Najlepszy utwór otwierający płytę.

New Life
0
Brak głosów
Leave In Silence
0
Brak głosów
Love In Itself
0
Brak głosów
Something To Do
0
Brak głosów
Black Celebration
4
19%
Never Let Me Down Again
2
10%
World In My Eyes
4
19%
I Feel You
0
Brak głosów
Barrel Of A Gun
6
29%
Dream On
1
5%
A Pain That I'm Used To
2
10%
In Chains
2
10%

Liczba głosów 21
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 04 gru 2009 09:05

Który utwór wg was najlepiej spełnia rolę tego otwierającego, najlepiej wprowadza w album.
Ja wahałem się pomiędzy Barrel Of A Gun, World In My Eyes i In Chains. W końcu postawiłem na ten pierwszy.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 04 gru 2009 14:45

Za trudna ankieta.... zdecydowanie. Dla mnie połowa utworów rozpoczynających albumy robi to po prostu perfekcyjnie i jest idealnym zaproszeniem do przesłuchania całości.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 05 gru 2009 11:52

Bardzo trudna ankieta ale chyba ''Black Celebration'' albo ''World in my Eyes'',ale zaznaczyłem to pierwsze ,za wstęp jak z jakiegoś Horroru
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Awatar użytkownika
Hien

Post 05 gru 2009 12:32

Zadziwiające ile kłopotu może sprawić taka ankieta.
Zawsze zwracałem uwagę na to jak się zaczyna i kończy jakaś płyta ale DM jakoś mi się tutaj specjalnie nie rzuciło w uszy.
Maja te początki przyzwoite ale szału nie ma.
Nie zaznacze jednej odpowiedzi ale pochwalę:

- In Chains, fajny pomysł ze strojeniem analogów, sam utwór również jest dobrym rozpoczęcie podróży po Sounds Of The Universe, chyba najlepiej dobrany utwór.
- Barrel Of A Gun
- Black Celebration
- Something To Do
- Dream On
nawet "A Pain That I'm Used To" bo dobrze przygotowuje na ten jazgot, która czeka słuchaczy.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 05 gru 2009 14:01

te intra w sumie na 3 typy bym podzielił, są łagodne (jak Dream On czy In Chains), rozkręcające się tornada (jak Black Celebration czy Barrel) i intra wchodzące "z buta" (jak Something To Do czy A Pain That I'm Used To), takie moje top 3 to byłoby:

- World in My Eyes - zajebiście dobry utwór od razu wkręca w płytę, porywa w podróż.
- Barrel of a Gun - od razu widać że płyta do łatwych nie należy, rozliczanie przeszłości będzie :8
- I Feel You - totalna odmiana po Violatorze, zonk dla słuchacza który nie słyszał singli wcześniej przed płytą
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Jari

Post 08 gru 2009 11:41

World.... doskonały wstęp do doskonałego albumu w przeciwieństwie do In Chains... Hien wspomniał, że stroją analogi... Prawda! I chyba do końca płyty nie udało się im ich nastroić...
Awatar użytkownika
wojtek_krakow
Ulubiony utwór: Rush

Post 12 gru 2009 10:24

Dla mnie Barrel of a Gun bezsprzecznie najlepsze wejście, za to najgorsze In Chains, tak słucham i słucham i nie mam pojęcia co się Wam w nim podoba.
tylko przed siebie
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 17 gru 2009 09:43

naj naj to niewatpliwie Barrel Of A Gun.
Gdybym miał robić zestawienie podoba mi sie otwarcie plyt nastepujace:

Something To Do
World In My Eyes
I Feel You
Barrel Of A Gun
A Pain That I'm Used To

czyli nie jest... az 5 dobrych w moim mniemaniu wejsc

średniawo to wyglada u mnie przy:

Black Celebration
Never Let Me Down Again
Dream On

słabo:

In Chains

a to to sie wogole nie liczy, bo az tak do DM epokowo "nie dosięgam" i te piosenki to juz mi sie wogole nie podobaja:

New Life
Leave In Silence
Love In Itself
Awatar użytkownika
shodan

Post 17 gru 2009 18:36

No barrel w ciemno stawiałem, że najbardziej podoba Ci się Barrel Of A Gun. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 06 sty 2010 18:47

