Oh Well (Black Light Odyssey Dub)

Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Oh Well (Black Light Odyssey Dub)

Post 24 lut 2009 17:04

Jestem coraz bardziej na tak jeśli chodzi o kawałeczki ktore serwuje nam nasze kochane DM

Jeśli ktos czekał na cos w starym stylu to myśle , że sie doczekał . Nie wiem na ile ta wersja bedzie zbiżona do tego co uslyszymy w nie zremiksowanej wersji , ale narazie mamy to co jest i jest to doskonałe :fletch:

EDIT:

...to taki "Sea of Sin" , a może troche "Happiest Girl" hymmm "Free" a może sam juz nie wiem :)
Należy zaznaczyć , że to kawałek stworzony w duecie Mart & Dave
Jari

Post 24 lut 2009 20:49

_precious_ pisze:Jestem coraz bardziej na tak jeśli chodzi o kawałeczki ktore serwuje nam nasze kochane DM
A mów za siebie, ja sobie sam dobieram miłości życia... :)
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 24 lut 2009 21:20

Hmmm no i tak... zaczne od tego, ze mamy tu do czynienia z remiksem. Oryginalny utwor mozna przeciez tak zmiksowac, ze prawie ;) nie pozna sie pierwowzoru (np. Are People People czy Something To Do Metal Mix (notabene uwielbialem tym budzic Bartiniego w akademiku - jego wkurw byl wtedy rozbrajajacy) :D :D :D ).

No i coz, ocenic miks moge, ale to nie ma zadnego punktu odniesienia w momencie kiedy sie nie zna oryginalnej wersji Oh Well. Sam miks mocno elektroniczny, w sumie upchane tam tych efektow troche za duzo - no i znowu, nie znam oryginalu, nie wiem czy te dzwieki (i w jakim stopniu) pochodza z wersji oryginalej a ile (z tego co slychac) wyszlo spod reki tych co miks tworzyli. :roll: Ciezko cos powiedziec...

Co do wokalu, nie powala choc nie jest zle. Ze wszystkich dotychczasowych kup z etykietka "Made for SOTU", Oh Well (Black Light Odyssey Dub) prezentuje sie nawet srednio. Nawet nie jest najgorzej... choc to miks i tylko w stosunku do niego wystawiam ta ocenke.
Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Post 25 lut 2009 05:52

Black Light Odyssey maja na swoim koncie również remix do Master and Serveant który jest do przesluchania na ich profilu MySpace
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 25 lut 2009 10:01

Ich remiks M&S ktos juz tutaj wrzucal do zasobow z rok czy poltora temu. Notabene swietny. :)
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 25 lut 2009 22:27

dopiero się dowiedziałem że takie coś wyszło, ale już sprawdziłem :D szczerze mówiąc - dla mnie ten remix Oh Well lepszy jest od Wrong i tego co wyciekło Fragile Tension, mam nadzieję, że wersja albumowa będzie jeszcze lepsza, bo jeśli nie, to wyjdzie na to, że inni lepiej tworzą DM niż samo DM :roll:
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Mr.X
Ulubiony utwór: Walking In My Shoes

Post 27 lut 2009 20:38

Jest to wersja inna od oryginału...
Przesłuchałem i od razu wyrzyciłem. Dla mnie te mixy, remixy zawsze są kiepskie, słabe, po prostu takie sobie. Zawsze wole słuchac oryginałów...
"Żyj chwilą, jakby to była ostatnia chwila Twojego życia."
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 02 mar 2009 10:07

Jeszcze za czasow kiedy nikt nie slyszal o czyms takim jak plyty CD, a istnialy tylko kasety, oprocz albomow kupowalem cale mnostwo miksow, remiksow i bylo super
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 07 mar 2009 18:25

jak na remix to całkiem całkiem ale:
1.za krótkie
2. za mało wokalu,ale z wersjami ''Dub'' już tak bywa
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
astiz

Post 08 mar 2009 00:03

Przeciętne..ot co. :/
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 15 mar 2009 19:04

Ogolnie nie takie zle
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 22 mar 2009 23:09

własnie sobie zrobiłem z fragmentu dzwonek na komórke(tu i uwdzie przyciołem) fajnie dzwoni(telefon) :D

edit:
a co do utworu chciałbym już posłuchać 7''mix bo wokal b. mi sie podoba :) (mimo ze go tak mało :( )
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!