Best of Forum II

Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Re: Best of Forum II

Post 27 sie 2022 16:32

stripped pisze:
27 sie 2022 13:50
shodan pisze:
27 sie 2022 12:31

Istnieją dwa rodzaje wykonawców: kobiety i mężczyźni.
Wrzutki Dragona zdają się nieraz wymykać tym zerojedynkowym podziałom ;(
To akurat dobrze. Poszukam coś jeszcze dla shodana na chillu

Hien, wrzuciłem to z pełnym przekonaniem!
Awatar użytkownika
Hien

Post 27 sie 2022 16:36

SORRY
shodan pisze:
27 sie 2022 16:25
Hien pisze:
27 sie 2022 15:16
A kto je traktuje inaczej? Weź się przyznaj, że Cię dupa boli za brak pochwały, przynajmniej to będzie jakiś powód ;)
Nie. Nic mnie nie boli. Dąbrowska nie jest wcale jedną z moich pupilek.
Hien pisze:
27 sie 2022 15:16
A kto je traktuje inaczej?
Hien pisze:
27 sie 2022 11:12
Mam problem, bo trochę nie wiem już jak te wrzutki opisywać, wydaje mi się, że użyłem już wszystkich zwrotów i przymiotników, którymi można określić śpiewające babki.
No i sam sobie w sumie odpowiedziałeś. :)
Nie wiem ocb. Nie traktuję ich inaczej. Problem raczej w tym, że Ty wybierasz babki, które śpiewają niemal identycznie. Zresztą serio Shodan, napij się piwka, czy coś i wyluzuj. Córki, czy Żony Ci nie obrażamy.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Dragon

Post 27 sie 2022 16:39

Ciekawe co by powiedział na 16-18 dość podobnych chilloutów pokroju Carbon Based Lifeforms, Global Communication i Stearnsa. W serii
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 27 sie 2022 19:30

Ok Hien. Nie można z Tobą podjąć żadnej dyskusji, bo:
1. Ty zawsze masz rację.
2. A jak nie masz racji, to patrz pkt. 1.
Zwyczajnie chcę coś tylko wyjaśnić, przedyskutować, ale Ty to zawsze bierzesz za jakiś ból dupy. Szkoda. Niby taki znawca muzyki, a nie odróżnia Dąbrowskiej od dowolnej innej wokalistki.
Wszystkie laski są klonami Melui. Bez względu a to, jak długo śpiewają. Pewnie się niedługo okaże, że Alicia Keys też ją naśladuje. ;(
Awatar użytkownika
Hien

Post 27 sie 2022 19:31

No widzisz, tak nie odróżniam Dąbrowskiej, a Ty chcesz dyskutować ze mną xD

W ogóle ja nie chciałem żadnej racji, ja jedynie się tłumaczyłem z braku weny do recenzowania wrzutki, która brzmi jak kilka innych Twoich wrzutek z tych bestek. Ty ode mnie próbujesz wyegzekwować jakąś rację lub jej brak, a ja w ogóle nie planowałem dyskutować na ten temat. Dragon potrafi na klatę moje zdanie wziąć, a Ty nie możesz?
Awatar użytkownika
shodan

Post 27 sie 2022 20:03

Hien Ty naprawdę mnie nie rozumiesz. Naprawdę. Wciąż masz jakieś błedne pojęcie na temat dyskusji o muzyce. A to jest forum duskusyjne przecież. Wszystko odbierasz jako zarzut, czepialstwo, niemożność pogodzenia się z czymś.
Nie wierzę, że to właśnie z Tobą nie mogę się dogadać. :| Tu nic nie można już powiedzieć nawet. Najlepiej udawać manekina, któremu wszystko pasuje.
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 27 sie 2022 20:18

Kolejka 7. (32.)

https://youtube.com/playlist?list=PL9wm ... TowX0m1hWY

Radiohead - Reckoner

The Cure - In Between Days

a-ha - Summer Moved On

Red Hot Chili Peppers - I Could Have Lied

Bella Ćwir - Paryż Płonie

Ania Dąbrowska - Bang Bang (My Baby Shot Me Down)

