Co dalej z Depeche Mode? (rok 2020 i dalej…)
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Chciałem napisać coś śmiesznego ale okazało się że to nie było zupełnie śmieszne poza moją głową.Arsendis pisze:15 sty 2025 15:48W 2030 na 50lecie mogliby zrobić coś fajnego dla fanówHien pisze:15 sty 2025 15:45Na pewno coś jeszcze nagrają, ale liczę że wypadli z wyrytego rytmu konkretnej ilości lat między płytami i rutyny chodzenia do studia jak do korpo. Im więcej czasu odpoczną od DM, tym lepiej dla nich i dla nas. Mam nadzieję, że przed 2030 r., jedyne co dostaniemy od DM, to archiwalne nagrania, rocznicowe deluxy, itd.
No w kwestii kolejnej płyty, to ja tam uważam, że w sumie jakikolwiek longplay wydany po płycie o nazwie MEMENTO MORI traciłby mi odcinaniem kuponów. No i ten, nie zakładam że pod koniec życia odpali im się tryb geniusza jak Bowiemu.
Ale niech rusza chociaż na jeszcze jedną trasę koncertową, bo jednak spoko by było ich zobaczyć LIV(V)E
DEPESZWIZJA 123: EDYCJA NOWOFALOWA
FINAŁ 21:15
-
mintaj
Serio ktoś tak gadał w okolicach ptaka?shodan pisze:15 sty 2025 15:29Ja tylko wiem, że od co najmniej 20 lat ludzie gadają, że to już na pewno koniec. A te pierniki nic sobie z tego nie robią.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Bardziej w okolicach SOTU. I to na tym forum nawet.
Na razie nic nie robią, ale nigdy nie wiadomo, kiedy Gore dostanie jakiegoś kompozytorskiego natchnienia.
Na razie nic nie robią, ale nigdy nie wiadomo, kiedy Gore dostanie jakiegoś kompozytorskiego natchnienia.
-
Hien
No Seba, trochę to pierdoIenie jest jednak. Po pierwsze, jakąkolwiek "odcinalność kuponów" można mierzyć dopiero na podstawie albumu, którym te kupony miałyby być odcinane, a nie teoretyzując, że hipotetyczny album miałby odcinać kupony bo wyjszedł po innym albumie, który nazywa się tak i srak lol. Po drugie, kto jak kto, ale DM raczej nigdy nie można było o takie zagrywki posądzić.. To jest chyba jeden z ostatnich zespołów o takim stażu i pozycji, który nie pojechał jeszcze w jakieś trasy best of, czy odgrywając klasyczny album w całości, i jeden z ostatnich, który się w międzyczasie nie rozpadł. A nawet jeśli, to są dobre reuniony z ostatnich lat opatrzone równie dobrymi come back albumami (np. Dinosaur Jr lub British Sea Power). Myślę, że to jest kwestia inspiracji i dobrego momentu, ale jeżeli słucha się ich nowszych albumów po razie i rzuca w kąt, to do różnych wniosków można dojść, nie wiem, bo tak nie robiłem (umyślnie przejaskrawiam dla zgrywy, niech się nikt nie zesra).mintaj pisze:15 sty 2025 16:18Chciałem napisać coś śmiesznego ale okazało się że to nie było zupełnie śmieszne poza moją głową.Arsendis pisze:15 sty 2025 15:48W 2030 na 50lecie mogliby zrobić coś fajnego dla fanówHien pisze:15 sty 2025 15:45Na pewno coś jeszcze nagrają, ale liczę że wypadli z wyrytego rytmu konkretnej ilości lat między płytami i rutyny chodzenia do studia jak do korpo. Im więcej czasu odpoczną od DM, tym lepiej dla nich i dla nas. Mam nadzieję, że przed 2030 r., jedyne co dostaniemy od DM, to archiwalne nagrania, rocznicowe deluxy, itd.
No w kwestii kolejnej płyty, to ja tam uważam, że w sumie jakikolwiek longplay wydany po płycie o nazwie MEMENTO MORI traciłby mi odcinaniem kuponów. No i ten, nie zakładam że pod koniec życia odpali im się tryb geniusza jak Bowiemu.
