Co fajnego Wam się dzisiaj przytrafiło?

Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 16 paź 2019 07:00

Za rok impreza u shodana ;)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 16 paź 2019 07:02

Ja mieszkam niedaleko Giżycka, więc następnym razem jak co, to zapraszam zacnych kolegów. :)
Awatar użytkownika
Czez

Post 16 paź 2019 07:22

Bede pamietal :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Malkolit
Ulubiony utwór: World in My Eyes

Post 12 lis 2020 00:01

Zagrałem se dzisiaj w netowym turnieju szachowym, na który przypadkiem trafiłem (choć odkąd kilkanaście miesięcy temu Youtube, nie wiem, na jakiej zasadzie, proponował mi do obejrzenia filmy paru znanych streamerów, to ta gra znów zaistniała w moim życiu), i chyba nieźle mi poszło. Jak na kompletnego amatora bez jakiejkolwiek kategorii i doświadczenia w takich zmaganiach. Przeciwnicy generalnie też byli zainteresowanymi amatorami, choć paru gości było na zdecydowanie wyższym poziomie od reszty stawki.
Arena trwała trzy godziny i przyznać muszę, że jak przez pierwszą godzinę, może półtorej byłem mocno skoncentrowany, to potem gdzieś nastąpił zjazd (zwłaszcza jedną partię oddałem w idiotyczny sposób) i potem szło już różnie (dla odmiany jeden z rywali też niesamowicie wtopił i, tak jak ja wcześniej, podwalił mi wygraną pozycję).
Ale zapomniałem już, ile ta gra mi kiedyś radości dawała, jak byłem mały i grałem z wujkiem czy z tatą.
Może za jakiś czas to powtórzę, bo to jednak mocno angażuje i sporo sił kosztuje (myślenie!)
Awatar użytkownika
Czez

Post 12 lis 2020 00:04

Brawo Malkolit. Szachy to bardzo zacna gra :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 04 gru 2020 21:13

Wycieczka do Kamiennej Góry, kolejowa. Wydawałoby się, że to od Wałbrzycha nie tak strasznie daleko, ale żeby tam dojechać dziś w cywilizowany sposób trzeba zorganizować niemałą wyprawę. 35 kilometrów z przesiadką, no ale na szczęście wszystko dobrze skomunikowane. Wizyta w księgarni nieudana, ale wynagrodziłem sobie przygodami w pociągach. Szczególnie, że ten właściwy do Kamiennej jest obsługiwany przez czeską załogę, tyle że na polskiej taryfie cenowej. Konduktorka poradziła sobie znacznie lepiej ze skomplikowanymi systemami ofert i taryf niż automat PolRegio, bo w stronę powrotną zapłaciłem dwa razy mniej :lol:
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 21 gru 2020 21:51

Okazało się, że nie mam COVIDa. To dość fajna rzecz, i przytrafiła się dzisiaj.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Czez

Post 22 gru 2020 16:21

Devo, trzymaj sie 🍻
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
devotional

Post 22 gru 2020 19:38

Czez pisze:
22 gru 2020 16:21
Devo, trzymaj sie 🍻
Postaram się :D
Awatar użytkownika
Hien

Post 22 gru 2020 23:35

Czez współczuje komuś braku covida xD
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
dejmien

Post 23 gru 2020 00:44

Czez już kiedyś popełnił w tym miejscu pewne przewrotne złożenie życzeń. Wtedy wzięliśmy to za przejęzyczenie. A tymczasem Czez udowadnia, że jego pozdrowienia mogą mieć ekscentryczny charakter. 😁
Awatar użytkownika
Czez

Post 23 gru 2020 11:33

Chlooaki, kuzwa, mieliscie koronke, a ja nie. Nie chcialbym, zeby to, tak jak zreszta cokolwiek innego, zagrozilo komukolwiek. Nosz kurde, znam Was.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
devotional

Post 23 gru 2020 19:50

Czez pisze:
23 gru 2020 11:33
Chlooaki, kuzwa, mieliscie koronke, a ja nie. Nie chcialbym, zeby to, tak jak zreszta cokolwiek innego, zagrozilo komukolwiek. Nosz kurde, znam Was.
Ja chyba wolałbym mieć to już za sobą. Ale też wczorajszy test na przeciwciała wykazał, że kontaktu z wirusem nie miałem. I ch*j :F
Awatar użytkownika
Czez

