Niby nikt ale też nikt nie chciał się demaskować więc trudno było tak dyskutować, więc teraz najpierw będzie track reveal a potem czas na jawną dyskusję
Pomysł na…
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Re:
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Czego Ty Dragon się mnie ciągle czepiasz? Jak się wykłócałem w bestkach to było źle. Jak trzymam gębę na kłódkę, to też źle. Aferek brakuje, to ich szukasz widzę.Dragon pisze:04 paź 2024 14:43Apeluję do shodana o odstawienie wpisów emocjonalnych, te trochę merytoryczne były lepsze
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
"Czepiam" się tych pasywno-agresywnych tekstów. Tu jakieś obrażanie śpiewającej laski, tu prochy u Hiena, tu ciągłe marudzenie na porównania. To ma być śmieszne?
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Rany boskie, wuja, rzuciłeś naprawdę mocnym tekstem na forum publicznym, więc nie rób z siebie ofiary
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
shodan
Jakim znowu mocnym tekstem? I ja się na porównania nie obrażam. Bo te porównania byłyby nawet satysfakcjonujące, gdyby miały jakiś sens. Ja wiem, że ludzie mają różne mimowolne skojarzenia, ale jak przy jednym utworze trójka ludzi słyszy trzy zupełnie niepodobne do siebie różne wokalistki, których słucham, to już jest co najmniej dziwne. Takie doszukiwanie się czegoś a siłę. Mnie to po prostu dziwi, a nie obraża. Tyle w temacie i lecimy dalej.
-
Hien
Wuja, chłopie kochany, stary koniu, ze wszystkich nas tutaj jesteś najstarszy, jesteś żołnierzem, to daj nam przykład jak się inby kończy, a nie jak się je rozpyla do granic możliwości.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
Walenie głupa trwa w najlepsze. Wierz mi, shodan, że zapamiętam
-
Hien
"Jeśli kiedyś powiem coś
Czym zranię do żywego to
O jedno proszę Cię
Nie pamiętaj tego"
Kto pamięta z czego to cytat xD
Czym zranię do żywego to
O jedno proszę Cię
Nie pamiętaj tego"
Kto pamięta z czego to cytat xD
-
mintaj
Tym o zapomnieniu leków, delikatnie rzecz ujmując średnio to było potrzebne, bo mocno chamskie i zaczepneJakim znowu mocnym tekstem?
PACZKA
PACZKA
-
shodan
Coś Ty Mentos taki wrażliwy? Tak się mówi żartobliwie i tyle.
A Ty Dragon pamiętaj sobie co tam chcesz. Ja się zmywam, bo już nie mam sił ani ochoty na dalsze dyskusje o niczym.
A Ty Dragon pamiętaj sobie co tam chcesz. Ja się zmywam, bo już nie mam sił ani ochoty na dalsze dyskusje o niczym.
-
Dragon
To wyjątkowo choojowy humor spod budki z piwem, współczuję.
-
Hien
No, nie da się ukryć, że leki owszem biorę, nawet całkiem sporo, również te przepisane od psychiatry. I wziąłem je rano.
-
stripped
Hello
Pomyślałem że napiszę o jednym pomyśle który wpadł mi teraz do głowy
Co byscie powiedzieli na coś w rodzaju
Best of DM?
Ale, ale, chwila moment, żeby była jasność - myślałem o temacie związanym z naszymi ulubionymi/najważniejszymi numerami DM jednak działającym na innych zasadach niż nasze bestki tak naprawdę.
Mam pomysł na temat w którym każdy zaprezentowałby swoich 5 takich kluczowych numerów DM - niekoniecznie najlepszych/ulubionych, ale takich które odkrywaliście na różnych etapach przygody z DM i uzasadnialibyście te wybory pisząc o tle czasem osobistym a czasem czysto muzycznym, czasem siła sentymentu słuchania czegoś zaraz po premierze, czasem odkrycie jakiegoś numeru po wielu latach itp.
Każdy wybrałby 5 takich utworów, ułożył je w top5 najważniejszych spotkań z muzyką DM i lecąc od 5 do 1 miejsca po jednym utworze na "kolejkę" wrzucał i opisywał dlaczego dany numer jest taki istotny dla niego. I tu uwaga - BEZ recenzowania tego oraz BEZ ograniczeń typu że tylko raz dany kawałek może być wrzucony (bez "kradzieży", u kogoś dany numer może pojawić się jako 1. a u kogoś jako nr 4., to bez znaczenia - chętnie poczytałbym za co tak je cenicie).
Tak wiem że dev już dawał It's No Good do bestki zwykłej, może najwyżej to zrobić drugi raz tutaj, tbh wolałbym numerów DM nie widzieć w bestce utworowej tam bo słuchanie i recenzowanie ich dla mnie mija sie z celem, bardziej istotne jest dowiedzieć się DLACZEGO te kawałki lubimy.
Ktoś może napisać - ale ja to już pisałem X lat temu w temacie o X - pewnie tak ale tbh guzik z tego pamiętam, nie chce mi się szukać a znając Was już trochę lepiej teraz bardziej mnie to interesuje i chętnie zebrałbym to do kupy w jednym miejscu.
