Best of Forum II

Awatar użytkownika
Hien

Post 28 wrz 2022 21:40

Żeby nie było, ja sam numer Mentosa chyba z 5 razy przesłuchałem xd
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 28 wrz 2022 21:51

Hien pisze:
28 wrz 2022 21:28
Weźcie wszyscy pochwalcie utwór Shodana, oszczędzicie sobie kłopotów xD
Szkoda, że mnie zupełnie nie rozumiesz. Może ja nie potrafię po prostu wyrazić, o co mi chodzi. Ty w sumie pochwaliłeś Sue, a i tak się niby czepiam. Wolałbym może nawet jakąś krytykę, niż pisanie o wydumanych sequelach kogoś tam.
mintaj pisze:
28 wrz 2022 21:36
Swoją drogą, nie wiem co myśleć o tym, że jestem tu jedyną osobą bez własnego trademarku xd Chyba tylko Melczet za swoich czasów był bardziej losowy
No Mentos Ty to robisz takie zmiany nastrojów, że trudno mi Cię zaszufladkować. Zawsze myślałem, że to dobrze. Ale dzisiaj wszyscy uparli się widzę, żeby robić fochy. :P
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 wrz 2022 21:57

Tak ściemniasz, ale jak Ci ktoś wysmaruje taką recenzję, jak Ty MVB na zasadzie "FUUFUFFFUUUUFUUUUUUU!!!!", to będziesz ryczał w tych mazurskich lasach
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 28 wrz 2022 21:57

Mintaj to człowiek dwie twarze - albo wrzuca muzę bardzo dobrą albo ch*jową :D
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
shodan

Post 28 wrz 2022 22:28

A żebyś wiedział.
Hien pisze:
28 wrz 2022 21:57
Tak ściemniasz, ale jak Ci ktoś wysmaruje taką recenzję, jak Ty MVB na zasadzie "FUUFUFFFUUUUFUUUUUUU!!!!", to będziesz ryczał w tych mazurskich lasach
Weź. Hien co Ty gadasz. Ja się nie boję krytyki tylko nieodpowiedniego podejścia. Jak ktoś po rzetelnym i uczciwym przesłuchaniu mojej wrzutki powie, że to jest złe, to zrozumiem. Ale jak ktoś powie, że to jest niezły, nieodkrywczy spoko klon innych wokalistek, to od razu włączam systemy obronne.
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 28 wrz 2022 22:29

Hien pisze:
28 wrz 2022 17:49
W ogóle widzę, że u Dragona już weszła faza gry „reko” bardziej niż „bestki życia”, skoro tyle numerów do wyboru było.
Jestem zaskoczony, że Hien dał się tak wpuścić w maliny. Albo nie czyta moich opisów xd Interesujące, bo jak dla mnie to jeszcze daleko jest do rekomendacji bez większych przeżyć.

Mówiąc szczerze, to najbliżej wrzutki z KC były jeszcze... albo nie, poczekam aż się wszyscy zameldują z reckami
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 wrz 2022 22:40

Tylko ja tutaj naprawdę zaskakuję.
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 28 wrz 2022 22:41

W tym nie do pobicia jest akurat Mentos
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 wrz 2022 22:53

Mentos niczym nie zaskakuje przeciez
Awatar użytkownika
shodan

Post 28 wrz 2022 22:58

Zaskakuje tym właśnie, że nie wiesz, czy totalnie zjedziesz, czy pochwalisz.
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 wrz 2022 23:02

To samo można o każdym napisać
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 28 wrz 2022 23:05

Dwa razy to ja juz odsluchalem i na pewno przeslucham przynajmniej jeszcze raz 😎
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
shodan

Post 28 wrz 2022 23:06

Hien pisze:
28 wrz 2022 23:02
To samo można o każdym napisać
No nie. Ty zapodajesz zazwyczaj przynajmniej dobre rzeczy, ja wtórne kobiety, dev eitisy, dragon ambienty, golas golasowe rzeczy, a mentos to mentos. Zależy co butelka wskaże.
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 wrz 2022 23:41

Nie dla każdego moje rzeczy są dobre. Myślę, że wszyscy jeździmy podobnymi wózkami.
Awatar użytkownika
shodan