Post 19 kwie 2021 13:15

Co sie przytrafilo dobrego? W sumie dwie rzeczy, choc jedna jest daleka od dobrej, a wrecz przeciwnie.
Dobra jest taka, ze dostalem propozycje nowej pracy.
A zla, ze moj bardzo dobry znajomy odszedl z tego swiata na zawal. Jego kobieta do mnie zadzwonila i teraz tez trzeba jej pomoc poogarniac rozne sprawy. Takze prosze nie wkurzajcie sie, jak bede opozniony w roznych tematach.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Malkolit
Ulubiony utwór: World in My Eyes

Post 19 kwie 2021 14:00

Spoko, Czez, trzymajcie się tam, i Ty, i owa Pani, miejmy nadzieję, że wkrótce będzie normalniej :)
Awatar użytkownika
Czez

Post 13 maja 2021 00:59

No i znowu mam cos do powiedzenia w tym temacie.
Obslugiwalem dzis klienta, ktory mowil pieknym ksiazkowym jezykiem polskim, z nienagannym i wrodzonym akcentem angielskim. Generalnie nic nowego dla mnie. Czesto jest tak, ze jeden rodzic jest z Polski a drugi nie, albo... dzieci emigrantow. W Wielkiej Brytanii nazwijmy, ze mieszka kilka fal emigrantow. Mowie oczywiscie o Polakach. Dla przykladu: powojenna, w stanie wojennym, a ostatnio jak weszlismy do unii. Mysle, ze warto bylo z deka przyblizyc zagadnienie, zebyscie mogli lepiej zrozumiec cala sytuacje. W kazdym razie facet starszy ode mnie, na oko pod szescdziesiatke, wiec pomyslalem, ze jeden z rodzicow, a ewentualnie dziadek lub babka, zostali w Anglii po wojnie, druga polowka tutejsza no i stad wzial sie ten czlowiek. W rzeczywistosci jego ojciec w wieku 19 lat musial uciekac z pl w 1945 roku. W latach 50tych tu w Anglii poznal dziewczyne, tez z pl i wzieli slub.
Temat zszedl na czasy wojenne i to co dzialo sie potem. W pewnym momencie w nawiazaniu do naszej rozmowy, chcialem mu cos pokazac w telefonie. Biore komorke do reki, otwieram, a on widzac tylko moj ekran mowi tak: oooo, depeche mode 🙂
Zeby nie przedluzac, okazalo sie, ze on tez za nimi przepada, ale malo tego... jego brat mieszka w Kalifornii i kiedy on tez tam troche pomieszkiwal, byl nawet wraz ze swoim bratem u Gora w domu. Jego brat mial jakies konszachty z Martem. Cos dla niego robil, ale nie wiem co. W kazdym razie opowiadal, ze jakies zdjecia zespolu na basenie, to byly wlasnie z jego posiadlosci, ze np dzieciaki Gora jak chodzily do szkoly, to mialy zmienione nazwiska ze wzgledow bezpieczenstwa. No ogolnie przegadalismy ponad godzine. Stanelo na tym, ze sie wymienilismy numerami telefonow i kiedys sie spotkamy na piwo.
I teraz tak: zdjecia basildonczykow na basenie, to ja rozne widzialem. Tylko ja nie przywiazuje uwagi moim zdaniem do niekoniecznie waznej informacji, gdzie jakies tam zdjecie bylo zrobione. Oczywiscie czasami cos zostanie w glowie.
No wlasnie, ja to pewnie taki fan, jak z koziej dupy traba, bo nie wiem za duzo o ich zyciu prywatnym, bo jakos mnie to nie interesuje. Jednakze zainteresowala mnie informacja, ze dzieciaki mialy zmienione nazwisko. Da sie to jakos sprawdzic?
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 13 maja 2021 05:14

Chodziło na pewno o promocyjną sesję zdjęciową do Excitera, są tam rzeczywiście w basenie jakiejś posiadłości i bardzo możliwe że w Kalifornii. Co do nazwisk to nie mam pojęcia, trudno mi uwierzyć ale kto wiem
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Czez

Post 13 maja 2021 08:08

No wlasnie, mi tez trudno uwierzyc.
Ale fajnie by bylo, gdyby to mozna bylo sprawdzic.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 13 maja 2021 08:09

Jakie to ma znaczenie? 💁‍♂️
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Czez

Post 13 maja 2021 08:12

A tak, dla ciekawosci 😁