Wiem że macie temat w którym omawiacie całą dyskografie itd ale bardziej interesują mnie ewentualne pozamuzyczne też powody Waszej sympatii do tych numerów.
Pomyślałem że napiszę o jednym pomyśle który wpadł mi teraz do głowy
Co byscie powiedzieli na coś w rodzaju
Best of DM?
Ale, ale, chwila moment, żeby była jasność - myślałem o temacie związanym z naszymi ulubionymi/najważniejszymi numerami DM jednak działającym na innych zasadach niż nasze bestki tak naprawdę.
Mam pomysł na temat w którym każdy zaprezentowałby swoich 5 takich kluczowych numerów DM - niekoniecznie najlepszych/ulubionych, ale takich które odkrywaliście na różnych etapach przygody z DM i uzasadnialibyście te wybory pisząc o tle czasem osobistym a czasem czysto muzycznym, czasem siła sentymentu słuchania czegoś zaraz po premierze, czasem odkrycie jakiegoś numeru po wielu latach itp.
Każdy wybrałby 5 takich utworów, ułożył je w top5 najważniejszych spotkań z muzyką DM i lecąc od 5 do 1 miejsca po jednym utworze na "kolejkę" wrzucał i opisywał dlaczego dany numer jest taki istotny dla niego. I tu uwaga - BEZ recenzowania tego oraz BEZ ograniczeń typu że tylko raz dany kawałek może być wrzucony (bez "kradzieży", u kogoś dany numer może pojawić się jako 1. a u kogoś jako nr 4., to bez znaczenia - chętnie poczytałbym za co tak je cenicie).
Tak wiem że dev już dawał It's No Good do bestki zwykłej, może najwyżej to zrobić drugi raz tutaj, tbh wolałbym numerów DM nie widzieć w bestce utworowej tam bo słuchanie i recenzowanie ich dla mnie mija sie z celem, bardziej istotne jest dowiedzieć się DLACZEGO te kawałki lubimy.
Ktoś może napisać - ale ja to już pisałem X lat temu w temacie o X - pewnie tak ale tbh guzik z tego pamiętam, nie chce mi się szukać a znając Was już trochę lepiej teraz bardziej mnie to interesuje i chętnie zebrałbym to do kupy w jednym miejscu.
Wiem że macie temat w którym omawiacie całą dyskografie itd ale bardziej interesują mnie ewentualne pozamuzyczne też powody Waszej sympatii do tych numerów.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Ej, podoba mi się ten pomysł. Mam trochę takich kawałków DM które zaznaczały etapy mojego poznawania tego zespołu - a także otwierania się na inne dzięki temuż - więc z przyjemnością bym sobie taką piątkę ułożył.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Dragon
Ja w sumie w wątkach oblatających całą dyskografię zarzucam sporo wątków pozamuzycznych... nie wiem, czy kolejny wątek specjalnie mnie "odetka" w pisaniu, ale to mogę tylko za siebie mówić.
-
mintaj
W sumie jestem za
PACZKA
PACZKA
-
stripped
O właśnie - tu zasadnicza myślę różnica że w tym temacie liczę właśnie na udział wszystkich bestkowiczy - dev i mintaj chociażby którym tak jak mi nie bardzo chce się udzielać w temacie o wszystkich numerach z dyskografii.
-
shodan
Spoko pomysł. Choćby ze względu na obecność w nim Mentosa i Deva.
-
Hien
Spoko spoko
-
stripped
No i gites miód malina, widzę że z grubsza zgoda jest.
Proponuję zatem w wolnej chwili żeby każdy pomyślał sobie nad selekcją tych numerów, każdy może to oczywiście zrobić po swojemu acz ja przyznam z mojej strony że pewnie będę unikał paru ulubionych pozycji (vide Stripped lub I Feel You) i postawię na kilka mniej oczywistych momentów czy punktów zwrotnych które dziś po latach wspominam z większym sentymentem zwyczajnie.
Nie będę określał tu żadnych ram czasowych że mamy lecieć w określonym tempie - jak będzie zamułka mogę się po prostu przypomnieć że taki temat istnieje. Wybierzcie sobie 5 numerów, jeśli dacie radę ustawcie je w kolejności 5-1 (1 jako ten najistotniejszy) a ja w międzyczasie założę osobny temat i będzie można wlatywać.
Proponuję zatem w wolnej chwili żeby każdy pomyślał sobie nad selekcją tych numerów, każdy może to oczywiście zrobić po swojemu acz ja przyznam z mojej strony że pewnie będę unikał paru ulubionych pozycji (vide Stripped lub I Feel You) i postawię na kilka mniej oczywistych momentów czy punktów zwrotnych które dziś po latach wspominam z większym sentymentem zwyczajnie.
Nie będę określał tu żadnych ram czasowych że mamy lecieć w określonym tempie - jak będzie zamułka mogę się po prostu przypomnieć że taki temat istnieje. Wybierzcie sobie 5 numerów, jeśli dacie radę ustawcie je w kolejności 5-1 (1 jako ten najistotniejszy) a ja w międzyczasie założę osobny temat i będzie można wlatywać.