Ale niech rusza chociaż na jeszcze jedną trasę koncertową, bo jednak spoko by było ich zobaczyć LIV(V)E
Jak już ich rozliczamy w taki sposób, to równie dobrym, o ile nie lepszym pretekstem do zakończenia działalności była śmierć Fletchera, ale Gore miał parcie żeby działać dalej. Raczej nie dla hajsu, bo są znacznie lepsze sposoby na trzepanie takowego (jak wspomniane wcześniej albumowe trasy, czy wydawanie archiwalnego materiału w ilościach idących na tony). Beka trochę, bo album miałby być odcinaniem, ale sama trasa, żebyś mógł iść ich zobaczyć live, już nie xD No, Stary XD
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Przecież wg niektórych wszystko po Ultra jest odcinaniem kuponów i zżeraniem własnego ogona.
Ja jestem pewien, że Gore jeszcze będzie miał niejedną czapkę pomysłów na album. Przerwy są coraz dłuższe, bo i nie ma już tej młodzieńczej werwy i energii, ale po odpowiednio długim odpoczynku wilka zawsze ciągnie do lasu.
No prawie zawsze, bo aż dziwne, że od tylu lat Wildera jednak nie ciągnie.
Ja jestem pewien, że Gore jeszcze będzie miał niejedną czapkę pomysłów na album. Przerwy są coraz dłuższe, bo i nie ma już tej młodzieńczej werwy i energii, ale po odpowiednio długim odpoczynku wilka zawsze ciągnie do lasu.
No prawie zawsze, bo aż dziwne, że od tylu lat Wildera jednak nie ciągnie.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Jak będziecie mocno skręcać w dyskusję o Alanie, to walcie tutaj please.shodan pisze:15 sty 2025 21:08No prawie zawsze, bo aż dziwne, że od tylu lat Wildera jednak nie ciągnie.![]()
-
shodan
Nie ma potrzeby. Tylko wspomniałem zdaniem przy okazji, bo to były członek DM jakby nie było.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Oho, oho, sezon ogórkowy się zaczął i ulubiony nasz temat powrócił 
-
Hien
Nie wiem czyj to jest ulubiony temat tbh
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Ja też nie wiem, choć się domyślam 
-
dejmien
Skoro większość już się wypowiedziała w temacie, to głupio byłoby nie zabrać głosu samemu. Otóż moim zdaniem nagrają coś jeszcze, ewentualnie już niczego nie zrobią. Dziękuję za uwagę.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Jeden rabin powie tak, drugi inaczej.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Cieszę się że to forum już nie popada w takie stany i nie żyje jedynie od premiery do premiery.Malkolit pisze:15 sty 2025 21:47Oho, oho, sezon ogórkowy się zaczął i ulubiony nasz temat powrócił![]()
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
No właśnie... Zresztą o Depeche Mode warto raz na miesiąc pogadać 
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Mój i Jariego
-
mintaj
Melczet, jakbyś nie był zarobiony, to byś widział, że forum żyje, ale głównie w bestkachMalkolit pisze:15 sty 2025 21:47Oho, oho, sezon ogórkowy się zaczął i ulubiony nasz temat powrócił![]()
-
Hien
Co innego gdyby brał w nich udział Paweł Teclaf
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Bigos!
-
mintaj
No i chyba tu właśnie leży sedno psa pogrzebanego dla mnie. Bez Fletcha ten cyrk raczej by się nie rozpoczął i tyle nie trwał, pożegnanie go albumem MEMENTO MORI i zwieńczenie nim dyskografii wygląda dość zgrabnie pod kątem narracji (fabuły, jakby to jedna z niegdysiejszych użytkowniczek napisała). Ja wiem, że tych kolejnych płyt nie musiałbym słuchać, mógłbym nawet nie uznawać ich istnienia, ale osobiście byłoby mi głupio zmarnować szansę na taką ładną klamrę.Jak już ich rozliczamy w taki sposób, to równie dobrym, o ile nie lepszym pretekstem do zakończenia działalności była śmierć Fletchera, ale Gore miał parcie żeby działać dalej.
Co do odcinania kuponów, to jasnym jest, że o nowym DM będę mógł napisać w hipotetycznej sytuacji, gdy wyjdzie xD ale ostatnia płyty i wszelkie znaki na niebie i ziemi zwiastują obniżenie lotów.
A co do trasy... welp, oddaję to - w kontekście tego co pisałem wyżej, "pożegnalna" trasa DM trąciłaby farsą (zwłaszcza, jeśli odbywałaby się z częstotliwością przeciętnej pożegnalnej trasy zespołu rockowego xd). Po prostu mimo wszystko trochę żałuję, że nigdy nie udało mi się ich zobaczyć (a to coś wypadało, a to hajs, a to coś innego) i pewnie gdybym miał okazję to bym w dupie miał to całe "odcinanie kuponów", tylko jarał się jak ten licealista, który ich dopiero co odkrył