Remixes 81-04

Awatar użytkownika
Hien

Re: Remixes 81-04

Post 24 maja 2009 23:58

devotional pisze:Ja jeszcze wymiękam przy remiksie Little 15. Schnaussa. Kapitalna robota!
A słuchałeś płyt Schnaussa?
Ja mam wszystkie i po prostu ubóstwiam tego człowieka, wszak ta muza to ambient w czystej postaci. Rewelacja!
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
astiz

Post 25 maja 2009 00:04

Hien pisze:
a ja nie mam nic do remiksu Shinody. Odwalił kawał dobrej roboty.
Miał ten utwór odświerzyć i wprowadzić we współczesne klimaty, trudno zarzucić mu to że mu się nie udało. Nie silił się na jakieś niewiadomo co tylko zrobił prosta wersje w stylu Linkin Park, dzieciaki to połkneły.
Właśnie,małolaty połknęły;ten mix jest straszliwym wypłaszczeniem muzycznym,pop którego w żaden sposób nie trawię,nazwałbym to nawet profanacją :co: aczkolwiek animowane video jest jest świetne.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 25 maja 2009 00:06

Hien pisze:Nie rozumiem co złego jest w remiksach a zwłaszcza w tych, których się nie słyszało.
Ależ nie ma nic złego w remiksach, ja tylko za nimi nie przepadam. :)
Hien pisze:Remix In Your Room autorstwa Butcha Viga... lepszy od oryginału.
Nie ma nic lepszego od oryginału. :mrgreen:
A remix shinody ETS jest naprawdę świetny (choć nie lubię Linking Park).
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 maja 2009 00:43

Shodan ja Ci mówie posłuchaj sobie "Remixes 81 > 04", to tak jakby DM nagrało nową płytę, niektóre kawałki odkrywa się na nowo w tych wersjach.
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 25 maja 2009 00:55

Hien pisze:
devotional pisze:Ja jeszcze wymiękam przy remiksie Little 15. Schnaussa. Kapitalna robota!
A słuchałeś płyt Schnaussa?
Ja mam wszystkie i po prostu ubóstwiam tego człowieka, wszak ta muza to ambient w czystej postaci. Rewelacja!
Słuchałem. Właśnie ten remiks mnie zachęcił xD Powiem, że odleciałem. Brzmi niesamowicie przekapitalnie. Jestem zresztą miłośnikiem ambientu, więc ;p Ehh, a zaczynałem od Briana Eno xD
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 25 maja 2009 13:57

newdress pisze:ten mix jest straszliwym wypłaszczeniem muzycznym,pop którego w żaden sposób nie trawię,nazwałbym to nawet profanacją
Nie no jasne, oryginał za to wcaaale nie jest komercyjnym popowym numerem :P Śmieszne ale ten remix mnie przyciągnął do DM, nie wiedziałem że robił go ktoś spoza zespołu, wpadły mi w ucho te dzwoneczki i zimne syntezatory, potem usłyszałem A Pain... więc nie przyszło mi do głowy że remiks robił Shinoda, a to przecież takie oczywiste heh. Może powinienembył zostać fanem LP? :grins:
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
astiz

Post 25 maja 2009 15:07

Ojjj...broń Cię Boże! :dont:
Poza tym nie twierdzę,że ETS nie jest popowy,chodzi o to,że ten remix jest muzycznie "wypłaszczony",a oryginał nie.
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 maja 2009 16:29

Sam jesteś wypłaszczony ;)
ETS w oryginale to prosty numer pop do zrobienia z palcem w dupie przez każdego, tak więc nie oczekuje z,e remiks będzie jakiś wybujały, z gówna bata nie ukręcisz.

