mintaj pisze: 24 sty 2022 00:25
No jak teraz sobie o tym pomyślę to to dość... losowa rozkmina, ale Slinta w sumie też setki lat nie słuchałem (muszę mieć odpowiednio zrąbany nastrój, by ta muza mi wchodziła)
Nie wiem, może jestem zrąbany, ale już prędzej bym skojarzył Świetliki z jakimś wczesnym Kultem, chyba że chodzi o typowo gitarowe surowe granie na cleanie, to może, ale tbh jest pierdyliard innych zespołów po drodze. Co ciekawe, Slint to był pierwszy band do jakiego mnie odesłano kiedy miałem fazę na Bark Psychosis. I to miało dużo większy sens.
W każdym razie, odnosząc się już trochę końcowo do Waszych wypowiedzi, cieszę się, że mój typ wywołał więcej reakcji pozytywnych niż negatywnych, przy czym przerzucamy się tutaj dobrą muzyką, więc raczej spodziewałem się głównie takich reakcji na te wszystkie nasze utwory (poza Shodanem, który tu rośnie na głównego hejtera

). Każdy dał coś dobrego i co najlepsze, każdy dał kawałek z innego kojca. Później może być trochę gęściej, przynajmniej z mojej strony, bo będę dawał między innymi muzykę instrumentalną, którą nie każdy na forum traktuje poważnie. No, ale zobaczymy jak będzie.
Póki co uważam ten temat za sukces, bawimy się dobrze, poznajemy/przypominamy sobie fajną muzykę.