Best of Forum V
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ja odkąd wykupiłem próbne Spotify Premium tak wsiąkłem, zostawiłem i głównie tam słucham, stamtąd tylko scrobbluje też
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Najgorzej
Tak jakby wszyscy zapominali, że jak sobie tutaj piszemy to jest tylko wycinek, ale dobrze. Jak nie daj Marks polubię coś od niej to nie dam wam znać
Abstrahując od całej warstwy dookoła, ta egzaltacja godna licealistki jest zdumiewająca.shodan pisze:01 lut 2024 23:41To jest wyjątkowo chamskie i obraźliwe określenie. I mało dyplomatyczne. Świadczy tylko o twojej niezrozumiałej i bezrozumnej nienawiści. O twojej bezgranicznej arogancji i ignorancji. I bezsilności, co mnie akurat bardzo cieszy.
-
Dragon
Spotify + ciekawe strony na blogspot - to całkiem dobre zestawienie. Jeszcze jest stronka z torrentami, ale z elementem rosyjskim w nazwie, to nie wrzucamHien pisze:02 lut 2024 09:16Niestety korzystanie ze Spotify stoi moralnie na równi ze ściąganiem mp3 z neta. Ja nie potrafię też przeskoczyć bariery posiadania czegoś, nawet w formie pliku, a odtwarzania ze streamingu. Nie mówiąc o tym, że co chcę czegoś posłuchać, to Spotify tego nie ma.
-
Hien
Ja jestem team bandcamp, przy czym dużo się ostatnio mówi o tym, że ich też pochłonęło korpo włodarstwo. Ponadto nadal kupuję cd i winyle.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Spoti akurat nie używam, ale współdziele sobie yt music I tidala. To pierwsze ma niemal nieograniczoną biblioteke, to drugie oferuje znacznie lepszą jakość. Odkąd padł mi dysk z MP3 zbieranymi od liceum jakoś nie mam serca do tego formatu
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Problem z tym, że streaming nie jest żadnym formatem, więc jeżeli coś zniknie że Spoti, tidala, itd, to zniknie i siusiak. Tak jakby dysk się zrąbał.
-
Dragon
I to jest chyba największy problemów streamingów - czasami poza nimi po prostu nie ma jakichś rzeczy. To głupie też z tego względu, że dany numer może przejść 3-4 zmiany po drodze. Dostepu do oryginału wtedy nie ma
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
No właśnie z YT to mi raz skrobluje, raz nie skrobluje. Nie wiem o co chodzi. Na domowym laptopie to w ogóle nie chce scroblować, chociaż wtyczkę zainstalowałem jak należy.Hien pisze:02 lut 2024 09:12Wujas, co się z Tobą stało. Jakie Spotify? Na soulseek leć i ściągaj w mp3. Swoją drogą, całość jest też oficjalnie na yt.
Co do Spotify - uległem w ostatnich miesiącach wygodzie z korzystania tego ustrojstwa. Pewnie, że nie wszystko tam jest, ale są też ogromne ilości rzeczy, których by mi się ściągać w postaci mp3 zapewne nie chciało. Chociaż ważniejsze albumy i tak ściągam, jak są dostępne. Głównie używam do tego tej ruskiej strony, co mi kiedyś Murzyn polecił. Soulseeka to nawet nie znam.
-
Hien
Ruskie strony mogą mieć bonus tracki w postaci wirusów. Jeśli chodzi o ściąganie mp3, to soulseek jest absolutną podstawą. Ja bez niego już nie funkcjonuję.
Jeśli chodzi o Spoti, to tak naprawdę jedyną zaletą jest wygoda i szybki dostęp do olbrzymiej biblioteki muzyki (o ile mamy dostęp do internetu), co jest zwłaszcza pomocne np w podróży. O to by było na tyle. Jakość muzyki na Spotify jest kiepska, a biblioteka coraz mniejsza, wykonawcy coraz częściej wycofują swoją muzę, jeśli mają do niej prawa i mogą sobie na to pozwolić (czyli raczej duże nazwy i nazwiska).
Jeśli chodzi o Spoti, to tak naprawdę jedyną zaletą jest wygoda i szybki dostęp do olbrzymiej biblioteki muzyki (o ile mamy dostęp do internetu), co jest zwłaszcza pomocne np w podróży. O to by było na tyle. Jakość muzyki na Spotify jest kiepska, a biblioteka coraz mniejsza, wykonawcy coraz częściej wycofują swoją muzę, jeśli mają do niej prawa i mogą sobie na to pozwolić (czyli raczej duże nazwy i nazwiska).
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Zainstalowałem dziś soulseeka i trochę pościągałem. Wreszcie dorwałem albumy Polaris.
-
Hien
-
Dragon
R u t r a c k e r jest git, czasem używam jeszcze wyszukiwarki torrentów (gdy akurat nie ma na blogach jakiegoś Wiese czy innych elektro starców)
-
Hien
Wiese wszystko co chciałem (a chciałem wszystko), znalazłem na slsk we flac.
-
Dragon
Podstawowy problem z slsk: nie wiem jak to działa xd
-
Hien
Panie, to nie jest DC++ żeby były z tym problemy, instalujesz, rejestrujesz konto, udostępniasz jakieś mp3 z dysku żeby nie dostać bana od userów i ściągasz. To działa tak samo jak kazaa, emule, itd, tylko ma więcej muzyki. Tak o 90% więcej. Ale starczy tego OT, bo wszystko tu wrzucasz Panie kolego, tylko nie recenzje.
-
Dragon
Wrócę do domu to siądę i napiszę, Panie, co Pan!
-
Hien
Pan Fuhrer, KLAPE ZU UND SCHREIBE *czy jakoś tak
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
NO I GDZIE TE RECKI HALO
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl