DM track by track #5: Black Celebration
-
Hien
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Z całym szacunkiem dla wcześniejszych dokonań - zaczyna się poważne granie.
-
Hien
Hehe, 100% Wujek. "Z całym szacunkiem dla pana, toś pan siusiak" xD
Dobra, słuchajcie, zanim zaczniemy, trochę formalności. Lecimy standardową tracklistę albumową, potem "But Not Tonight", "Christmas Island" i co to tam jeszcze było. O "Breathing in Fumes" i "Black Day" piszemy odpowiednio przy okazji "Strpped" i "Black Celebration". Alles klar herr Kommissar?
Dobra, słuchajcie, zanim zaczniemy, trochę formalności. Lecimy standardową tracklistę albumową, potem "But Not Tonight", "Christmas Island" i co to tam jeszcze było. O "Breathing in Fumes" i "Black Day" piszemy odpowiednio przy okazji "Strpped" i "Black Celebration". Alles klar herr Kommissar?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
No dobra, choć ja tam bym pisał osobno... w sumie przy okazji mogę je wyróżnić po prostu xD Od zawsze je traktuje jako w pełni osobne utwory. Nic więcej poza Christmas Island i BNT nie było
-
Hien
No to są remiksy, może dosyć radykalne, ale jednak remiksy (w przypadku "Black Day" bardziej wersja alternatywna). Myślę, że składniej będzie omawiać je przy macierzystych kawałkach, nic na tym nie stracą, a przynajmniej kontekst będzie pełniejszy.
-
shodan
Zawsze twierdziłem, że wraz z BC zaczyna się nowa era DM. Ta lepsza jednak.
Oczywiście macie prawo się nie zgadzać.
Oczywiście macie prawo się nie zgadzać.
-
Dragon
Z jednej strony ciekawy temat na rozkminy ogólnie muzyczne, z drugiej tu akurat spójność się przyda.
Shodana przejął bot?
Shodana przejął bot?
-
Hien
Bot starego depesza
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
shodan pisze:18 gru 2023 20:53Z całym szacunkiem dla wcześniejszych dokonań - zaczyna się poważne granie.
anyway nie żeby mój głos miał tu znaczenie ale Black Day i Breathing In Fumes to osobne utwory
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Tak może powiedzieć tylko fan hip-hopu.. oh wait
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Oh wait.
Nie wiem no, nigdy nie myślałem o nich jak o remiksach prawdę mówiąc. Bardziej jak o alternatywnych wersjach jeśli już, to są takie wypadki przy pracy a że były dość odmienne od utworów z których się wywodziły to zyskały własne tytuły. Coś jak Endless Nameless u Nirvany.
Nie wiem no, nigdy nie myślałem o nich jak o remiksach prawdę mówiąc. Bardziej jak o alternatywnych wersjach jeśli już, to są takie wypadki przy pracy a że były dość odmienne od utworów z których się wywodziły to zyskały własne tytuły. Coś jak Endless Nameless u Nirvany.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Przez całe życie nie miałem pojęcia, że Black Day jest jakimś remiksem. Byłem przekonany, że to osobny utwór.
Możecie mnie teraz wyśmiać.
Możecie mnie teraz wyśmiać.
-
Dragon
Hien w defensywie
-
shodan
Hien jest jak Chuck Norris - nigdy nie był w defensywie.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Ja w sumie to może z raz w życiu słyszałem ten kawałek, poważnie.
I generalnie to też uważam, że od BC zaczyna się w pełni "ukształtowany" okres w dziejach tego zespołu trwający mniej więcej do odejścia Wiplera. Czy najlepszy to nie wiem, bo jak już do czegoś chciałoby mi się wracać to do Some Great Reward
I generalnie to też uważam, że od BC zaczyna się w pełni "ukształtowany" okres w dziejach tego zespołu trwający mniej więcej do odejścia Wiplera. Czy najlepszy to nie wiem, bo jak już do czegoś chciałoby mi się wracać to do Some Great Reward
DEPESZWIZJA 123: EDYCJA NOWOFALOWA
FINAŁ 21:15
-
Hien
Trudno żeby nie myślał tak fan wrzucający Master of Puppets i inne enjoye xD
Dobra, jak chcecie. Tylko ustalamy dla wszystkich. Dla mnie to nie ma sensu, żeby osobno omawiać kawałek w całości zbudowany z charakterystycznych sampli z innego kawałka, ale nie będę się spierał ze wszystkimi biorącymi udział (i nie biorącymi też, lol).
Dobra, jak chcecie. Tylko ustalamy dla wszystkich. Dla mnie to nie ma sensu, żeby osobno omawiać kawałek w całości zbudowany z charakterystycznych sampli z innego kawałka, ale nie będę się spierał ze wszystkimi biorącymi udział (i nie biorącymi też, lol).
-
Dragon
Depeche Mode - Halo (Peja Remix)
-
shodan
To, że do niedawna myślałem, iż Black Day jest osobnym bytem nie znaczy automatycznie, że chcę jego rozdzielenia.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
To nawet słabe nie było xdTrudno żeby nie myślał tak fan wrzucający Master of Puppets i inne enjoye xD
DEPESZWIZJA 123: EDYCJA NOWOFALOWA
-
Hien
To ja już nie wiem, jak ma być. Pisze natomiast w tym momencie o BC, więc tak w ciągu godzinki niech każdy się jednoznacznie wypowie, jak by chciał, czyli Dragon i Wujek (chyba, że Murzyn chce się bawić).shodan pisze:18 gru 2023 22:00To, że do niedawna myślałem, iż Black Day jest osobnym bytem nie znaczy automatycznie, że chcę jego rozdzielenia.