Książki o Depeche Mode

Awatar użytkownika
Lircze
Ulubiony utwór: kapcie

Książki o Depeche Mode

Post 28 wrz 2025 13:14

Nigdzie nie widziałam takiego tematu a myślę, że warto zacząć temat książek o Depeche Mode.

Jaka jest wasza ulubiona książka? Ile przeczytaliście książek? Która książka jest warta uwagi a w której są napisane głupoty?

Jeśli chodzi o mnie to najpierw przeczytałam książkę "Obnażeni" edycję rozszerzoną. Udało mi się ją kupić za 25zł a widziałam nawet aukcje za 200zł. Jest dużo cytatów z wywiadów, można dużo rzeczy się dowiedzieć.

Czytałam też książkę "Gwiazdy sceny: Martin Gore" ale miałam wrażenie jakby to było kopiuj-wklej z obnażonych. Te same cytaty, to samo tłumaczenie. Czytając, miałam deja vu.

Oczywiście przeczytałam też książkę o pierwszym koncercie Depeche Mode w Polsce i w sumie to była najciekawsza książka, bardzo szybko się ją przeczytało. Z zaciekawieniem czytałam historie fanów jak spędzili ten cały dzień i wieczór. Jak kochane chłopaki spędzili czas przed koncertem w Polsce. Abstrachując od tego, że zamówiłam boxa z różnymi pierdółkami typu prototyp biletu, zdjęcia itp to książkę uznaję chyba za najlepszą.

Mam też monument ale nie czytałam go. To jest taka jakby encyklopedia więc oglądam sobie zdjęcia, wycinki z gazet, plakaty zapowiadające koncerty itp...

Z takich fotoalbumowych książek to mam mniejszą wersję zdjęć autorstwa Antona Corbijna, niedawno dostałam na prezent. Ciekawe jakich zdjęć nie ma w tej mniejszej wersji...

Ostatnio wyszła informacja, że będzie polskie tłumaczenie książki "Depeche Mode Live" autorstwa Saschy Lange i Dennisa Burmeistera. Obawiam się ceny.. Póki co wstrzymam się bo chciałabym poznać opinię tej książki, kto ją wcześniej czytał.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 28 wrz 2025 14:40

Naliczylem, ze mam okolo 20 ksiazek w tym temacie. Nie potrafie wyroznic ktorys z tych pozycji. Kazda jest po prostu inna.
Enjoy The Silence