Twoje hobby
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Twoje hobby
Raczej inne rzeczy. Miałem czas, więc siedziałem z książką kucharską i cudowałem. Jak zrobiłem dużą wanienkę, ba wannę ryby w zalewie octowej, to pożerli jeszcze tego samego wieczora. A przecież wiadomo, że ryba powinna parę dni odstać w zalewie. 
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Ja ogolnie na ciasto mam dlugie zeby, ale drozdzowki uwielbiam.
Zas ryb, ani owocow morza nie tkne.
Enjoy The Silence
-
Livv
- Ulubiony utwór: Blue Dress Personal Jesus
No to nieźle bajerowałeś, może jakiś talent kulinarny się ujawnił?shodan pisze:07 mar 2024 22:08Raczej inne rzeczy. Miałem czas, więc siedziałem z książką kucharską i cudowałem. Jak zrobiłem dużą wanienkę, ba wannę ryby w zalewie octowej, to pożerli jeszcze tego samego wieczora. A przecież wiadomo, że ryba powinna parę dni odstać w zalewie.![]()
;*
-
Livv
Ja uwielbiam słodkości, a ryby to zależy jaka, raczej okazjonalnie (np. Na Wigilię).Czez pisze:08 mar 2024 00:05Ja ogolnie na ciasto mam dlugie zeby, ale drozdzowki uwielbiam.
;*
-
Livv
Pomimo choroby, chcąc trochę wrócić do normalności, upiekłam dzisiaj chlebek bananowy. Wyszedł wyborny i jestem z siebie dumna. Gdybym mogła, to chętnie bym się podzieliła. 
;*
-
Hien
Ja umiem robić pizzę, ale taką od zera, z ciastem, itd. Problem jest taki, że nie robiłem jej od 2020 r. i chyba zapomniałem, jak to szło.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Ja co tydzień w piątek właściwie robię pizzę.
-
Hien
Jaką robisz?
-
shodan
Sos, pieczarki, ser i coś na wierzchu w zależności na co przyjdzie ochota. Czasem boczek, czasem kiełbasa czy pomidory. W każdym razulie taką dosyć tradycyjną. Nie przepadam za wynalazkami. Czasami jak mi się nie chce kręcić ciasta, to kupuję gotowe.
-
Czez
Ja pizzy sam nie zrobie, ale czasami lubie zjesc. A moja ulubiona to pizza parmenska.
Natomiast wczoraj zachcialo mi sie gotowac i przyrzadzilem filety z kurczaka z cebula, pieczarkami, brzoskwiniami i wisniami.
Natomiast wczoraj zachcialo mi sie gotowac i przyrzadzilem filety z kurczaka z cebula, pieczarkami, brzoskwiniami i wisniami.
Enjoy The Silence
-
Hien
Czez, wybitny wybór pizzy
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Czteroserowa >>>
-
Hien
Jedz ją póki możesz
-
Czez
Quattro fromaggi, to chyba moja pizza nr 2
Enjoy The Silence
-
Livv
Jeśli mogę się pochwalić swoimi kulinarnymi ekcesami- ostatnio zrobiłam mnóstwo cynamonek, które rozeszły się jak świeże bułeczki po wyjęciu z pieca (dosłownie). 
;*
-
Livv
Wczoraj do nocy robiłam szarlotkę taką amerykańską dla koleżanki na urodziny i dzisiaj poszła. Jestem dumna ze swojego rozwoju kulinarnego, nawet koleżanka proponowała pociagnięcie jakiegoś biznesu.
;*
-
Hien
Rynek tłoczny, ale czemu nie. nie wiem ile masz lat (i nie pytam, bo nie wypada), ale ja patrząc w przeszłość, myślę sobie, że ile razy miałem jakiś pomysł, ale z niego rezygnowałem, to warto było jednak to zrobić (poza otworzeniem sklepu muzycznego, to był idiotyczny pomysł).
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Nie wiem, sklep ze sprzętem audio czy instrumentami brzmiałby spoko, ale mniemam, że chodzi o taki płytowy.
Do dziś tęsknie za Music Cornerem w Krakowie [*]
Do dziś tęsknie za Music Cornerem w Krakowie [*]
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Pomysł był w okolicach 2012-2013 roku i bazował na tym, że gastronomia masowo uciekała z Piotrkowskiej do galerii handlowych, więc lokale na w/w ulicy taniały. Z perspektywy czasu, pomysł był poroniony, bo po pierwsze: akurat wchodziliśmy w rozwój streamingu i dziś niewiele osób korzysta ze sklepów muzycznych (bo jeśli już ktoś kupuje cd, to może to robić w internecie), a poza tym, od tamtej pory gastronomia wróciła na Piotrkowską (badums).
W kwestii sklepów audio i z instrumentami, to i tak padają jak muchy, bo w Łodzi jest monopolista, przynajmniej w kwestii instrumentów, a po audio ludzie jeżdżą do sklepów typu rtv/agd.
W kwestii sklepów audio i z instrumentami, to i tak padają jak muchy, bo w Łodzi jest monopolista, przynajmniej w kwestii instrumentów, a po audio ludzie jeżdżą do sklepów typu rtv/agd.
-
Czez
Brawo.Livv Depeszkaa pisze:22 maja 2024 13:26Wczoraj do nocy robiłam szarlotkę taką amerykańską dla koleżanki na urodziny i dzisiaj poszła. Jestem dumna ze swojego rozwoju kulinarnego, nawet koleżanka proponowała pociagnięcie jakiegoś biznesu.
Enjoy The Silence