Post 28 wrz 2022 23:46

Nie każdy wózek ma podobne uprzedzenia i stereotypy.
Awatar użytkownika
Hien

Post 28 wrz 2022 23:55

Tym bardziej każdy zaskakuje
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 29 wrz 2022 00:01

Wy znowu wałkujecie to samo, a ja zapomniałem napisać, że Boga sercu nie macie, poza kolegą z Wałbrzycha rzecz jasna, i generalnie na Armii się nie poznaliście, ale w tej kolejce zaczynacie odzyskiwać rigcz i godność człowieka, to wam wybaczam
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 29 wrz 2022 00:03

Czekaj na resztę
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 29 wrz 2022 08:23

Front 242 - U-Man

Czezu pozostaje w klimatach depotekowych i z tego co czytam pierwsze recenzje trochę nie pomaga to tej wrzutce. Na szczęście bycie Murzynem ma swoje zalety i ja (poniekąd dzięki mojej przygodzie z Turn To Red) biorę ten kawałek i umieszczam go sobie w innym kontekście. Koncentruje się na jego groovie i jak dla mnie jest dobrze, to jest BARDZO SPOKO wrzutka, jest funky ale robotycznie funky. Przywdziewam dres Adidasa którego nie mam i idę tańczyć electro boogie. Do F242 muszę rzetelniej przysiąść, ale jest w sumie numer który kiedyś może tu zapodam jeszcze. U mnie okejka i jedna z najfajniejszych wrzut Czezucescu, daję srebro kolejki.

King Crimson - Easy Money

Widząc KC od Dragona bałem się że oberwę po ryju skapciałym rockiem albo jakimś nudnym dla mnie progresyfem, ale na szczęście tak się nie stało. Ta wrzutka jest po prostu ładna, przyjemna. Pogrywa gitara basowa, perkusyjne dzieją się jakieś fajne rzeczy, niby to wszystko się nabudowuje ale jednocześnie nie porywa mnie, ten utwór jest mimo wszystko taki mocno uśpiony.

I w tym momencie przychodzi pora na odrobinę mojego pier*olenia, być może bez sensu ale muszę to z siebie wyrzucić bo podobnie jak Hien nie przekonuje mnie ta wrzuta że to materiał na tą bestkę. Ba, mało tego, tym numerem mocno sprawiłeś że jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu że totalnie zje*ałem sprawę moją wrzutką Nasa, odbieram to na podobnej zasadzie że to tylko trochę losowo wybrany numer z dyskografii artysty tudzież fajnej płyty której nie wrzucimy bo mamy inną do bestki albumowej wybraną. Mam poczucie że sprzeniewierzyłem się w ten sposób idei tej bestki, bo jeśli lubimy artystę, siedzimy i głowimy się tyle czasu nad numerem który chcemy zapodać to chyba nie w tym rzecz, to powinien być z jakichś powodów prawdziwy pojedynczy strzał - albo utwór bliski serduchu z historią, albo przełomowy dla nas jakoś, albo prawdziwy banger albo rodzynek, jakiś totalny obskjur, a nie trochę losowy album track który jest fajny ale w sumie nic poza tym. Czytałem ten Twój opis do KC i w sumie i tak nie wiem co czyni go wyjątkowym, jeśli coś ważnego pominąłem to wskaż mi drogę. Ja w każdym razie na swój sposób jestem wdzięczny bo ta wrzuta zmieni moje podejście do gry myślę nieco.
Numerowi daję okejkę ale bez medalu tym razem, odbieram to jako teaser być może fajnej płyty, ale jak mówiłem nie o to chyba nam chodzi.

Sister Machine Gun - Burn

Jezuuuu jakie to jest dobreeee. Dosłownie jakby Kuba wybrał to pod wpływem mojej recki loveless bo choć to industrial to mi to się wpasowuje w moje szuflady alt dance'owe, jest rock, elektronika i taneczny rytm, a lotta SAUCE. Jaram się w opór i żałuję że tego nie podesłał gdy kiedyś na forum pytałem o reko takiej muzy najntisowej narkotykowej SOFADowej i seksownej bo to sexy track jest. Baaardzo mi to pasuje. Złoto kolejki w ciemno.