Roxy Music - Avalon
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Dragon

Post 27 sie 2022 20:30

Dorzucę tylko trochę - wydaje mi się (mogę się mylić), że Hien tak delikatnie lekutko ociupinkę taśtaśtaś z dystansem podszedł do tej kategorii wyjących panien, a shodan odebrał to na serio i teraz jest tzw kwas
Awatar użytkownika
stripped

Post 27 sie 2022 20:33

Nic nowego, przerabiamy to prawie co kolejka xD dla mnie też te babki trochę z jednego wora są a i Alicia Keys tam jedną nogą wpada
Awatar użytkownika
stripped

Post 27 sie 2022 20:40

Radiohead - Reckoner

Muzykę Radiohead znam raczej bardzo słabo, poza Creep i Kid A nic w sumie nie słuchałem w życiu (nie, sorry, były jakieś próby z Pablo Honey nieudane). Wygląda na to że przy okazji tych gier trochę ponadrabiam. W sumie jestem nieco uprzedzony do nich z nieznanych mi powodów (jak do wielu kapel mocno hajpowanych). Reckoner bardziej niż tą ala Frusctiane gitarką zaskoczył mnie perkusją. Utwór płynie spokojnie, Yorke po swojemu trochę depresyjnie zawodzi. Całość w sumie jest dość przyjemna ale utwór ma jeszcze miejsce żeby dojrzewać w moich uszach. W każdym razie nie spieprzyłeś mi tego dalszego smakowania Radiohead więc oswajam tego potwora w mojej głowie i daję okejkę.

The Cure - In Between Days

W tym miejscu miałem pisać że wiadomo przebój znany, że w sumie jak na kjury to stawka średnia i na samym Head On The Door są fajniejsze numery ale to bez znaczenia bo myślę że powinniśmy numery traktować tu indywidualnie a nie przez pryzmat reszty dyskografii. A numer sam to lekki chwytliwy ejtisowy jangle pop i zawsze go lubiłem przecież a wraz z opisem dorzuconym przez Czeza (w końcu mamy jakiś "głębszy" background do jego wrzutki) zyskuje bo faktycznie swoim brzmieniem oddaje klimat takiej dziecięcej beztroski. Jak na wrzutkę od Czeza - pozytywne zaskoczenie.

a-ha - Summer Moves On

Nie kojarzę zbytnio bardziej współczesnego brzmienia a-ha, chyba był jakiś przebój ale mi umknął już z głowy. W każdym razie ten numer jest lepszy niż się spodziewałem. Dev kontynuuje trochę trend nostalgicznej gitary w tej kolejce, jednakże dorzucając syntezatory (mam pewien numer z podobnym brzmieniem, kiedyś go wrzucę). Bardzo podoba mi się efekt z wyciszaniem muzyki w refrenie, a z drugiej strony wkurza mnie bo mam wrażenie że muzyka wraca nie do taktu, przynajmniej nie wtedy kiedy się jej spodziewam. Naprawdę fajny kawałek i kolejny raz stwierdzam że o takie hity od deva z lat dwutysięcznych nic nie robiłem, znów ta dekada wygrywa z ejtisami.

Bella Ćwir - Paryż Płonie

O Panie, gruuubo xD tłusty brudny bicior, pod tym kątem mogę to nawet spropsować. Lirycznie na dobrą sprawę nie jest wcale źle, ogólnie gruba dawka humoru i trzeba na to patrzeć z dystansem. Szczerze myślałem że będzie gorzej a to całkiem niezły numer jak na Bellę chyba (z miejsca obczaiłem też Dupsko, także no mogło być gorzej xD ). No to jest ten numer mem, każdy swój jakiś ma, ale na poważnie nie jest to takie straszne jak zapowiadałeś, płynie to całkiem zgrabnie i zabawnie.

