcano
DRAGON - 2 Unlimited - No Limit - 8 pkt.
8. MURZYN - Monami - Tonę - 7 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
Dragon
Dramatyczne wyniki xD
-
mintaj
Zostaje dev
Musiał znowu strzelił sobie w stopę i sprawił, że wyprzedził go Hien. Niesamowite jak punktuje tu Lircze - przed liczeniem zakładałem, że będzie gdzies w ogonie ze mną, a tu idzie mocno. Tak samo jak równie punktujący Czez. Peleton się klaryfikuje - 2 Unlimited bez limitu, ale w środku stawki, Beck to jednak Loser, bo liczyłem, że będzie prowadzić), ja na miejscu do przewidzenia i zgadnijcie gdzie jest Murzyn...
Żałosne, Musiał znowu szkaluje Beatelsów ;//// Swansy też ;/// I głosuje na swoich ;////lecimy:
1 - 4 pkt
2 - 5 pkt
3 - 0 pkt
4 - 3 pkt
5 - 2 pkt
6 - 0 pkt
7 - 0 pkt
8 - 1 pkt
1. HIEN - Travis - Another Guy - 20 pkt.
2. DEV - The Beatles - I am the Walrus - 18 pkt
3. LIRCZE - Suzi Quatro and Chris Norman - Stumblin' In - 17 pkt.
4. CZEZ - Billy Page - Only in Love - 15 pkt.
5. DRAGON - 2 Unlimited - No Limit
SHODAN - Beck - Loser - 10 pkt.
7. MENTOS - Swans - Volcano - 8 pkt.
8. MURZYN - Monami - Tonę - 7 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Last, but not last.fm nasz drugi WROCŁAWIANIN
I OSTATECZNE WYNIKI
Żałosne, nawet nie przegrałem z kretesem.
No cóż, kolejnym razem rauretem Laury Konsumenta oraz zarazem Depeszwizji 3 zostaje imć... HIEN!
W imieniu samego siebie gratuluję. Gdyby kogoś to interete, to TUTAJ rozkład punktów kolejka po kolejce. Można z niego m.in. wyczytać, że nieźle zacząłem, ale skończylem jak zawsze, Lircze upupiła sekcja wrocławska (mamy kosę z Lechem czy coś), a Munlup punktował u każdego.
ZASŁUŻONA NAGRODA
Bez komentarza...1 Chess
2 Hien
3 Dev (czemu to połączenie tak źle brzmi ehh)
4 shodan
5 JA
6 Lircze (wgl nagrała to wnuczka Millera, także BAZA)
7 Mentos (bitelsiarz)
8 Mudżyn
8 5pkt
6 4pkt
4 3pkt
2 2pkt
7 1pkt
I OSTATECZNE WYNIKI
1. HIEN - Travis - Another Guy - 22 pkt.
2. DEV - The Beatles - I am the Walrus - 19 pkt.
3. CZEZ - Billy Page - Only in Love - 18 pkt.
4. LIRCZE - Suzi Quatro and Chris Norman - Stumblin' In - 17 pkt.
5. SHODAN - Beck - Loser - 15 pkt.
6. MURZYN - Monami - Tonę - 11 pkt.
7. DRAGON - 2 Unlimited - No Limit - 10 pkt.
8. MENTOS - Swans - Volcano - 8 pkt.
No cóż, kolejnym razem rauretem Laury Konsumenta oraz zarazem Depeszwizji 3 zostaje imć... HIEN!
W imieniu samego siebie gratuluję. Gdyby kogoś to interete, to TUTAJ rozkład punktów kolejka po kolejce. Można z niego m.in. wyczytać, że nieźle zacząłem, ale skończylem jak zawsze, Lircze upupiła sekcja wrocławska (mamy kosę z Lechem czy coś), a Munlup punktował u każdego.
ZASŁUŻONA NAGRODA
PACZKA
PACZKA
-
Lircze
Gratki ^^
-
Dragon
obróć tabele wrocław na czele
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
tragedia lol
nawet nie chodzi o mnie ale Travis, serio? xd
nawet nie chodzi o mnie ale Travis, serio? xd
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Jestem WZRUSZONY tym obrazkiem i Waszymi głosami, dziękuję
Ale się Wujek zesra
Ale się Wujek zesra
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
Mówiłem, że najgorsza kolejka... wam siem oczy otworzom jak mnie siem zamknom
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Lircze
Ja uważam że kolejka byłą lepsza od poprzedniej, rozkręcamy się wszyscy 
-
Dragon
Niby coraz większe zaskoczenie, a ja i tak cały czas mam skuteczność brazylijskiego biathlonisty, także ten