DM track by track #1: Speak & Spell
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: DM track by track #1: Speak & Spell
Uwielbiam te hienowe brechy z Dejva. 
-
Hien
Dev to człowiek unikatowy i należy to celebrować. Swoją drogą, w tym tempie to nie skończymy S&S do 2023 roku.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Naprawdę liczyłeś na co innego?
-
Hien
TUSZE
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Czas błędów i wypaczeń dawno się zakończył xDHien pisze:19 maja 2022 10:38A to już coś, bo Dev to człowiek, który dissował numery kiedy w tekście nie znajdował się tytuł, albo wycinał trzaski z ripów winylowych xDDDD
Niestety tak właśnie robiłem
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
No i temat o S&S kwitnie tylko dzięki dyskusji o nerwicy Deva. KOCHAM TO FORUM
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Ile można o tej muzyce Depeche Mode na forum Depeche Mode. W zależności od sezonu co innego jest tutaj głównym tematem.
-
Hien
Po namyśle, muszę jednak stwierdzić, że chyba liczyłem, bo:
1) myślałem, że w temacie o DM niektórzy (np. Czez) będą mieli więcej zapału do pisania,
2) przy kawałkach słuchanych milion razy, nie będzie problemu z tym żeby coś napisać szybciej niż w tydzień (o ile nie więcej, okaże się xD)
ale jak zwykle wygrywam turniej króla naiwności xD FML
-
shodan
Czeza ufo porywa bez ostrzeżenia. I nigdy nie wiadomo, kiedy odda.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
New Life
To był jeden z pierwszych kawałków DM, jakie poznałem - za sprawą The Best of Depeche Mode vol. 1, pierwszej płyty DM u mnie na półce. Wtedy myślałem: to nie to, czego szukałem, aczkolwiek chwytliwa melodyjka, odmienne brzmienie i łatwo wyczuwalna wesołość tego kawałka już zwróciła moją uwagę. Ale na prawdziwą sympatię przyszła pora później, w miarę zagłębiania się w dyskografię i przekonywania się, że wolę czystą elektronikę od tej z wpływami industrialnymi.
Koncertowe wersje ogólnie średnio do mnie trafiają, to jest bardziej ciekawe wspomnienie swoich czasów, innych brzmień niż później, zrywających się taśm, repertuaru, który wyróżnia się wyraźnie na tle całej dyskografii (bo jest po prostu inny). Nigdy nie interesowały mnie teksty piosenek Vince'a, mnie to w sumie rybka. Generalnie New Life to fajnie bujający, lekki kawałek, którego się tym przyjemniej słucha, im mniej człowiek ma na głowie. Może ten opis jest krótki, ale nigdy jakoś szczególnie tej piosenki nie rozważałem pod różnymi względami i to najlepiej oddaje mój stosunek do niej. Fajnie, że New Life jest, lubię posłuchać, przyjemna muzyka na przyjemne chwile. Lubię przeboje, dla mnie muzyka, żeby była fajna, nie musi mieć "głębi", stojącej za nią "idei" itp. górnolotnych bzdur. I nie mam nic przeciwko temu, że to stare, bo dla mnie np. muzyka z lat 70. zestarzała się znacznie bardziej.
A, i jeszcze jedno - New Life to najlepszy możliwy otwieracz Speak & Spell.
To był jeden z pierwszych kawałków DM, jakie poznałem - za sprawą The Best of Depeche Mode vol. 1, pierwszej płyty DM u mnie na półce. Wtedy myślałem: to nie to, czego szukałem, aczkolwiek chwytliwa melodyjka, odmienne brzmienie i łatwo wyczuwalna wesołość tego kawałka już zwróciła moją uwagę. Ale na prawdziwą sympatię przyszła pora później, w miarę zagłębiania się w dyskografię i przekonywania się, że wolę czystą elektronikę od tej z wpływami industrialnymi.