Ja zastanawialem sie dosc krotka co wybrac. W gra wchodzil Black, A Pain no i jeszcze Leave In Silence. Ostaczenie postawilbym na Black Celebration. Pamietam taki jeden zlot, na ktorym na poczatek polecialo Black Celebration w scenografi ze 101, tzn kotara zaslaniajaca scene, ktora w pelnym momencie opadla i uwolnila milion ton dymu. Odlot na starcie.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Miri
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 17 maja 2010 17:29

Najlepszym rozpoczęciem albumu jest moim zdaniem WIME. Myślę, że to taka metafora - "pokażę ci świat w moich oczach" a to spojrzenie na świat to cały Violator. Pomijając to, że szaleję na punkcie tego utworu (szczególnie rusza mnie Oil Tank Mix ze singla), to bardzo dobre wprowadzenie.
Na drugim miejscu byłby NLMDA, choć to trochę głupie dać największą perełkę albumu na pierwsze miejsce, choć nie mówię, że MFTM nie ma innych fajnych utworów.
Awatar użytkownika
Fanta

Post 17 maja 2010 17:53

moje ukochane WIME oczywiście,chociaż najchetniej zrobiłabym opcję "wszystkie" :D
Homo Gothikus Industrialis / back to life...
FREE STATE

Post 18 lut 2011 18:25

O matko, takiego dylematu przy głosowaniu jeszcze nie miałem... :D
Ostatecznie wybrałem NLMDA, bo to swoisty klasyk... :)
Ale nie pogardzę BOTG, WIME czy też I Feel You... - każdy jest dobry na własny sposób...
Awatar użytkownika
Czez

Post 19 lut 2011 00:44

mysle, ze akurat na MFTM lepszym na otwarcie byloby BTW.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
shodan

Post 19 lut 2011 11:49

Głosując kiedyś na Barrel Of A Gun miałem na myśli utwór najlepiej nadający się jako otwieracz płyty. Taki był zamysł tej ankiety.
Jeżeli zaś chodzi o najlepszy utwór z tego zestawu, to oczywiście zdecydowanie World In My Eyes.
FREE STATE

Post 07 mar 2011 17:27

shodan pisze:Jeżeli zaś chodzi o najlepszy utwór z tego zestawu, to oczywiście zdecydowanie World In My Eyes.
Czyli utwór, który też lubię...
Ale nie wiem, czemu to on otwierał Violatorka... :/
Awatar użytkownika
Miri
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 07 mar 2011 18:17

Zdaje się, że powtórzę moją wypowiedź z tematu o Exciterze, ale ten wers "let me show you the world in my eyes" można odebrać bardzo dosłownie w stostunku do całej płyty. Przecież co robi Martin w swoich tekstach, jeśli nie pokazuje nam świata w swoich oczach? Dlatego też uważam, że WIME wygrywa dla mnie tę ankietę. Na drugim miejscu jest Dream On, bo ten początek ładnie komponuje się z końcówką Goodnight Lovers.
EDIT: Powtórzyłam to, co napisałam w maju, kilka postów wyżej... :lol:. Nie zauważyłam, przepraszam, ale już nie będę usuwać bo nie chcę zostawić jednolinijkowca.
FREE STATE

Post 12 mar 2011 17:28

Czez pisze:mysle, ze akurat na MFTM lepszym na otwarcie byloby BTW.
Ostatnio myślę tak samo... :)
Co nie zmienia faktu, że nadal kocham NLMDA.
Awatar użytkownika
Czez

Post 15 mar 2011 23:51

Na MFTM jest tylko jeden utwor ktory lubie mniej, a mianowicie L15.
Enjoy The Silence
FREE STATE

Post 30 mar 2011 20:51

Ostatnio jednak zaszła kolejna zmiana. Teraz sądzę, że najlepszy otwieracz to A Pain That I'm Used To.
Intro do tego utworu jest po prostu... nie, inaczej. Powiem tak: wypi..(cenzura)..ala z krzesła.
Dalej jest jeszcze lepiej. Idealna wpasowana gitara, wokal Dave'a bardzo dobry, teledysk - świetny. :)

Idealny do otwarcia PTA. Idealny na początek koncertu (nie wiem, czy czasem nie najlepszy).
No i obecnie mój numer 1 wśród wszystkich "otwieraczy" płyt Depeche.