Ania Dąbrowska - Bang Bang

Pamiętam ten cover jak wyszedł bo był singlem zapowiadającym ten album. Aranżacja bardziej jazzowo-rockowa niż w oryginale. W ogóle nie miałem pojęcia że to utwór Cher, zawsze myślałem że wersja Nancy Sinatra to oryginał, jest to z pewnością wersja najbardziej znana (m. in. dzięki wykorzystaniu jej w Kill Billu) i moja ulubiona bez dwóch zdań. Wersja Anii jest w sumie ok, i chociaż ja Anię sobie cenię to jakoś jej wokal nie pasuje mi do tego kawałka. Koniec końców ratuje wszystko fakt że to fantastyczna kompozycja jest, solo na dęciaku nadaje najbardziej jakiegoś oryginalnego sznytu tutaj.

Roxy Music - Avalon

Kurczę mam problem bo naprawdę nie wiem co napisać o tym numerze. Na wstępie może to że szok że przy tej okazji mentos nic nie wspomniał o GTA bo ja znam ten numer z GTA Vice City Stories tak przez mentosa propsowanego za soundtrack. Poza tym ten numer jak i More Than This (notabene znane mi z kolei z GTA Vice City) uderzają w podobną pastelowa nutę czegoś co fajnie pasowałoby właśnie jako soundtrack do imprezki na luksusowym jachcie w pseudo Miami. Eleganckie, koktajlowe, sentymentalne, fajne, ma spory vibe i za to lubię, ale poza tym nie wracam jakoś. Umiarkowana okejka, u mnie Bryan Ferry pewnie wjedzie też.

P.S.

Ocena kolejki: naprawdę dobra kolejeczka!

Faworyt kolejki: myślę że a-ha którego nie znałem i się nie spodziewałem że będzie tak dobre

Nie, dziękuję: że co? Dawać wincy tego szajsu, było zajebiście
Awatar użytkownika
Hien

Post 27 sie 2022 21:20

Dragon pisze:
27 sie 2022 20:30
Dorzucę tylko trochę - wydaje mi się (mogę się mylić), że Hien tak delikatnie lekutko ociupinkę taśtaśtaś z dystansem podszedł do tej kategorii wyjących panien, a shodan odebrał to na serio i teraz jest tzw kwas
No, dokładnie tak było, ale wuja zawsze musi z czegoś zrobić inbe.
Awatar użytkownika
shodan

Post 27 sie 2022 21:24

Dragon sam jesteś kwas. I to wyjący. Bo ja tu żadnego kwasu nie widzę. Zwykła dyskusja. I mam nadzieję, że Hien też tak to odbiera. W końcu to forum dyskusyjne.
Stripped przykro mi, że tak to wszystko odbierasz. Jakbym był ignorantem, to też bym powiedział, że ten cały hip-hop to na jedno kopyto jest. Ale tak nie powiem, bo ignorantem nie jestem.
Awatar użytkownika
Hien

Post 27 sie 2022 21:52

No nie wiem Shodan, ja tylko odnosiłem się do muzyki, którą wrzucasz, natomiast Ty atakujesz mnie personalnie, wyśmiewasz mnie, że zadzieram nosa, a ja generalnie luźno sobie pisałem na temat naszych zabaw, jak zawsze zresztą. Czy Wy tam na Mazurach macie jakieś prądy wodne, które sprawiają, że wszędzie widzisz problemy?
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 27 sie 2022 22:26

Ja nie rozumiem w ogóle o co ta dyskusja, jakoś tak się przywykło, że hienałke jakieś pedalskie smęty, dragon - dragon-core, murzyn hiphopy, mentos jakieś gówno etc. i nie zauważyłem, by ktokolwiek miał problem ze swoją "łatką", poza shodanem, który w sumie się z tą swoją zgadza, ale jednak się z nią nie zgadza, i niby na ten temat chce rozmawiać, ale w sumie to tylko żartuje, ale jak ktoś mu zwróci uwagę, to twierdzi, że się z tym kimś rozmawiać nie da. xD NIEWIEM
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
Awatar użytkownika
shodan

