Slow
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
Slow
Slow.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Wyraźnie lepszy od najgorszych.
Gorszy od najlepszych.
Gorszy od najlepszych.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Te, filozof xD
Moim zdaniem trochę przereklamowany, samplem się wszyscy podjarali ale sample były bardzo niereprezentatywne moim zdaniem. Mało się tu dzieje, utwór od poczatku podany na tacy jak pisał Hien. Na konkretną notę musi jeszcze poczekać, dam mu czas, może czymś jeszcze zachwyci mnie.
Moim zdaniem trochę przereklamowany, samplem się wszyscy podjarali ale sample były bardzo niereprezentatywne moim zdaniem. Mało się tu dzieje, utwór od poczatku podany na tacy jak pisał Hien. Na konkretną notę musi jeszcze poczekać, dam mu czas, może czymś jeszcze zachwyci mnie.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Slow to jeden z utworow, ktory zaraz po pierwszym odsluchu zwrocil na siebie uwage - na plus. Tyle na razie.
Enjoy The Silence
-
bARREL
mnie ten kawałek bardzo i to bardzo pasi. Za klimat, za wokal, za to że jest masowy i wpadający w ucho.
Ale tu mogę się z ręką na sercu przyznać że mam preferencje do takich klimatów, w tym kawałku jeśli miałbym mu ujmować to bit jak 20% utworów wykonawcy znanego jako Tom Petty (ale wolniej), przypomina bluesa (ale bądźmy szczerzy to żaden blues to namiastka bluesa, komercyjnie wystarczy zapuścić choćby koncert ZZ Top z Houston od 48 minuty tam się zaczyna blues (p.s. Dżem to zżyna z wstawek koncertowych brodaczy z ZZ), Slow jest bardzo Twin Peaksowski i to też już znamy.
Mógłbym tu sobie i wielu obrzydzać ten kawałek do bólu. Pytanie po co?
Dla mnie to bomba. Notka na maximum.
Tylko że ja ogólnie lubie takie granie, i uważam że w przypadku dM wyszło to bardzo erotycznie i klimatycznie.
Podkreślam: nie lubie tego że to gra dM, lubię to i fajnie ze zagrało tak DM.
I takie jeszcze jedno przypuszczenie. Pamiętacie Dirt skowerowane z Iggy Popa ze Stoogeesami?
Jakaś więź tu dostrzegam, ale musze posłuchać kilka lat lezącego w zapomnieniu dirta.
Ale tu mogę się z ręką na sercu przyznać że mam preferencje do takich klimatów, w tym kawałku jeśli miałbym mu ujmować to bit jak 20% utworów wykonawcy znanego jako Tom Petty (ale wolniej), przypomina bluesa (ale bądźmy szczerzy to żaden blues to namiastka bluesa, komercyjnie wystarczy zapuścić choćby koncert ZZ Top z Houston od 48 minuty tam się zaczyna blues (p.s. Dżem to zżyna z wstawek koncertowych brodaczy z ZZ), Slow jest bardzo Twin Peaksowski i to też już znamy.
Mógłbym tu sobie i wielu obrzydzać ten kawałek do bólu. Pytanie po co?
Dla mnie to bomba. Notka na maximum.
Tylko że ja ogólnie lubie takie granie, i uważam że w przypadku dM wyszło to bardzo erotycznie i klimatycznie.
Podkreślam: nie lubie tego że to gra dM, lubię to i fajnie ze zagrało tak DM.
I takie jeszcze jedno przypuszczenie. Pamiętacie Dirt skowerowane z Iggy Popa ze Stoogeesami?
Jakaś więź tu dostrzegam, ale musze posłuchać kilka lat lezącego w zapomnieniu dirta.
-
Hien
Mudżyn, o jakich Ty samplach mówisz?
Ja ten utwór lubię. Jest powierzchowny, wchodzi od razu i może też szybko wyjść, ale na razie nie wyszedł.
Z resztą nie daje mu okazji
To takie klimaty jak (tylko się nie śmiać) w tym utworze
http://www.youtube.com/watch?v=G0da_V5Yykc
Lubię takie granie.
Ja ten utwór lubię. Jest powierzchowny, wchodzi od razu i może też szybko wyjść, ale na razie nie wyszedł.
Z resztą nie daje mu okazji
To takie klimaty jak (tylko się nie śmiać) w tym utworze
http://www.youtube.com/watch?v=G0da_V5Yykc
Lubię takie granie.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
Mówię o próbkach które najpierw wyciekły, tam był fragment początkowy z gitarką i tym się łatwo było podjarać.
-
Hien
No to już wiem o co cho 
A akurat w tym fragmencie było wszystko lol. Gitara i fragment zwrotki. Zapętl to 3 razy i masz Slow
A akurat w tym fragmencie było wszystko lol. Gitara i fragment zwrotki. Zapętl to 3 razy i masz Slow
-
Peter
- Ulubiony utwór: The Landscape Is Changing
Daję 1. Najgorszy kawałek na płycie. Aranżacja jest okropna, kompletnie nie w moim guście.
-
bARREL
ja dałem dyszkę
:D:D
-
Hien
"Recenzje" Petera czyta się z zapartym tchem, jak ogłoszenia rolnicze w gratce.
-
Peter
Na recenzję przyjdzie czas jak wyjdzie album i kupię go na CD.
-
bARREL
skoro na recenzje Peter przyjdzie czas,to po co nota? Albo się ma juz wyrobione zdanie albo nie. CD chyba nic nie zmieni poza tym że jest okrągłe i ma dziurkę w środku
-
Peter
Bo na razie piszę jakie było moje pierwsze zetknięcie z piosenkami, recenzja musi być czymś bardziej przemyślanym, czymś co rodzi się po czasie.
-
Hien
To może wpadnij tu za 3 lata, żeby Ci się tak na mur uklepała opinia.
-
bARREL
co za tekstHien pisze:To może wpadnij tu za 3 lata, żeby Ci się tan mur uklepała opinia.
padłem że smiechu
-
Hien
Utwór odkopany z archiwum (zakładam, że przy okazji wybierania dem na boks Sounds Of The Universe), posunięcie nie do końca przeze mnie zrozumiałe, ale też nie potępiam. Uważam, że zaaranżowano Slow idealnie. Nie ma tu ani jednego dźwięku za dużo czy za mało, dzięki czemu jest przestrzeń, a równocześnie duszna bluesowa atmosfera. Wszystko ma swoje miejsce.
Utwór wydaje się przez to idealny i łatwo wystawić wysoką oceną będąc na fali pierwszego czy nawet piątego przesłuchania.
To jednak wszystko co "Slow" ma do zaoferowania. Nie ma tu zbyt wielu smaczków, które pozostają do odkrycia na później, ale tez wydaje mi się, że ich obecność nie obyła by się bez utraty specyficznego klimatu. W końcu to blues.
Tutaj istotna jest atmosfera, reszta rodzi się w głowie. Ostatecznie daje 8.
Utwór wydaje się przez to idealny i łatwo wystawić wysoką oceną będąc na fali pierwszego czy nawet piątego przesłuchania.
To jednak wszystko co "Slow" ma do zaoferowania. Nie ma tu zbyt wielu smaczków, które pozostają do odkrycia na później, ale tez wydaje mi się, że ich obecność nie obyła by się bez utraty specyficznego klimatu. W końcu to blues.
Tutaj istotna jest atmosfera, reszta rodzi się w głowie. Ostatecznie daje 8.
-
VERSUCH3R
Świetny kawałek, generalnie lubię takie "mroczno - melancholijne" klimaty. Niestety, singlem raczej nie będzie... szkoda (wnioskuję po wybraniu "Soothe My Soul" na singla). Obym się mylił.
-
stripped
Jakoś nie czuję tego numeru, wokal Dave'a zwłaszcza w refrenach gdy schodzi jeszcze niżej jest błeeee, samo to jak śpiewa sloooooooow sloooooooooooow - ni ch*ja w tym nie ma nic erotycznego moim zdaniem, brzmi jakby się męczył albo był znudzony (w przeciwieństwie do jego wokalu w przytaczanym tu przez kogoś Dirt). Kolejny obok My Little Universe utwór na płycie przy którym mam chęć odpalić program do edycji audio i bezczelnie pozbawić utwór refrenu
Szkoda że go jednak nie dostał w swoje ręce Alan kiedy była na to pora... Ode mnie 4.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Bardzo dobry, gitarowy utwór, trochę przypomina I Feel You tą gitarą.
Znakomity wokal Gahana, dobrze się bawię słuchając go. Śpiewa jak nigdy dotąd, odkrył w sobie nowe możliwości.
Ogromne wrażenie robi niespodzianka w postaci "that's how I like it". Dla takich perełek warto było czekać.
Znakomity wokal Gahana, dobrze się bawię słuchając go. Śpiewa jak nigdy dotąd, odkrył w sobie nowe możliwości.
Ogromne wrażenie robi niespodzianka w postaci "that's how I like it". Dla takich perełek warto było czekać.