Shodan poleciał ze swoją ligą to ja powrócę do swojego pomysłu porzuconego przed 2 laty, mianowicie barometru naszych sympatii depeszowych że tak to nazwę. Będzie to taki sondaż, zestawienie naszych ulubionych numerów na daną chwilę. Nie jest to w żaden sposób gra, turniej czy liga a raczej zwykła statystyka, ranking ale bez fanfarów dla zwycięzcy, chodzi mi o oddanie ducha czasu, tego co nam siedzi w głowach w danej chwili a nie naszych naj naj najulubieńszych kawałków tłuczonych przez lata - tylko to co naprawdę w danej chwili nas naprawdę jara. Totalnie bez spiny, żadnej polityki nie uprawiajcie tylko wypisujcie tu kawałki DM które najbardziej Was jarają na dany moment. Proponuję by każdy chętny wypisał tu powiedzmy do 5 (może być tylko 1 jesli więcej nie ma akurat w tej chwili) najchętniej słuchanych przez Was kawałków DM, ja to poukładam w ranking popularności (każdy wypisany utwór to tak jak 1 punkt dla niego). To coś w rodzaju takiego muzycznego dziennika Devotees, w każdej chwili będzie można sprawdzić jak nasze gusta ewoluowały z czasem. Będzie można oczywiście aktualizować te swoje zestawienia i wtedy coś wejdzie na listę a coś z niej wyleci. Myślę że będę się do Was odzywał tygodniowo z zapytaniem o zmiany i lista ulegnie korektom wtedy. (w sumie teraz uznałem że będzie to właściwie lista przebojów jakby, postaram się notować nie tylko punkty które dadzą nam miejsce na liście ale i spadki/wzrosty oraz czas spędzony na liście
Muszę jeszcze pomyśleć w jaki dzień tygodnia publikować listę (podejrzewam że jakoś w okolicy weekendu), na razie zobaczę czy w ogóle zainteresuje Was ten temat i na zachęte wrzucam od siebie dwa numery:
But Not Tonight
Dressed In Black
Jak będzie coś za mną chodzić to dopiszę przed publikacją pierwszej listy (mając nadzieję że wejdziecie w to)