1990-11-01 Deutschlandhalle, Berlin, Germany

Jari

1990-11-01 Deutschlandhalle, Berlin, Germany

Post 06 sty 2008 23:43

Jako gówniarz 14 letni byłem na berlińskim koncercie w Deutschlandhalle Arena 01.11.90. Ale co tu więcej pisać? Było mineło.... Potem było praskie Devotional Tour, Singles Tour (Wiedeń), Exciter Tour (Boston i Warszawa) i ostatnia warszawa na Legii. Wszystkie te koncerty nie dały mi jednak tyle wrażeń co występy innych artystów jakie dane mi było widzieć: Tangerine Dream w Zabrzu, Madonna w Bostonie, Faithless w warszawskiej Stodole.
Awatar użytkownika
Daria The Revelator
Ulubiony utwór: world in my eyes

Post 06 sty 2008 23:51

Dobiłeś mnie @Jari ;(
Jari

Post 07 sty 2008 00:01

Dlaczego? DM nigdy nie było rewelacyjnym zespołem koncertowym, granie z półplaybacków, mega statyczność setlist (wręcz hirurgiczna precyzja darcia się Gahana w tych samych miejscach podczas różnych koncertów)... To jest fajne jak się jest mega fanem i jest się raz na koncercie.. Nie podnieca mnie ta sama wersja Personal Jesus grana od 1990 roku... tak, tak... ten sam aranż pojawiał się wszystkich trasach od 90 roku czyli od chwili powstania. Lubię w muzyce spektakularność, dramaturgię, nieprzewidywalność, 'żywe granie' bez udawania. Aby była jasność - koncerty DM to nie był złe koncerty, ale też w żaden sposób mną nie wstrząsneły, ot 2 godziny spędzone przyjemnie... Ja już od dawna nie jestem fanem (tak od odejścia Alana) i wcale się z tym nie kryje. Słuchaczem owszem... Mam sentyment, doceniam wkład w muzyke rozrywkową obecnych czasów, ale to wszystko. Dawne fanowania nie spowodowało u mnie zaślepienia i nie kupuję wszystkiego co dostaje, wymagam a przez to staje się krytyczny.
Awatar użytkownika
Daria The Revelator
Ulubiony utwór: world in my eyes

Post 07 sty 2008 00:24

bo widzisz, z tego co jest nagrane, bardzo podobają mi się te koncerty z minionych lat. byłam jedynie na ostatniej trasie, ale nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jakie robi na mnie koncert z Exciter Tour czy nawet Hamburg'84... dlatego. może te koncert w rzeczywistości nie były takie wspaniałe, ale mimo wszystko.. chciałabym móc je zobaczyć.
Awatar użytkownika
puma

Post 06 mar 2009 18:31

Jari zazdroszcze Ci ;(
Wiem że też bym nie była zachwycona słusząc to samo i widząc.
Ale ja właśnie byłam na 1 koncercie to dlatego się jarałam wszystkim.
Nawet mogli to samo powtarzac w kółko ,ja byłam wpatrzona jak w obrazek i nawet jakby upadł na ziemie Dave to i tak miałam bym to gdzieś :grins:

Te starsze koncerty o wiele razy są lepsze.
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko oglądac na DVD koncerty minionych lat i zazdrościc tym którzy tam byli, zwiedzili, zobaczyli. :roll: