DM40PL

Awatar użytkownika
kano
Ulubiony utwór: People Are People

DM40PL

Post 09 sty 2025 15:39

Nowa inicjatywa internetowa w Polsce. :8

Konferencje robia.

https://www.dm40.pl/konferencja/

:8 :8
Awatar użytkownika
Lircze
Ulubiony utwór: kapcie

Post 26 paź 2025 12:00

Wczoraj odbyła się konferencja popularno-naukowa Depeche Mode w Bydgoszczy. Poruszono bardzo dużo ciekawych tematów. Dużo rzeczy się dowiedziałam m in. jak zaczął się Pimpf w Polsce, symbolika w tekstach, przynależność do subkultury z punktu widzenia psychologicznego itp. Swoje 3 grosze dorzucił też nasz forumowy kolega ;) Bardzo dobrze mu poszło! Trochę trema go zjadła myląc zboże z kukurydzą ale to szczegół :D

Uważam, że fankluby z całej Polski zrobili kawał dobrej roboty jeśli chodzi o organizację tego wszystkiego. Wyszło bardzo profesjonalnie. Należą się brawa i ukłony. Jestem pozytywnie zaskoczona!

Piętro wyżej znajdowała się wystawa pamiątek, obrazów, zdjęć... Trochę się wzruszyłam że kiedyś fani pisali do siebie listy... Były tam zaadresowane koperty w gablotce. Był tam nawet zeszyt do zapisów do fanklubu z wpisowym 5000 starych złotych. Rok 90 i 91. Teraz jakoś wszystko jest łatwiejsze, scyfryzowane, wystarczy założyć grupę na fb.. brakuje mi takiego klimatu jaki był kiedyś. Szkoda, że nigdy tego nie doświadczyłam.

Potem był zlot ale nie poszłam bo czułam, że choroba mnie bierze i się nie myliłam. Wróciłam do domu z bolącym gardłem, głową i uchem. Może więcej opowie nam nasz prelegent :)
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 26 paź 2025 12:04

Można to gdzieś odsłuchać/obejrzeć?
DEPESZWIZJA 123: EDYCJA NOWOFALOWA
FINAŁ 21:15
Awatar użytkownika
Lircze
Ulubiony utwór: kapcie

Post 26 paź 2025 12:24

Tak, jest na youtube cały kanał
https://www.youtube.com/@DM40PL/videos

W zakładce "Na żywo" jest konferencja
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 26 paź 2025 14:50

Bylem, cos tam mowilem. Nie wiem czy trema. Chcialem osiagnac pewien efekt, tylko troche nie wyszlo tak jak chcialem. Ale who cares :D
A wrazenia: opisalem na jednej grupie:
#40DMPL
Kochana grupo, jak powszechnie wiadomo, ten weekend dla fanow DM, przebiegal przede wszystkim pod haslem konferencji oraz zlotu w Bydgoszczy, zorganizowanym przez bydgoski fan klub Aureola, pod szyldem akcji 40DMPL. To polaczone sily fan klubow DM z calej Polski.
Dzien ( a takze wieczor i noc ) byly szczegolne, wyjatkowe, owocne, a nawet mozna by rzec bezprecedensowe. Grupa prelegentow prezentowala przerozne programy zwiazane z tematyka DM. Wydarzeniu towarzyszyla wystawa prac zwiazanych z naszym zespolem i subkultura z tym zwiazana.
Po konferencji goscie mogli kontynuowac weekend z DM na ogolnopolskim zlocie fanow.
Konferencja odbyla sie w auli jednej z bydgoskich uczelni, a jej przebieg byl rowniez transmitowany online.
Pewnie chcialibyscie teraz dowiedziec sie co bylo na tej konferencji. Otoz nie powiem Wam, bo nie da sie strescic ponad 8 godzin wystapien i dyskusji w kilku, czy kilkunastu zdaniach. To po pierwsze. A po drugie, mysle, ze to moze byc dobry powod do dyskusji, jako ze prawdopodobnie wszyscy uczestnicy tej konferencji sa obecni na tej grupie. Ponadto jesli ktos mialby ochote zaglebic sie bardziej szczegolowo, mozna odtworzyc transmisje.
O zlocie powiem tylko tyle, ze byl w szczegolnie klimatycznym lokqlu. Natomiast chcialbym tylko wspomniec o fantastycznym gescie FC Aureola. Na zlocie w rece fanow trafilo kilkanascie toreb z presentami, w ktorych byly naprawde bardzo wyjatkowe i cenne nagrody. Niech opowiedza o tym te osoby, ktore byly wylosowanymi szczesliwcami.
Na koniec ja ze swojej strony chcialbym podziekowac wszystkim za wspaniqle spedzony czas. Za spotkanie z tymi, z ktorymi sie juz znalem bardziej lub mniej, a takze tym wszystkim ktorych poznalem osobiscie. Z wieloma osobami znalismy sie tylko z internetu, a teraz spotkalismy sie osobiscie.
Oby wiecej takich chwil, a pierldolniecie tego wszystkuego znaczaco sie opozni. Ludzie, dajecie mi wiare we wszystko.
Enjoy The Silence