Post 27 sie 2022 22:35

Nie wiem, gdzie ja Cię wyśmiewałem Hien. Jak tak to odebrałeś to bardzo przepraszam. Ale nie każda dyskusja z mojej strony jest zaraz jakimś czepialstwem. Odnosisz się do mojej muzyki, więc chcę wiedzieć, czemu jest tak a nie inaczej. Ty też możesz rządać ode mnie wyjaśnień na moje wpisy na temat Twoich propozycji. Nigdzie nie było napisane, że nie można zadawać pytań. I czasami chciałbym tylko usłyszeć jakieś sensowne argumenty na swoje pytania. To tak dużo? Napisz, czemu wszystkie moje wrzutki są na jedno kopyto. Argumenty, a nie tylko stwierdzenie, że tak jest i już.
I naprawdę nie chodzi o tą Dąbrowską. Tylko te dziwne dla mnie zarzuty, które czytam od wielu tygodni.
Tak naprawdę, to nie chcę żadnej łatki. Bo bycie kobietą nie może stanowić żadnej łatki. A już na pewno nie negatywnej i to na starcie. Chcę traktowania każdego wykonawcy z osobna, uczciwie, indywidualnie i rzetelnie, a nie na zasadzie - o jak shodan i kobieta, to wrzucamy do jednego wora.
Awatar użytkownika
Hien

Post 27 sie 2022 23:15

Shodan, ale wiesz, że jesteś na forum DM, a nie jakiegoś Frontu Wyzwolenia Śpiewających Kobiet? Ja nawet nie wiem o jakie "zarzuty" chodzi, tak jak Ty nie widzisz, że kpiąc z tego jak to ja muszę ZAWSZE mieć rację (chociaż nadal nie wiem o jaką rację tu chodzi), zwyczajnie mnie atakujesz, a ja nie wiem za co i po co. Wszyscy już tutaj zdążyli zauważyć, że przesadzasz, ale Ty jak zwykle będziesz do końca twierdził, że to nie Ty przesadzasz, ale inni przesadzają i mają jakieś "zarzuty" kiedy my się przekomarzamy, jak zresztą słusznie zauważył Mentos, ZAWSZE i z KAŻDYM. Wujek, serio, weź jakieś relanium PLS, bo strach będzie pisać te recenzje.
Awatar użytkownika
shodan

Post 28 sie 2022 00:13

Ja się na żartach znam, ale jak przy każdej okazji się słyszy, że shodanowe kobitki są tylko kserowane, to się zastanawiam, czy jest w ogóle sens coś wrzucać.
Najpoważniejszy zarzut tego forum, to bycie kobietą. Nieważne, czy wykonujesz pop, soul, R&B, bluesa czy disco polo. Jesteś kobietą, to do shodanowego wora imienia Kate Melua marsz!
A to że wszyscy są zawsze przeciwko mnie, to już zdążyłem przywyknąć.
Naprawdę nie wiem, co ta Dąbrowska ma wspólnego z wcześniejszymi kobitkami poza płcią. :/
Awatar użytkownika
Dragon

Post 28 sie 2022 13:07

Shodan, nikt nic nie ma do śpiewających kobiet. Ba, przeczytałem wpisy Hiena i Mudżyna bardzo uważnie i oni polubili ten kawałek, także o co chodzi xd

No nie wiem, są utrzymane w dość podobnej stylistyce i pewnie też sposób śpiewania można odbierać podobnie, takie prawo opinii
Awatar użytkownika
Hien

Post 29 sie 2022 01:16

Statystyki po 7 kolejkach, czyli wrzutki w objętości:

Czez - 25 min 23 sek
devotional - 29 min 57 sek
Dragon - 40 min 01 sek
Hien - 34 min 50 sek
mintaj - 25 min 51 sek
shodan - 25 min 26 sek
stripped - 31 min 16 sek

Tak więc nic się nie zmieniło, Dragon ciągle wali najwięcej muzy.
Zaktualizowałem też konto na mega, dla tych co lubią mieć pliki.
Awatar użytkownika
Dragon

Post 29 sie 2022 01:32

Tak jak w przypadku płyt zapowiadam się na wtorkowy wieczór z reckami