Selah Sue - Right Where I Want You

shodan powraca ze... dobra wróć, styka już może tych przytyków o wokalistki (choć fakt że stanowią prawie połowę towaru zapodanego przez wuja, amerykańscy naukowcy wyliczyli że 17 z 37 zapodanych dotychczas wrzutek). Jest Selah Sue ktorą faktycznie kojarzę tylko z TAMTEGO bueno numeru i potem zapomniałem o niej, niech będzie że nawet miło że shodan prezentuje takie zapomniane twarze z innej strony (by nie rzec że z duupy strony ;( ). Selah ma ładny wokal, taki popowo-soulowy ale to biały soul w stylu Adele. Zaskoczyła mnie na pewno produkcja w tym numerze, jest basowo i gęsto, nawet na moment stwierdziłem że może tym bardziej shodan lubi bo to trochę taka duszna produkcja w stylu Recoil. Po Waszej wczorajszej kolejnej sprzeczce chłopcy doszedłem chyba do sedna w czym jest problem z tymi wszystkimi paniami. O ile ok - mogę się z wujkiem zgodzić że to nie są zawsze te same klimaty, jednak dużo z nich oscyluje w granicach takiego bezpiecznego popu/r&b to jak dla mnie przynajmniej mają jeden wspólny mianownik - tak samo mianowicie nic mi te piosenki nie robią. Dotychczas za najciekawsze/najlepsze wrzuty w tych kategoriach uznaję chyba Björk (jednak nietypowa), Arianę (najlepszy wokal) i nawet dajmy tę Billie Eilish (ten jej creepy młodzieżowy klimat, zawsze jakaś świeżość w tym była), sorki jeszcze prejzowałem po czasie Taylor (dobra piosenka broni się sama). Natężenie tych wrzutek też im na pewno nie pomaga, z tego samego względu co kolejka powstrzymuję się przed wrzucaniem rapujących Murzynów by nie wyczerpać Wam za szybko przymiotników i nie wypalić gatunku w Waszych uszach - mam jednak chyba tę minimalną przewagę że z rapem jesteście mniej obeznani i chyba łatwiej mi jest "zrobić Wam dobrze" ;(
Wrzutka jest ok, rzetelna ale nie działa na mnie obecnie piszę to z bólem serca. Ależ ja się dzisiaj Was czepiam ajajaj!

The Cure - More Than This

Nie spodziewałem się usłyszeć kjurów w takim bardziej balladowym wydaniu, numer faktycznie brzmi filmowo i pasuje mi do napisów końcowych. Nie jestem fanem tego nowszego (czyt. od 1996 r.) The Cure, tego powiedzmy bardziej cyfrowego już. Jednocześnie ta elektronika to fajny wehikuł czasu do tej drugiej połowy 90s jak dla mnie mój wypolerowany Bajm. Taki no ok ten numer, smutnawe jesienne The Cure a The Cure lubię, to jest jakiś znak jakości dla mnie. Gdybym miał skojarzenia osobiste na pewno mocniej by działało ale i tak daję brązowy medal kolejki.
P.S.
Słucham tego i w sumie CZUĆ że to wrzutka Hiena bardziej z playlisty melancholijni Panowie xD

John Cale - Paris 1919

No mentos jak rzuci obskjurem to klękajcie narody. Taki barokowy wesoły brytolski numerek. Dęciaki naprawdę dobre. W pewnym momencie robi się sielsko anielsko, słonko świeci, jestem na łącę i mam wrażenie że zaraz nadejdzie Anna Jantar w wielkim kapeluszu na głowie, ale nie, to tylko jej duch la la la la la la la la la xD taki wesolutki fikuśny numerek, jak przyjdzie dzień i faza na takie brytyjskie klimaty to będzie żarło, dzisiaj uśmiecham się do tej piosenki tak jak ona do mnie, chylę czoła na dzień dobry i idę dalej.

Całkiem w miarę kolejeczka, w połowie groovy a w połowie bardziej sentimental. Szrotów nie uświadczyłem, rozpieszczacie mnie Panowie (a pomyśleć że nieraz mehałem na całe kolejki).
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 29 wrz 2022 08:49

stripped pisze:
29 wrz 2022 08:23
żałuję że tego nie podesłał gdy kiedyś na forum pytałem o reko takiej muzy najntisowej narkotykowej SOFADowej i seksownej bo to sexy track jest.
Szczerze , to dopiero teraz mnie oświeciło, że to faktycznie pasuje do tych klimatów. Mogę tyle obiecać, że będzie ode mnie więcej tego typu utworów z 90sów.