Koncertowe wersje ogólnie średnio do mnie trafiają, to jest bardziej ciekawe wspomnienie swoich czasów, innych brzmień niż później, zrywających się taśm, repertuaru, który wyróżnia się wyraźnie na tle całej dyskografii (bo jest po prostu inny). Nigdy nie interesowały mnie teksty piosenek Vince'a, mnie to w sumie rybka. Generalnie New Life to fajnie bujający, lekki kawałek, którego się tym przyjemniej słucha, im mniej człowiek ma na głowie. Może ten opis jest krótki, ale nigdy jakoś szczególnie tej piosenki nie rozważałem pod różnymi względami i to najlepiej oddaje mój stosunek do niej. Fajnie, że New Life jest, lubię posłuchać, przyjemna muzyka na przyjemne chwile. Lubię przeboje, dla mnie muzyka, żeby była fajna, nie musi mieć "głębi", stojącej za nią "idei" itp. górnolotnych bzdur. I nie mam nic przeciwko temu, że to stare, bo dla mnie np. muzyka z lat 70. zestarzała się znacznie bardziej.
A, i jeszcze jedno - New Life to najlepszy możliwy otwieracz Speak & Spell.
-
Hien
Właśnie miałeś okazjęMalkolit pisze:19 maja 2022 18:23nigdy jakoś szczególnie tej piosenki nie rozważałem pod różnymi względami
-
Hien
Dobra Miśki, powoli mijają dwa tygodnie. Nie wiem po co np. Mentos się wciska do tych wszystkich gier żeby potem mieć totalne wyjebongo na nie, może to jakiś trolling, nie wiem. Trochę szkoda, bo myślałem, że się fajna dyskusja rozwinie, ale po co zmuszać ludzi do pisania, skoro ewidentnie im się nie chce xD
Zostawiam kolejkę otwartą do końca tygodnia i w poniedziałek lecimy z kolejnym utworem. Czez też by mógł się określić czy podtrzymuje udział, czy nie, bo chyba go znowu robota wciągnęła.
Zostawiam kolejkę otwartą do końca tygodnia i w poniedziałek lecimy z kolejnym utworem. Czez też by mógł się określić czy podtrzymuje udział, czy nie, bo chyba go znowu robota wciągnęła.
-
shodan
Chyba i tak dałeś za dużo czasu. 3 tygodnie na jeden utwór to jakiś żart. W tym tępie nie dożyję nawet do Violator. A Mentos konsekwentnie ignorowuje temat i nas. 
-
Hien
No, wiem xD Jak pisałem, że tu "nie trzeba się spieszyć", to nie miałem na myśli takiej obsuwy, chociaż ktoś mógł to oczywiście zinterpretować sobie tak, że możemy tkwić z New Life do Gwiazdki. Mentos to jest pewnie ten typ co deklaruje swoją obecność na imprezach i na nie nie chodzi, podpisuje umowy o kredyt i nie płaci, potwierdza, że przyjdzie na pokaz garnków Phillipiaka i potem o tym zapomina.
-
Hien
Dobra, jeśli ktoś chciałby jeszcze coś napisać w sprawie New Life, odnieść się do opinii innych, itd, to zapraszam. Myślę, że od jutra polecimy z kolejnym kawałkiem.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Las rąk 
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
No, w sumie nie wiem na co liczę xD
Dobra, walić to, jak ktoś chce, to może już lecieć z I Sometimes Wish I Was Dead. Temat New Life uważam za zamknięty.
Dobra, walić to, jak ktoś chce, to może już lecieć z I Sometimes Wish I Was Dead. Temat New Life uważam za zamknięty.
-
shodan
Nareszcie. Ile można czekać na dwa zdania o utworze, który każdy dobrze zna. No chyba, że Mentos nie zna.
Jak Czez wreszcie wyrwie nogi ze smoły, to może się jeszcze do New Life odnieść.
Jak Czez wreszcie wyrwie nogi ze smoły, to może się jeszcze do New Life odnieść.
-
Hien
Od teraz też zasada jest taka, że na jeden utwór mamy tydzień czasu. Jeśli ktoś napisze, że nie da rady i potrzebuje więcej czasu, to wezmę to pod uwagę. Jeśli nie, to lecimy dalej bez patrzenia się za siebie.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Za miesiąc Czez tu wróci z siedmioma tekstami pod rząd, żeby potem znowu ucichnąć.