A ja nie mam nić do Linkin Park, lubię ich i mam olbrzymi szacunek do tego co robią i jak to robią w swojej kategorii muzycznej. Nie trzeba ich lubic ale nie można odmówić im talentu, sa na prawde nieźli wśród zespołów grających podobną co oni muzykę.
astiz

Post 25 maja 2009 17:55

Zaraz pewnie powiesz,że lubisz Hotel Tokio i że masz do nich wielki szacunek,za to co robią w swojej kategorii muzycznej...itd,itp,etc...
Zaskakujesz mnie Hien. ;)
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 maja 2009 18:30

Do muzyki nalezy mieć szacunek.
A mogę Cie zaskakiwac, nie jestem tutaj aby pokrywać czyjś muzyczny gust jak i jego ignorancje. Gdzieś teraz siedzą sobie ludzie, fani LP, i naśmiewają się z takich jak Ty i ja, którzy słuchają Depeche Mode. Nie mają racji ale pod tym względem niczym się od Ciebie nie różnią :roll:
Awatar użytkownika
shodan

Post 25 maja 2009 20:28

Hien pisze:ETS w oryginale to prosty numer pop do zrobienia z palcem w dupie przez każdego
Ciekawe. To czemu jeszcze nie słyszałem równie prostego acz genialnego utworu w Twoim wykonaniu? ;)
Awatar użytkownika
Hien

Post 25 maja 2009 20:46

Bo Boysi nagrali już "Jesteś Szalona" i w polsce jestem spalony ;)
Awatar użytkownika
Rajca

Post 26 maja 2009 09:20

shodan pisze:
Hien pisze:ETS w oryginale to prosty numer pop do zrobienia z palcem w dupie przez każdego
Ciekawe. To czemu jeszcze nie słyszałem równie prostego acz genialnego utworu w Twoim wykonaniu? ;)
Ale to jest poniekąd stwierdzenie faktu. Jakoś nie przepadam za linią obrony mówiącą, że do krytyki i oceny trzeba wspiąć się na ten sam poziom/szczebel w drabince.
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 26 maja 2009 10:20

Ale ludzie lubią ten argument wykorzystywac, no bo proszę - nagrasz coś takiego? Powiesz 'nie', a rozmówca powie - 'no i moja racja'. Tyle.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Hien

Post 26 maja 2009 14:53

Rajca pisze:nie przepadam za linią obrony mówiącą, że do krytyki i oceny trzeba wspiąć się na ten sam poziom/szczebel w drabince.
w tym wypadku zlecieć na zbity pysk :tak:
Awatar użytkownika
shodan

Post 26 maja 2009 23:04

Rajca pisze:Jakoś nie przepadam za linią obrony mówiącą, że do krytyki i oceny trzeba wspiąć się na ten sam poziom/szczebel w drabince.
A ja nie przepadam, gdy ktoś ocenia utwór na podstawie stopnia skomplikowania. Bo stwierdzenie, że coś jest tak proste, że każdy by to nagrał, to żaden argument. Dla mnie może być coś dziecinnie prostego, a jednak genialnego, wspaniałego i nigdy nie nudzącego się. Jak ETS właśnie. :tak:
Awatar użytkownika
Hien

Post 26 maja 2009 23:25

To nie był argument, nie toczyliśmy tu dyskusji o ETS bo to nie ten temat, to była luźna uwaga na temat tego jak ma się ten utwór do remiksu.

Podobnie Ty nie potrafiłbyś napisać dlaczego niby ETS jest taki dobry (tak żeby mnie to przekonało), to są subiektywne opinie i tyle.
Awatar użytkownika
prey

Post 04 cze 2009 22:51

Najrozsądniejsze wydawnictwo ostatniej dekady. Ładnie wygląda na półeczce. Nie gorzej się słucha.
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
FREE STATE

Post 06 mar 2011 14:40

Czy ja wiem? The Remixes rozsądne? Rozsądnym albumem to ja bym nazwał PTA albo Violatora... :)
Chociaż mimo wszystko nie będę tego krytykował, bo niektórych remiksów słucham z przyjemnością...
Nie znakomity, nie beznadziejny - po prostu na poziomie.

Czekam z niecierpliwością na drugi album The Remixes...
FREE STATE

Post 16 kwie 2011 17:41

Po tak długiej przerwie nasuwa się jeszcze pytanie, które wydawnictwo okaże się lepsze?
Bo w jakości singla na razie na plus Remixes 2... trzeba czekać.