Fly On The Windscreen
-
FREE STATE
Re: Fly On The Windscreen
Zamykasz oczy i chcesz wieczorkiem usnąć sobie pod kołdrą, a tu nagle "Death is everywhere!" - cóż, ja bym się bał zasnąć... 
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Zabawny zbieg okoliczności - ja kiedyś raczyłam się tym utworem (i w ogóle całą BC), jak nie potrafiłam zasnąć i bardzo dobrze działał...
Nie, że go nie lubię, po prostu jest spora dysproporcja między ilością utworów śpiewanych przez Gore'a na tej płycie, a na innych, a jak wiadomo, jego głos tak wycisza i uspokaja, że... zanim doszło do A Question of Time, już chrapałam
.
Fly on the Windscreen - ten utwór mnie zaciekawił ze względu na tekst. Mam w domu książkę od Sierockiego, z tyłu były właśnie teksty z tłumaczeniami (te translacje jakby pisane przez ruskich, no ale mniejsza) i zawsze totalnie mnie rozwalał ten tekst. To jest właściwie maksimum Martina w Martinie - jest wszystko, perwersja, śmierć, dobro&zło, cynika... Szczególnie doceniam ten album wtedy, kiedy przesłucham z uwzględnieniem tekstów SOTU.
Fly on the Windscreen - ten utwór mnie zaciekawił ze względu na tekst. Mam w domu książkę od Sierockiego, z tyłu były właśnie teksty z tłumaczeniami (te translacje jakby pisane przez ruskich, no ale mniejsza) i zawsze totalnie mnie rozwalał ten tekst. To jest właściwie maksimum Martina w Martinie - jest wszystko, perwersja, śmierć, dobro&zło, cynika... Szczególnie doceniam ten album wtedy, kiedy przesłucham z uwzględnieniem tekstów SOTU.
-
FREE STATE
Nic dodać, nic ująć. Istotnie F.O.T.W. ma bardzo głęboki (jeżeli chodzi o treść) tekst...
Żeby on pisał tak jeszcze w obecnych czasach... a wiem, że potrafi...
Żeby on pisał tak jeszcze w obecnych czasach... a wiem, że potrafi...
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Ostatnio bardzo czesto slucham z racji odsluchiwania TOTU i naprawde ciesze sie ze to zagrali.
Enjoy The Silence
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
To wg mnie na TOTU najlepiej zagrany numer.
-
Czez
A co dokladniej masz na mysli? No mi sie tez podoba sposob wykonania tej piosenki.
Enjoy The Silence
-
shodan
Ze wszystkich utworów na TOTU robi na mnie najlepsze wrażenie.
-
Czez
O nie, tego nie moge powiedziec. Fakt, wrazenie robi niebywale jak mysle z tego powodu, ze nie grali tego od stu lat tak jak np. I Feel You, ale takie kawalki jak Stripped, Miles Away czy Strangelove tez byly odlotowe. A nawet Personal zrobil wrazenie, bo aranzacja byla w deche i publika miala odlot ( a ja razem z nia
)
Enjoy The Silence
-
Miri
To był poniekąd pierwszy utwór z TOTU, który stuprocentowo mi wszedł do głowy, więc będę go bronić. Personal owszem, z racji aranżacji też świetny, ale FOTW chyba lepszy.
-
Czez
Zeby byl wilk syty i owca cala to polozmy to na jednym wozku. Tez bede bronil Muchy, ale powiedzmy, ze nie jest samodzielnym liderem.
Enjoy The Silence
-
Miri
Mucha i Jezus. Jeszcze Niebieska Kiecka, Lodowa Maszyna i mamy komplet
Wiem, wiem, Karola, idź spać 
-
Czez
Ooo, jakby Niebieska Kieckie zagrali to bylby powazny kandydat co najmniej do podium.
Enjoy The Silence
-
Hien
To prawda. Stripped w najlepszej wersji w historii. Lepiej już tego nie zagrają (i tak najlepsza wersja jest na płycie/singlu).Czez pisze:Stripped, Miles Away czy Strangelove
Miles Away osłodził mi brak In Symphaty w Łodzi a Strangelove wyszło zaskakująco dobrze z garami.
Szkoda, że nie miałem okazji się przekonać na żywo.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Czez
No ja tez jesli chodzi o Strangelove. Miles Away slyszalem i jestem z tego powodu niebywale szczesliwy, bo mialbym ogromny niedosyt gdyby mi zaspiewali Come Back w moim secie. Jesli zas chodzi o In Sympathy to tez bardzo chcialem uslyszec, ale coz...
Enjoy The Silence
-
shodan
Miri, nie podejrzewałem Cię nawet o takie rzeczy.Miri pisze:Jeszcze Niebieska Kiecka
Jednak widzę, że wiesz, co naprawdę dobre.
-
Czez
Na wszystko potrzeba czasu 
Enjoy The Silence
-
Miri
W prawdzie mój post był odpowiedzią na nazwanie FOTW "Muchą", ale Blue Dress też ostatnio bardzo często słucham i podobałoby mi się to na koncercie, zamiast tłuczonego od ponad dekady Home.
-
FREE STATE
Niebieska Kiecka fajnie brzmiała na TTA. Dużo lepiej od Home i "nieporozumienia" o nazwie It Doesn't Matter Two... 
Nie do końca jednak zgodzę się, że FOTW brzmiało świetnie na TOTU. Świetna to była wersja z Devotionala (love it!), na TOTU ta mozaika klawiszowa zaniżyła jakość wersji live. Sorry.
Nie do końca jednak zgodzę się, że FOTW brzmiało świetnie na TOTU. Świetna to była wersja z Devotionala (love it!), na TOTU ta mozaika klawiszowa zaniżyła jakość wersji live. Sorry.
-
Miri
Nie wiedziałam, że Blue Dress było na TTA... Jak zwykle wyrzucili z setu?
Btw, wolę It Doesn't Matter Two od Dressed In Black. Zbyt psychodelicznie to wyszło.
Btw, wolę It Doesn't Matter Two od Dressed In Black. Zbyt psychodelicznie to wyszło.
-
FREE STATE
Blue Dress grali na TTA podczas części "stadionowej" (zamiennie z It Doesn't Matter Two i Judas).. Widziałem na YT nagranie Niebieskiej Kiecki z Las Vegas... miodzio.